Енергийните напитки - пречат ли при режим за отслабване?

04.07.14
13:53

Здравейте,

До сега търсих и рацъквах стари теми по този върпос, но пак нещо не съм доволна от това, което ме интересува мен.

И така какъв точно ще да е проблема, ако изобщо има такъв в Енерджитата и пречат ли по някакъв начин да слабеем/чистим?

И започвам с въпроси и разсъждения.

1-во - Знае се и навсякъде пише да се спре консумацията на газирано при режими - Защо точно?  Заради захарта в тях ли само?
Да кажем, че аз си пийвам през ден Monster, но пия този, който е без захар - с подсладител. Да пренебрегнем фактите, колко са вредни подсладителите и аспартамчето (аз така съм си преценила и съм решила, че го предпочитам пред захарта и да си миня въглехидратите за дена с една тъпа напитка :D)  И в крайна сметка като няма захар, дали ще е пречи все пак няква химия вътре в него на слабеенето? Четох насам-натам и на английски, че подсладителите пречат до там, че просто УЖ ти се дояжда наистина сладко от тях и т.н., друго кой знае какво не намерих.

2-ро - За така любиия целулит на жените, отното се избягва газираното - избягва се отново заради захарта или самото газирано по някакъв начин влияе на появата на целулит?

3-то - Също така предварително ще пренебрегна факта за кофеина вътре и чувствителността и т.н. (Поне лично аз проблем с това нямам, щото и без това си бухам яко кафенца и негативни ефекти нямам, издръжливо копеле на кофеин съм и толкова си го обичам :D)

Е в крайна сметка - като няма захар, калориите в синия монстър са нищожните има няма 50, пренебрегваме така оспорваните подсладители като вредни и чувстителността на разни хора към кофеина, евентуално подуване на корема от газираното - остана ли нещо, което да е проблем и все пак да пречи на процеса чистене  ? (wasntme)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.07.14 13:59.

04.07.14
14:03

Явно тази тема http://www.bb-team.org/articles/2877_gazirani-napitki случайно си я пропуснала, защото много добре е обяснено това което конкретно те интересува. И още един въпрос, след като пиеш N-брой кафета на ден, какво очакваш да получиш от подобна напитка?

Я хвърли око и на тази тема, че да не питаш отново http://www.bb-team.org/articles/1690_kofein-i-kofeinizam-neosaznatata-opasnost

Мнението беше редактирано от summertime на 04.07.14 14:04.

04.07.14
14:19

казано от summertime на 04.07.14, 14:03:

Явно тази тема http://www.bb-team.org/articles/2877_gazirani-napitki случайно си я пропуснала, защото много добре е обяснено това което конкретно те интересува. И още един въпрос, след като пиеш N-брой кафета на ден, какво очакваш да получиш от подобна напитка?

Я хвърли око и на тази тема, че да не питаш отново http://www.bb-team.org/articles/1690_kofein-i-kofeinizam-neosaznatata-opasnost

Прочетох и двете статии, но в първата отново се говори предимно за вредата им, заради захарта или царевичния сироп - диабет, затлъстяване и т.н. от тях.
А аз тук говоря за напитка с подсладител и някакви си 7-9 гр захари, следователно тези вреди би трябвало да отпадат (да кажем, че пък се появават други заради “полезните” подсладители, но все пак въпроса ми е за слабеенето конкретно)
Също се споменава дехидратирането от кафето и газираното и т.н. - лично аз мисля, че нямам такава опасност, защото не падам под 4 литра вода на ден.

А на въпроса ти за кофеина и кафетата - пия монстър повечето пъти, защото искам нещо еднаааа идея по-силно от кафе, но напоследък си се лигавя и си го пия, защото просто ми харесва вкуса :)
Знам, че прекалявам с кафета и повече от 2 са ми излишни на ден, ама пък работя толкова скучна работа, че в кафето и цигарката ми е разнообразието :)

По отношение на отслабването няма особен проблем. Високите дози кофеин, обаче, не са добра идея за нервната система в дългосрочен план, независимо от толерантността ти.

