05.12.05
10:20
Искам да “зачекна” една тема , която отдавна ме гложди :lol: ! Знаем , че за да качваме тялото се нуждае от достатъчно качествена храна с високо съдържание на белтъчини ( за въглехидрати и мазнини в момента не говоря те са ясни) И тука идва ред на хранителните добавки като протеините, за които знаем че са екстракт от храна, тоест не са нещо създадено изкуствено ,по тази логика би могло да заместим голяма част от храненията с прием на протеин - би било по лесно , а и по-евтино. Сега сигурно всички искат да скочат срещу мен , че не може така, спокойно знам че не може , но искам сериозни доводи за това , а не повтаряне като папагали на едно и също! Протеиновите добавки са с много добре усвоими белтъчини ( поне така пише) така че проблема с усвояването на нужния белтък отпада.
Къде е проблема тогава?
Примерно 200гр ПРО 90 смесен с 1,5 л. мляко и разделен на 5 приема дават 180гр белтък от протеина и 45 от млякото , общо 225 останалото време ядеш каквото ти душа иска , например сутрешната доза протеин я смесваш с овесени ядки , на обяд пица, дюнер по избор , след обяд също вечер примерно нормална манджа като всички хора, без да трябва да се тъпчеш с 200-300гр. месо , като резултат се получава около 300 гр белтък , въглехидратите не съм ги смятал, но те се набавят по-лесно.Като теглим чертата какво се получава 200гр. ПРО 90 струват 3.20 лв. , а същото количество белтък се получава от 900гр. пилешко, което е около 6 лв. . спестяваш 2.80, много време и излишно тъпчене , а и по рядко ходиш до тоалета :wink:
Знам че на практика не става , но ми е интересно ЗАЩО?!
Е ,чакам компетентни мнения.
тук сигурно ще има много различни мнения но според мен месото е незаменимо с никакви протеини и без него няма да стане нищо(не че няма да качиш пак ама няма да имаш очакваните резултати).тва за парите си прав ама какво да се прави-такъв е живота в България :(
05.12.05
11:38
Първо протеините и гейнърите са хранителни добавки, те се взимат в периодите между 2 хранения ( в нетрен ден например).Да речем, че в 1 часа си обядвал, натъпкал си се като прасе, направо не можеш да гледаш храна, и вместо да се мтчиш да плюскаш в 3 и поливина пиеш един протеин.Това е идеята, не да се тъпчеш постоянно с тях !
Защо даде за пример Про 90 Голд ? На опаковката пише, че е 90 % млечно - яйчен протеин, за 8лв. 400гр. :shock: , ти вярваш ли го изобщо тва. Напраи един тест в ХЕИ и виж колко е истинското съдържание на протеин в това прахче,
хващам бас, че не е повече от 20%, останалото е НИШЕСТЕ,
очевидно нямаш опит с хранителни добавки.Пробвал ли си да чистиш мазнини с продукти на Нутрим - не става работата, просто защото това не са протеини а въглехидрати, оставаш си мазен , защото приемайки Про 90 Голд и Пюр Уей Про ( пример ) ти не правиш НВД !!!
Направи същата сметка с EGG Protein на Optimum, няма да бъде по-евтино от храната, гаранция.
Не правя реклама на чужди фирми, но това е истината, ако искате свестен протеин нашето не ви устройва.
Виж за гейнър съм фен на Супер Масс на Нутрим, защото така или иначе преди и след трен. са нужни въглехидрати , но само тогава :D
Елементарно Уотсън, :D
И двете най си е добре месо но понякога трябва бързо усвояване (след трен) или нямаме време тогава идва шейка на помощ
05.12.05
18:46
Да оставим качеството на протеина от ПРО ГОЛДА и от месото, ама според мен ще си скапеш стомашно-чревния тракт с такава диета каквато описа!
Защо да го скапя , че аз ще си хапвам като всеки нормален човек по три пъти на ден + 5пъти по 300мл. мляко ( с протеин) :wink:
Може и да не е невъзможно,може и добри резултати да се постигат с тоя режим-3пъти ядене по избор+протеина и млякото.Никой не го е правил,съответно не може да се знае дали е добре или зле.
Обаче културистите не го практикуват тва.Явно има причина.От друга страна те хем пият колкото може повече бъркочи,хем ядат яко.Ако решиш да пробваш пиши какъв е разулатът.
