06.10.05
22:31
Какво ще ми препоръчата за взривна и сила ?
Трябва да е нещо, от което НЕ се качва маса...
Благодаря ВИ предварително!
Пиши с нормален шрифт моля !!!!
DJGorgio-Astor
А защо не искаш да качваш кила?Колкото си по-голям имаш по-голяма взривна сила.
BabaVanga, защото се занимавам с джудо, там нямам време за ‘’изчистване’’ и тем подобни.
Не е вярно, че колкото си по-голям- толкова ти е по-голяма взривната сила
DJGorgio-Astor
[quote author=“galant”]BabaVanga, защото се занимавам с джудо, там нямам време за ‘’изчистване’’ и тем подобни.
Момче как да не е вярно.Защо според теб в бокса има категории?Защо в джудото има категории???Защо във всеки спорт има категории???
22.10.05
17:54
Taурин + кофеин
колко пари са 2те добавки ако мога да попитам и продават ли се свободно ?
http://musashibg.com/products/images/masa_sila_/41.htm
Кофеин на таблетки в никоя аптека не намерих (гледаха ме като извънземно) следователно остава кафето като източник :lol:
[quote author=“BabaVanga”][quote author=“galant”]BabaVanga, защото се занимавам с джудо, там нямам време за ‘’изчистване’’ и тем подобни.
Момче как да не е вярно.Защо според теб в бокса има категории?Защо в джудото има категории???Защо във всеки спорт има категории???
Защото има разграничаване на хората - сила и бързина. Не съм съгласен, че колкото си по-тежък - толкова ти е по-голяма зривната сила, по-бавен и по-силен си, но зривната сила е нещо съвсем различно. Дано ме разбереш.
DJGorgio-Astor
Ми нема как да те разбера.
Взривната сила а най-важното нещо в бокса(нарпимер).От това зависи силата на удара ти.Колкото си по-тежък толкова по-силен удар имаш и следователно взривна сила.
Взривната сила е характерна и за щангистите.Там също е важно да си тежък(имаш повече мускули).За да вдигнеш голяма тежест ти трябва взривна сила.Не можеш да вдигнеш голяма тежест бавно и спокойно.
Ако искаш мога да ти цитирам една книга.
Aз също не мога да те разбера като пишеш на латиница Спазвай правилата !!!! не си нов !!!!
DJGorgio-Astor
28.11.05
15:04
За тва в бокса има категории.В тежките се нокаутират за по 30сек., а в леките се млатят по 12 рунда и некой бие по точки.Силата е различна в различните категории, ама здравината на главите е една и съща.
[quote author=“BabaVanga”]Mi nema kak da te razbera.
Vzrivnata sila a naj-vajnoto ne6to v boksa(narpimer).Ot tova zavisi silata na udara ti.Kolkoto si po-tejuk tolkova po-silen udar ima6 i sledovatelno vzrivna sila.
Vzrivnata sila e harakterna i za 6tangistite.Tam su6to e vajno da si tejuk(ima6 pove4e muskuli).Za da vdigne6 golqma tejest ti trqbva vzrivna sila.Ne moje6 da vdigne6 golqma tejest bavno i spokoino.
Ako iska6 moga da ti citiram edna kniga.
Запази книгите за себе си само ще ти цитирам нещо Е=м*с2, ако не ти говори нищо ще поясня силата/енергията е равна на масата по ускорението на квадрат, така че може да си много силен/тежък, но ако си бавен и ударът ти ще е слаб!! Ще те питам нещо ако тябва да те удари Ронито или Майк Тайсън кого би избрал , с оглед да ограничиш щетите :lol:
[quote author=“kaviar”][quote author=“BabaVanga”]Mi nema kak da te razbera.
Vzrivnata sila a naj-vajnoto ne6to v boksa(narpimer).Ot tova zavisi silata na udara ti.Kolkoto si po-tejuk tolkova po-silen udar ima6 i sledovatelno vzrivna sila.
Vzrivnata sila e harakterna i za 6tangistite.Tam su6to e vajno da si tejuk(ima6 pove4e muskuli).Za da vdigne6 golqma tejest ti trqbva vzrivna sila.Ne moje6 da vdigne6 golqma tejest bavno i spokoino.
