Смятане на ОКБ?

07.07.14
09:35

С риск да си изпрося предупреждение пускам нова тема, тъй като никой не ебава да пише по стари теми (това го наблюдавам от доста време или хората са спрели да пишат като цяло във форума, не знам, но поработете и в тази насока) Та искам да си сверя сметките, за да не се окаже, че сметките са ми грешни и язък за режима.

Поздрави.

Нещо ми бяга математика май, защото това ниско ниво на ккал е недостижимо според мен (освен ако не намаля драстично приема на протеин). Ето как го смятам аз, туко виж някой ми хване грешката.

Височина - 189
Тегло - 120 кг.
Години - 25
BMR = 2485
Ходя на фитнес 5-6 пъти на седмица - 1.55

Започваме:
2485x1.55=3852
3852 - 500 = 3352 ОКБ

Това значи, че трябва да се движа под 3352 ккал. или нещо бъркам?

Поздрави.

Edit: По-интересното, е че при предното смятане ги бях сметнал 1648 ккал. и сега съм още по-объркан

Сметката ти е технически правилна.
Две неща от мен:
- коефициентът за физическа активност често не е оптимално избран
- хубаво е да работиш с относителен, а не с абсолютен дефицит

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1