Килограми

09.07.14
12:15

Здравейте ! Аз съм на 16 години тежа 65 килограма , висок съм 185 , а за тази височина съм доста слаб а искам да кача поне още 10 килограма но така и немога ги кача , качвам 2 най-много и до там . Тренирам вече почти 1 година сериозно а и преди това съм тренирал 2 , 3 месеца на лостове . А пък с тези килограми които имам за ръста ми са много малко и няма как да се получи хубаво тяло . Ако някой е имал този проблем моля да помогне , да даде какво трябва да се яде и  какво трябва да преш  да ядеж , но без разни добавки  или др. Благодаря предварително ! :D

Здравей Тони, аз имах същият проблем, а и аз съм висок 1.85. На 18 години тежах около 60 килограма и нищо не ми се лепеше, до 21 водех нездравословен начин на живот (пушене, пиене, вредни храни) и стигнах около 65 kg, а в последните 4 години (в момента съм на 25) открих спорта и се отказах от вредните навици. В началото ми беше много трудно качването, а и до ден днешен ми е трудно заради бързия ми метаболизъм. Имал съм случаи, в които съм губил до 5-6 килограма за седмица при положение, че ми отнемаше месеци да кача. Пиша ти всичко това, за да придобиеш някаква представа за това, което ще ти напиша. Тялото ти може да изглежда хубаво и на 70 килограма, всичко зависи от представата ти за хубаво. Прочети тук, във форума, за диети за покачване на килограми. Колкото и да тренираш, без добър режим на хранене няма да качиш нищо. Пробвай първоначално да увеличиш приема на храна, но гледай да избягваш пици, баници, бургери и т.н. Минах през един куп режими на хранене и трениране, но в последните няколко месеца, след като сериозно увеличих приема на храна (премерено и внимателно, не ям каквото ми падне и колкото ми падне) теглото ми започна да върви натам, накъдето искам и се мъча от 4 години насам. Имай и предвид, че си все още на 16 и имаш накъде да растеш. Давай смело, тренирай, яж и споделяи как прогресираш.

Ето ти една тема, в която можеш да намериш базата, чрез която да започнеш да си изграждаш хранителният режим:  http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Също се извинявам за правописни грешки, но нямам кирилица на компютъра си и превеждам чрез сайт.

Нямаш грижи - пипнах ги.
Кольо

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.07.14 17:53.

10.07.14
15:28

Само нещо не разбрах този линк дето ми го даде там пише да ям 5,6 пъти на ден но по малко а ти казваш да увелича приема на храна.

Статията е просто за ориентир. Съвсем спокойно можеш да си направиш изчисленията и да си ги разпределиш на 3 хранения. Hямаш нужда да ядеш по 5-6 пъти на ден, все пак имаш достатъчно бърз метаболизъм.

Мнението беше редактирано от Николай Георгиев на 10.07.14 16:18.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1