Здравословният проблем и решаването му чрез фитнес и добра храна

Здравейте от една година съм с хронична уртикария и след обикаляне по доктори и алерголози разбрах че само с пречистване на организма мога да се оттърва от тази ужасна алергия. От две седмици започнах да тренирам фитнес като инструктора ми направи програма която е: първи ден
10 мин кардио + загряване
Клекове ( сумо)
Напади
Вътрешно и външно бедро
Сгъване бедра 4× 15
Разгъване бедра 4× 15
Тяга с изправени крака 3×15
Корем повдигане от вис 4×15
Римски стол 4×15
Наклон с гири+ въртене 4× 20
Кардио 30 мин + стречинг
Втори ден:
10 мин кардио + загряване
Вертикален скрипец ( пред гърди зад врат или в подхват) 4×15
Пек дек (флайс или избутване) 3×12
Раменни преси 3×10
Хеликоптер ( предно и страничнп рамо) 3× 12
Разгъване на трицепс 4×15
Сгъване на бицепс с гира 4×15
Коремни преси на земя 4× 20
Странична част
Кардио 30 мин + стречинг
Два дена почивам и след това два дена тренировка по тази програма. Закусвам косело мляко с овесени ядки , 30 мин. след тренировка един банан на обяд пилешка пържола със салата след обед ядки вечеря телешко или пилешко и салата. Хранителни добавки все още не вземам. Някаква идея или препоръка ако има някой към мен моля нека сподели ще ми е от голяма полза.

12.07.14
13:49

Добре би било инструкора ви да е наясно със здравословния проблем. Съответно да подбирате храните които консумирате. Понякога дори банален хранителен продукт, може да причини алергия. Това че се храните с храни които не носят “празни” калории, не означава че се храните здравословно, или си пречиствате организма. Мисля че най-важното във вашият случай, е да действате бавно и да обмисляте всяка стъпка. Принципно тренирането в зала, не е непременно обвързано с прием на добавки. Резонно е да приемате такива, само ако имате наложителна нужда, или пък нямате възможност да се храните с пълноценна храна. Хубаво е да слушате инструктора, но не се доверявайте сляпо. Нивото на компетентност на голяма част от тях, е меко казано съмнително, така че имайте едно на ум. Ако се чуствате ок, и нямате проблеми значи всичко е ок. Успех!

Благодаря за съвете :) според моя фитнес инструктор най-добре е да се консултирам с диетолог който да ми изготви диета според алергията ми. А може ли да вземам калций магнезий и цинк тъй като тези минерали са важни за костите и при тренировка трябва да се набавят за да не се получат травми може би :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1