Студентски омлет :)

21.05.14
22:54

Здравейте, ще споделя бърз и много лесен начин за приготвяне на омлет без допълнителна мазнина. Начин на приготвяне - Счукваме 3 - 4 (в зависимост от личния избор) цели яйца или само белтъците в чиния, (аз ползвам голяма плоска) след това много добре ги разбъркваме, т.е. белтъка и жълтъка да се смесят добре. След това добавяме малко количество мляко, около половин чаша и накрая натрушаваме сирене в чинията (количеството по личен вкус, аз обичам да е повечко) и пак разбъркваме всичко много добре. Поставяме чинията с сместа в микровълновата фурна за 3-4 минути и омлета е готов :) Може да го поръсите след това с малко шарена сол или нещо по ваш вкус. Получава се много вкусен омлет. Ако искате може да добавете и някакво пушено месо към сместа или салам, но тогава вече ще е омлет “8-ми декември”

П.П. Важно е да разбъркате добре яйцата, в противен случай оставени цели жълтъци в микровълновата, се пръскат.

Темата беше редактирана от Петър на 21.05.14 23:02.

21.05.14
23:03

студентите,които не са толкова ларж, че да имат микровълнова- може да го печете в парти грил в намазнена алуминиева чиния (като хване коричка отгоре се слага на капака без да изключвате скарата,за да се опече и отдолу)

22.05.14
15:00

казано от N! A на 21.05.14, 23:03:

студентите,които не са толкова ларж, че да имат микровълнова- може да го печете в парти грил в намазнена алуминиева чиния (като хване коричка отгоре се слага на капака без да изключвате скарата,за да се опече и отдолу)

Това са яйца,не баница,за да имат нужда от толкова много печене отдолу. :)
Проблема на микривълновата е точно липсата на тази вкусна корчка от препечено сирене.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.05.14 15:00.

12.07.14
15:06

Ако са похлупени яйцата, не се пръскат :)

Микровълнова печка

В миналото диетолозите препоръчваха този тип печки, защото се смяташе, че съдържанието на витамини и хранителната стойност на продуктите се запазва максимално. Обяснението беше намирано в принципа на действие - топлината се произвежда от вибрациите във водните молекули в продукта, предизвикани от проникващите къси вълни. Така на теория храната се готви, без да се прегрява, освен това не се образуват токсични и канцерогенни вещества. Тестовете и проучванията обаче, показаха нещо различно. Старите твърдения са по-скоро верни при крактотрайна за едно блюдо термична обработка с микровълнова фурна, при тов не на пълна мощност. Микровълновата е подходяща за подгряване на храната, размразяване и подгряване на вода.

Днес се знае, че печенето и варенето на сурови храни в микровълнова фурна, води до по-голяма загуба на витамини и минерали, заради по-цялостно проникващата топлина (не остават по-сурови/по-препечени участъци), образуват се d-изомери на някои аминокиселини заради (бомбардирането на молекулите от микровълни), които имат токсични ефекти, образуват се токсични вещества, свободни радикали и пр. Истината е, че всички високотемпературни процеси водят до образуване на определен процент токсичен продукт при прегряване. Логично микровълновата фурна не остава встрани от този ефект, но противниците й твърдят, че там резултатът е по-наситен, заради технологията на загряване. Повече по въпроса четете на: Здравословни алтернативи в кухнята


Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/3364_zdravoslovnite-alternativi-v-kuhnyata#ixzz37Gn8loIm

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1