ем да и причината е че като си добавяш 225 гр белтъци само от млякото и от прахчета , и като ядеш каквото си душа иска през останалото време сигурно ще натрупаш един дебел и топъл слои мазнинки за през зимата. :)
Защо мислиш така, обоновавайте се! Аз по-скоро мисля , че няма да качвам достатъчно но не виждам причина да се омазня по-скоро обратното, защото с трите “нормални” яденета няма да вкарвам достатъчно въглехидрати и мазнини. Астор/ Петко кажете и вие нещо! :wink:
3 пъти дневно да се храниш е голяма глупост
1 Необходимия протеин за деня няма да се усвои пример
тежите 100 кила х 2.2 гр = 220 гр : 3 приема = 73 гр количество далеч по голямо от 50 гр което също е много
Затова културистите ядат по 5-6 пъти на ден по този начин протеина е в освояемите дози + това се печели нещо много съществено (забулено в мит) така организма не трупа излишни мазнини (като се храните по начесто с малки количества) тъй като не изпитва глад между храненетата и точно обратното става като се надумкате 3 пъти през деня паузите между храненетата са големи и затова организма трупа резерви за този период
Надявам се ти хареса отговора kaviar
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]3 пъти дневно да се храниш е голяма глупост
тежите 100 кила х 2.2 гр = 220 гр : 3 приема = 73 гр количество далеч по голямо от 50 гр което също е много
Затова културистите ядат по 5-6 пъти на ден по този начин протеина е в освояемите дози + това се печели нещо много съществено (забулено в мит) така организма не трупа излишни мазнини (като се храните по начесто с малки количества) тъй като не изпитва глад между храненетата и точно обратното става като се надумкате 3 пъти през деня паузите между храненетата са големи и затова организма трупа резерви за този период
Определено не ми хареса , защото аз в тези 3 храненеия няма да се тъпча , а ще хапвам нормално,а белтъка ще го приемама в 5 порции с мляко, сега ясен ли съм.
Стази тема по-скоро искам да ви провокирам малко да помислите , а не че защитавам това мнение.
ХРАНАТА прави борбата , то е ясно!
Защо мислиш така, обоновавайте се! Аз по-скоро мисля , че няма да качвам достатъчно но не виждам причина да се омазня по-скоро обратното, защото с трите “нормални” яденета няма да вкарвам достатъчно въглехидрати и мазнини. Астор/ Петко кажете и вие нещо! :wink:
Ами ти имаш само повече от 900 калории от млякото и повече от 700 от протеина. Аз лично като приема протеин след 30 мин корема ми реве за нещо наистина което наистина го напълва. Като бях студент храната ми основно бе от подобни боклуци и мога да ти кажа че с една пица и 2 дюнера минавах само на едно ядене :) закуската ми беше обикновенно от едно руло такова голямо 7 даис ли беше кво беше, със едно кисело млеко преди обяд имах и някоя фафла :) ам много неща и се наистина боклуци. С една дума ядеш ли прости въглехидрати по бързо огладняваш по често трябва да хапваш... И като имаш само 1600-1700 калории от протеина и млякото ,и още доста повече от прости въглехидрати, енергоразхода ще ти е по малък от прихода и познаи с тия прости въглехидрати къде ще се налеят
Просто идеята ми е че няма да можеш да минеш със 1 пица и един дюнер за през целия ден ако наистина искаш да ядеш каквото ти душа иска... Е все пак зависи кво имаш предвид под “нормални”
[quote author=“kaviar”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]3 пъти дневно да се храниш е голяма глупост
Определено не ми хареса , защото аз в тези 3 храненеия няма да се тъпча , а ще хапвам нормално,а белтъка ще го приемама в 5 порции с мляко, сега ясен ли съм.
Стази тема по-скоро искам да ви провокирам малко да помислите , а не че защитавам това мнение.
ХРАНАТА прави борбата , то е ясно!
Aми същто е организма ти ще отлага повече мазнини отколкото ако разпределиш на 6 приема например
07.12.05
18:04
както си го описал ще приемеш 225 гр. протеин от прахчетата и млякото + този в другите посочени храни (овесени ядки, пица дюнер и т.н.) и в крайна сметка протеинът става към 280-300 гр. Уверявам те, че от това количество ще усвоиш половината, тъй като тялото ти не може да усвои повече от 2 гр. протеин на килограм лично тегло дневно, дори някои учени са на мнение, че и 1,5 гр. е много. В крайна сметка губиш пари и си товариш излишно бъбреците. Де не говорим, че и представа си нямаш какво точно има в прахчетата, всякакви там консерванти, оцветители, стабилизатори и пр. Това, че протеините на прах се усвояват по-бързо съвсем не означава, че се успояват напълно, просто организмът си взима колкото му е необходима и останалото го изпикава.
Или по-скоро изсира :lol: !
Не мога да взема отношение по темата , защото не съм пробвал , но ако ти решиш да започнеш един съвет от мен - разбивай си всеки път протеина преди пиене , защото е доказано че при повече от 40 мин застой губи съставки - естествено про голда няма да загуби защото ги няма това че е пълен с нишесте е АБСОЛЮТНО ВЯРНО...