НВД средно напреднал - няма файда

Здравейте,

от един месец карам на НВД, а кантарът не е мръднал дори кило надолу. В огледалото виждам обаче разлика и се чудя дали е възможно едновременно да горя мазнини и да качвам мускулна маса.

Малко за себе си - на 28 г., мезоморф, 186 см, 102 кг, около 20 % телесна мазнина. 3 г. стаж в залата, прекъсване година и половина.

Режимът е класически НВД, но нямам време и желание да броя калория по калория, просто въглехидратите ги държа на минимума (основно от прясно мляко, с което си правя протеиновите шейкове), а останалите хранения са месо със зеленчуци, риба, боб, ядки, яйца. Един ден зареждащ през седмицата.

Въпреки че, не броя калориите, нито макронутриентите, мисля, че добре се справям и че съм в кетоза, защото един месец след режима си направих пълна кръвна картина и глюкозата в кръвта ми излезе под референтни граници (т.е. ниско ниво), а нивото на пикочната киселина, което се влияе пряко от приема на белтъчини, излезе леко завишено, над референтни стойности.

Като добавки пия сурватка и предтренировъчен продукт. Въпреки всичко обаче, кантарът не помръдва ни на йота. Та.. според вас дали едновременно горя мазнини и качвам мускулна маса или бъркам нещо някъде?

Храната ти може и да е балансирана по протокола на НВД. Това, обаче, е нещо от различно от принципите на енергийния баланс, излишък и дефицит, а те работят гарантирано във всички случаи.

С други думи - докато нямаш време и желание да броиш калориите, смятайки че се справяш добре, можем да си говорим само и единствено празни общи приказки.

Като за пехливанин с мойте размери и килограми, смятам, че иозбщо не ям много и че съм по-скоро в дефицит. Обикновено не закусвам, а пия двойна доза протеин. Наобед нормален обяд месо със зеленчуци, следобед ядки и то не всеки ден, а само понякога. Протеинов шейк и вечерята след тренировка пак месо със салата. Преди лягане пак шейк. Твърда храна имам 2-3 нормални хранения на ден. Смятам, че изобщо не е много. Изключвам зареждащия ден разбира се. И биричката от време на време ;) лято е все пак ;)

10.07.14
12:52

Въглехидратите само от заленчуците ли са?

10.07.14
13:44

От личен опит ще ти кажа, че по време на отслабване кантара не се гледа. Гледаш огледалото преди всичко (и метъра можеби).
Зависи кога си се теглил, дали след като си се налочил с вода/ храна, на гладно, преди, след тренировка. Зависи също дали си и стъпил правилно на кантара :D . Всичко свързано с кантара е субективно.
Преди известно време бях на НВД- отслабнах с 6 кг. Сега съм на фастинг, промяната е още по голяма и се забелязва от колегите ми.
Днеска реших да се претегля, и кантарът ми изписа, че съм качил кило и нещо. Но огледалото говори друго ;) .

10.07.14
13:52

Аз пък искам да кача чиста мускулна маса ама ме мързи да тренирам, кажете къде бъркам...

Смяташ, че ядеш колкото трябва, а няма файда от режима => грешно смяташ. Не знам какво толкова бягате като дявол от тамян от това смятане на калории, 10 минути отнема да си въведеш храните за деня във фитдей, поне да видиш къде си...

казано от ЖоретУ на 10.07.14, 12:52:

Зеленчуци и прясно мляко около литър на ден може би.

10.07.14
16:00

казано от Курти Мотиката на 10.07.14, 15:01:

казано от ЖоретУ на 10.07.14, 12:52:

Зеленчуци и прясно мляко около литър на ден може би.

Това е за анорексици може би ?!

а бобът, ядките - и те имат въглехидрати :) И отделно - 100гр ядки знаеш ли колко калории са ти? И знаеш ли точно колко ядки изобщо ядеш.. с тях пък точно най-лесно се надвишават нещата. Най-вероятно ядеш повече, отколкото изразходваш. Ако изобщо може да се съди по кантара, както казаха други хора. Затова най-добре - огледало и мерки.

10.07.14
23:31

Чакай да видя дали съм разбрал правилно:

Въпрос: Не мога да сваля килограми. Къде бъркам?
Отговор: Тук и тук. (правилен отговор)
Въпрос: Абе едва ли. Други идеи?

17.07.14
17:13

казано от Курти Мотиката на 10.07.14, 12:42:

. И биричката от време на време ;) лято е все пак ;)

Дали това не ти бърка режима,замислял ли си се?

17.07.14
19:20

Само да кажа ,че за да си в кетоза трябва да си под 40 въгл. ,а този 1 литър прясно мляко ти разказва играта.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 17.07.14 19:21.

казано от Stiliyan Goshev на 17.07.14, 19:20:

Само да кажа ,че за да си в кетоза трябва да си под 40 въгл. ,а този 1 литър прясно мляко ти разказва играта.

Изобщо няма такова правило. Това се определя спрямо личните параметри на човека. За една мацка 50 кг може и да са 40 грама, но за един мъж 120 кг определено НЕ са толкова.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1