06.07.14
12:14
На 19 години съм искам да отслабна и да тренирам за релеф. Висок съм 1,70 и тежа 73 кг. Имам подкожна мазнина - чел съм, че едно от най важните неща за релефа е тя да се стопи. Аз съм начинаещ и искам да ви попитам какво да правя, за да сваля подкожната мазнина (да отслабна) и едновременно с това да тренирам за релеф. Ако може да ми предложите начини за хранене и упражнения които ще мога да изпълнявам вкъщи (имам само щанга и гира). Благодаря ви предварително. :)
07.07.14
09:51
Обикновено, мазнината се сваля с контрол върху лакомията, а релефът обикновено е следствие от намаляне на мазнината и мускулна хипертрофия. А мускулната хипертрофия обикновено е пропорционална на вложените усилия. :D Например, виж дневника на Лординов, който е бил дебел, но с много отдаденост е успял да стопи мазнината и да покаже релеф, а такива като мен, които не си дават зор, са с по-скромни резултати.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 07.07.14 11:06.
Атрофия?! Сериозно?
Атрофия значи загуба на мускулна маса. В случая целиш ХИПЕРтрофия.
07.07.14
11:03
казано от Петко К на 07.07.14, 10:00:
Атрофия?! Сериозно?
Атрофия значи загуба на мускулна маса. В случая целиш ХИПЕРтрофия.
Прав си, ще го поправя.
07.07.14
18:14
От няколко месеца правя упражнения за корем, вдигам гира и други упражнения правя през ден, през два.Храня се през 4 часа и не ям след 18:00, не пия газирано и не ям чипсове и там подобните снаксове, ям разнообразна храна в норми и пия по 2 литра вода на ден. Може ли да ми помогнете да си направя режим и да ми дадете някакви съвети за храненето и съвети за това по колко и през какъв период от време да правя упражнения.