04.07.14
14:51

Ми странно как така си чела, и пак не ти е ясно! На всичкото отгоре си и жена а България е на първите места по остеопороза. Очевидно че не само захарта, но и въглеродния диоксид и фосфорната киселина действат агресивно на организма. По-повод на дехидратирането, да ти кажа не съм специалист, но със сигурност пиенето на много вода не значи непременно че всичко е ок. Кофеина е диуретик и действа на бъбреците, черния дроб и още на бог знае какво. А за Монстъра помня преди няколко години като го пуснаха в продажба, пред МОЛ-а на Цариградското едни девойки раздаваха безплатно, е определено вкуса е кофти според мен, и директно го изхвърлих. Не знам колко пък толкова кофеин да има в него! Иначе кат те кефи да си хвърляш парите на вятъра, проблем няма.

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.14 15:16.

04.07.14
15:36

казано от summertime на 04.07.14, 14:51:

Ми странно как така си чела, и пак не ти е ясно! На всичкото отгоре си и жена а България е на първите места по остеопороза. Очевидно че не само захарта, но и въглеродния диоксид и фосфорната киселина действат агресивно на организма. По-повод на дехидратирането, да ти кажа не съм специалист, но със сигурност пиенето на много вода не значи непременно че всичко е ок. Кофеина е диуретик и действа на бъбреците, черния дроб и още на бог знае какво. А за Монстъра помня преди няколко години като го пуснаха в продажба, пред МОЛ-а на Цариградското едни девойки раздаваха безплатно, е определено вкуса е кофти според мен, и директно го изхвърлих. Не знам колко пък толкова кофеин да има в него! Иначе кат те кефи да си хвърляш парите на вятъра, проблем няма.

И тук пак бягаме от конкретния ми въпрос - дали пречи при отслабване. То каквото и да захванем, винаги можем да намерим няква вреда за организма от него... Отново повтарям, че в статиите се набляга предимно на вредата от захарта в тях, а аз подчертах няколко пъти, че говорим за напитка без или с почти никаква захар :)

За остеопорозата и калция и т.н., съм прочела също, но те отново не са отговор на конкретният въпрос.

А относно вкуса - това е лично мое мнение. Това, че на мен ми е вкусен не означва, че непременно на теб или на някой друг трябва да е. Аз не оспорвам твоите или нечии други вкусове. Факт е, че на мен ми харесва и си ми е единствената глезотийка около режима :)

Щом е 50 ккал не пречи.

04.07.14
17:52

Не пречи. Аз също си сръбвам понякога от синия Monster или от другите без захарни енергийни напитки.

Пия ги заради вкуса, защото по кофеиново съдържание отстъпват на кафето, а друга ‘енергийна’ съставка няма.

Всичките заблуди идват от приравняването на ‘газирано’ с ‘газирана напитка със захар’.

Махаш захарта, и остават безвредни подсладители (поне според всички комисии отговорни за това в големите държави) и газирана вода.

07.07.14
09:07

В монстъра който го водят No-Cal синият има 2.8 гр въглен а съдържанието на коефин и е 35мг на 100 мл той е 500 мл значи в един кен=175мг ако се пият 2-3 на ден е сериозна работата дори за момиче и един + 2 кафета също е сериозно количество кофеин.

Boris Yankov - аспартама не е много добре дошъл в диета когато искаш да чистиш до известна степен съм чел ,че има лошо въздействие в/у метаболизма и за себе си имам и доказателство ...

чистя от 4 или 5 седмици бяха на седмична база свалях в началото по 1 кг на 4-тата седмица по 700гр на седмица и почнах да влизам в абстиненция за сладко за 1 цикъл от 7 дни не бях променял нищо от храна но имаше добавени 4 монстъра Но-Кал и 2 литра кола без захар която има доооста по малко съдържание на въглен от монстъра защото монстъра си има 2.7-8 гр на 100мл а в колата 0.0 :) Резултата ми за 1 седмица беше 0.0 гр свалени !!! От тогава се отказах от подобен тип занимания не стига ,че съм вътре 4х2.5 за монстъри ами и ме е дръпнало на зад... а и е и вредно.

