08.07.14
23:59
Здравейте! На 19г. съм, 163см/65кг. От 5 години се опитвам да сваля излишните килограми, но не се получава. Пробвала съм абсолютно всички диети, хапчета за отслабване, чайове и т.н. Хранила съм се и по 5 пъти на и по 1 път на седмица. Пробвала съм с глад. Пробвала съм и с плодове, зеленчуци, месо, яйца и др. т.н здравословни храни.По принцип не ям хляб и тестени изделия , но много съгрешавам със сладкото. При при последните хран.режими свалих само 2 кг за 3 месеца и не мръднах по надолу, при положение , че имам повече от 15кг за сваляне. Не знам къде греша. Тренирам с велоергометър вкъщи, ходя пеш, от време на време правя упражнения. Пила съм Л-карнитин(течен, на хапчета, 1000мг/1600мг/2000мг на всякакви фирми). Когато започна очаквам някакви резултати и след 3-4 седмици, когато ги няма се отчайвам и просто спирам. Ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна!
09.07.14
00:12
Първото което ми идва на ум е дали не е генетично? Ако не- бих те посъветвала, щом съгрешаваш със сладкото, да го спреш поне за месец- два и да видиш какъв ще е резултата, наблегни на белтъчините, яж свежи зеленчуци... Спортувай редовно и не прави само кардио, прави силови упражнения. Най- добре прочети някоя друга статия тук относно храненето и тренирането и се образовай! Има много полезни статии които само ще ти помогнат да постигнеш целта си.
казано от Йоана Кръстева на 09.07.14, 00:12:
Първото което ми идва на ум е дали не е генетично? Ако не- бих те посъветвала, щом съгрешаваш със сладкото, да го спреш поне за месец- два и да видиш какъв ще е резултата, наблегни на белтъчините, яж свежи зеленчуци... Спортувай редовно и не прави само кардио, прави силови упражнения. Най- добре прочети някоя друга статия тук относно храненето и тренирането и се образовай! Има много полезни статии които само ще ти помогнат да постигнеш целта си.
И майка ми е колкото мойте килограми, не знам дали е генетично. Имала съм седмици, в които с моята приятелка сме гладували (тя е 47кг) тя сваля 2 кг , а аз 1 при положение,че имам 20 излишни. Не е човешко цяла седмица да съм на 1 кофичка мляко и да не сваля нищо. Благодаря за съветите!
Според мен няма такова нещо като “генетично заложени килограми”. Имам много примери около себе си, които го потвърждават: пълни родители и атлетични деца (”деца” на моята възраст и по-големи :) :)). Мисля, че при някои хора метаболизмът е по-бърз, затова и свалят килограми по-бързо, но това не значи, че аз и ти не можем да отслабнем, защото, видиш ли, всичко е генетично. С желание всичко се постига. Чети повече и най-вече - спортувай повече и се храни правилно. Няма нужда да си на една кофичка кисело мляко на ден. Една кофичка мляко, две-три чинии със салата, купичка овесени ядки, 2-3 нетлъсти пържоли, 2-3 лъжици зехтин и 2-3 яйца например - така пó става. Когато има желание, има и начин. Успех!
Мнението беше редактирано от Елена на 09.07.14 08:07.
С гладуване не става. По тоя начин се забавя метаболизма и тялото ти е в режим- самосъхранение. С гладуването можеш да си прецакаш и хормоналният баланс, а правилното съотношение на хормоните е много важно.
Според мен най- добре ще е да отидеш на лекар, да ти изследват хормоналният баланс, да отидеш на диетолог и тн.
Като прочета “пробвала съм всичко”, “много прегрешавам със сладкото”, “отслабнах само 2 килограма за еди колко си месеца” си представям следната ситуация веднага: един фрустриран човек, нетърпелив, с грешна психическа нагласа, негативно мислене, подхвърлян от ежедневието, който яде безразборно и безобразно и се чуди защо не отслабва.
Почни да мислиш по друг начин, радвай се на живота и храната, прави малкии стъпки, но постоянни, тренирай и имай мноооого търпение.
(F)
ЕДИТ: Спри да “пробваш”, а като правиш нещо, го прави като хората. Волята е изчерпаем ресурс също като парите, времето и хартията в принтера. Или зареждаш воля за сметка на нещо друго, или си оставаш с пробването и си тътриш от пусто в празно.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.07.14 08:33.
Здравей!Аз работя в женски колектив.Имам колежки,които ядат много повече от мен и са много по-слаби.Не мисля,че глада е решение.Най-много още повече да объркаш нещата.Аз след всяко ограничение свалях Х кг.Като започвах да се храня “по стария начин” ставаше Х по 2.Всеки си е индивидуален не бива да се мериш спрямо други хора.Четох някъде,че каквото те е докарало до отслабване,същото ще ти задържи и килограмите,т.е. начина на животи хранене преди и след диетата трябва да е еднакъв.Успех!
09.07.14
23:48
Когато започваш да се храниш здравословно, то резултата не идва веднага, трябва време организма да заработи както трябва- да се нормализира обмяната на веществата. Целта е това, а не сваляне на кг. Когато обмяната се нормализира, то излишните кг сами ще си заминат. Целта, пак повтарям, не са излишните кг, а да се нормализира работата на организма. Спорта, движението е основното оръжие за това, заедно със здравословното хранене...
А какво мислите за *******? Бих ли могла да го вземам за отслабване?
Модерация: Непозволено съдържание!
Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.06.15 21:00.
Не се занимавай с глупости- говоря за медикаментите. Няма бърз и лесен път към целите ти! Трябва да си промениш начинат на мислене, с медикаменти не става!!!
10.06.15
06:38
казано от xxx на 09.06.15, 18:31:
. Имам средно развити мускули. Гладувам по 3-4 дни само на вода и кафе без захар, ям нещо малко като 1 домат или половин краставица и следват отново 3-4 дни глад.
Щом имаш мускули, значи можеш да гориш много ефективно мазнини, защо не го правиш? Гладуването и стриктните диети са добре само в началото на процеса на отслабване, за нормализация работата на стомаха и червата.... http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72608
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.06.15 06:39.
Здравейте! Накратко на 20г. съм 163см/57кг. Преди година бях 73-5кг. С гладуване и много тренировки ги свалих до 57, но вече съм крайно изтощена. Искам да сваля още поне 10кг. Имам средно развити мускули. Гладувам по 3-4 дни само на вода и кафе без захар, ям нещо малко като 1 домат или половин краставица и следват отново 3-4 дни глад. Ако случайно хапна нещо друго - го повръщам. Не съм булимичка де! Но имам страхова невроза от надебеляване!! Тренирам всеки ден- бягам на стадиона по мин. 30-60мин. и правя силови упражнения-клякяния,напади,коремни,за бицепс, трицепс и т.н. Въпросът ми е как да започна да се храня нормално по веднъж на ден без да качвам кг. Пробвала съм със салати по една на ден и не става- качвам! Не мога да си позволя пак да стана 10000кг. Но не мога и да продължавам така- изтощена съм многоо! Благодаря!
10.06.15
12:59
казано от xxx на 09.06.15, 18:31:
. Гладувам по 3-4 дни само на вода и кафе без захар, ям нещо малко като 1 домат или половин краставица и следват отново 3-4 дни глад. Ако случайно хапна нещо друго - го повръщам. Не съм булимичка де!
От това изглежда, че си. Здравите хора не повръщат. Нито гладуват по 6 дни в седмицата. Ти си далеч от здрава, ако това е истина.
Потърси професионална помощ- диетолог например,най-добре специалист по хранителни разтройства.