Мнението беше редактирано от Master Admin на 07.07.14 09:11.

07.07.14
19:57

Master Admin, съвсем не е вярно, че аспартама действа на метаболизма.
Поне тази теория звучи по-реалистично от другата, че ‘сладостта’ му действа на мозъка и не отслабваш - това съвсем сериозно го вярват някои.

Единични случаи не се анализират, защото има твърде много променливи. Един случай в науката/статистиката се нарича ‘анекдот’ и не може да послужи за никакви изводи.

Например, аз си свалям без никакъв проблем, въпреки че пия доста Coke Zero. Това също нищо не значи - пак е единичен случай.

А за да направим спора с аспартама напълно абсурден - в Monster Lo-Carb подсладителят който се ползва е сукралоза :)

07.07.14
20:36

казано от Boris Yankov на 07.07.14, 19:57:

Master Admin, съвсем не е вярно, че аспартама действа на метаболизма.
Поне тази теория звучи по-реалистично от другата, че ‘сладостта’ му действа на мозъка и не отслабваш - това съвсем сериозно го вярват някои.

Единични случаи не се анализират, защото има твърде много променливи. Един случай в науката/статистиката се нарича ‘анекдот’ и не може да послужи за никакви изводи.

Например, аз си свалям без никакъв проблем, въпреки че пия доста Coke Zero. Това също нищо не значи - пак е единичен случай.

А за да направим спора с аспартама напълно абсурден - в Monster Lo-Carb подсладителят който се ползва е сукралоза :)

Ами поздравления ,че не ти влияе радвам се :) но при мен си имам проблем след спирането му отново тръгнах на долу.И лично за мен решението е на Mr.Sweet сладолед с 0% захар и 0.5% мазнини без аспартам за подсладител се ползва стевия.Италянски е 60 калории в 100гр.  4.99лв е 300гр опаковка при мен 100гр от въпросния сладолед ме залъгват за 3-4 дена.

07.07.14
21:59

Едно добро обобщение, от популярна организация анализираща и обобщаваща научни изследвания:
http://examine.com/faq/does-diet-soda-inhibit-fat-loss.html

07.07.14
22:59

казано от Boris Yankov на 07.07.14, 21:59:

Едно добро обобщение, от популярна организация анализираща и обобщаваща научни изследвания:

Ок искаш да кажеш ,че всеки ден ако пием по 1 литър кола по абсолютно никакъв начин няма да ни дърпа на зад така ли ?И разбира се да сме в известен калориен дефицит ,но в прием на кола всеки ден без захар няма да ни дърпа изобщо на зад в резултатите?

07.07.14
23:58

казано от Master Admin на 07.07.14, 22:59:

казано от Boris Yankov на 07.07.14, 21:59:

Ок искаш да кажеш ,че всеки ден ако пием по 1 литър кола по абсолютно никакъв начин няма да ни дърпа на зад така ли ?И разбира се да сме в известен калориен дефицит ,но в прием на кола всеки ден без захар няма да ни дърпа изобщо на зад в резултатите?

Да, точно така.

08.07.14
13:06

Кофеина също може да е проблем - Monster Lo-Carb Energy има към 140 мг. кофеин. Кофеина стимулира отделянето на адреналин и кортизол, които могат да доведат до увеличаване % подкожна мазнина.

Адреналина активизира енергийните ресурси - вкарва мастни киселини за енергия и гликоген от складираните запаси. Ако не се използват, т.е. няма мускулна работа, те си циркулират известно време в кръвта и после се отлагат. А мастните киселини се отлагат там, където има най-много, така че се сещаш за ефекта...

за кортизола сме говорили достатъчно.

Извода, е - по-леко с кофеина. Една енергийна напитка е поносимо, но + две-три кафенца, чайче и т.н. става прекалено.

09.07.14
11:12

Ето такъв отговор очаквах ! Браво ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1