Запази книгите за себе си само ще ти цитирам нещо Е=м*с2, ако не ти говори нищо ще поясня силата/енергията е равна на масата по ускорението на квадрат, така че може да си много силен/тежък, но ако си бавен и ударът ти ще е слаб!! Ще те питам нещо ако тябва да те удари Ронито или Майк Тайсън кого би избрал , с оглед да ограничиш щетите :lol:
Къде видя сила и ускорение в тази формула :)
Сила и енергия не са равнозначни величини.
F=m.a. Това е правилната формула - втори закон на Нютон. Силата е равна на масата по ускорението (не на квадрат). Тоест, ако два души могат да развият еднакво ускорение (на крайниците, по време на удар), то този с повечето маса ще има по - силен удар :)
[quote author=”Петко К”][quote author=“kaviar”][quote author=“BabaVanga”]Mi nema kak da te razbera.
Къде видя сила и ускорение в тази формула :)
Сила и енергия не са равнозначни величини.
F=m.a. Това е правилната формула - втори закон на Нютон. Силата е равна на масата по ускорението (не на квадрат). Тоест, ако два души могат да развият еднакво ускорение (на крайниците, по време на удар), то този с повечето маса ще има по - силен удар :)
Здравей Петко, може да не съм се изразил много правилно, защотот бързах да отговоря , възмутен от по-горе написаното :) . А колкото до формулата тя е от Айнщайн и гласи - енергията е равна на масата по скороста на квадрат, това значи , че скоростта е от по-голямо значение от масата. Вторият закон на Нютон не ми върши никаква работа , защото ако Тайсън ми вкара едно от неговите светкавични крушета аз ще поема доста кинетична енергия, вследствие на което ще бъда в хоризонтално положение за неопределено време :cry: :lol: ! Аз не виждам в какво ме опровергаваш , всеки знае че е едно да си силен и друго да си бърз, има различни начини на трениране ( за това питаше човекът, а вие му отговаряте качи килограми :shock: ами той примерно се състезава до 80кг защо да качва килограми :evil: ) Аз съм потренирал навремето малко киокушинкай :wink: и знам как се тренира ( треньора все ме гонеше от фитнесзалата че все се залежавах на лежанката :D ).
А ти така и не ми отговори пред чий удар би застанал пред 140кг мускули на Рони или на 100кг мускули и малко мазнинки на Тайсън! Чакам отговора ти с нетърпение ПЕТКО.
PS(За пръв път Петко да изкаже не чак дотам компетентно мнение :wink: )
Поздрави
Тука си говорим за сила на удара, така че формулата на Айнщайн я оставяме на мира. Точно вторият закон на Нютон прилагаме в случая. Там скороста присъства коствено, като ускорение, и да, тя е важна за силата на удара, никъде не съм твърдял друго.
Ако двама души, с различно тегло, развият еднакво ускорение, то силата, която ще се получи от по - тежкият ще е по - голяма ;) Разбира се, за да задвижиш по - голямата маса със същата скорост, то трябва да приложиш и повече сила. По - тежкият ще трябва да генерира повече сила и мощност, за да задвижи по - тежките си крайници.
Но развие ли същата скорост, то неговият удар ще е по - силен :).
А мускулите са тези, които генерират силата. Така че, този, който е по - силен физически (не по - масивен - има малка разлика) ще е и по - бърз и от там пък ще генерира по - силен удар.
С една дума, повече сила=повече скорост. Това за щангистите и взривната сила е вярно, повечето са доста бързи (правени са такива изследвания).
И ето ти един лесен пример да пробваш у вас.
Сгъни си ръката в лакъта максимално бързо (все едно сгъваш с дъмбел), но с празна ръка.
След това вземи 5 кг гира и пробвай да направиш същото. Ще забележиш леко забавяне на скоростта.
Сега вземи 10 кг. Ръката ти вече се движи доста по - бавно, нали, въпреки, че все още прилагаш максимална сила и се опитваш да сгъваш с максимална скорост? Просто силата, която прилагаш не е достатъчна да ускори новата тежест до предишната скорост.
С 20 кг. скороста ще е още по - малка, а с 30 може и да не успееш да си сгънеш ръката.
Сега си представи някой по - як, който си прави сериите бицепсово сгъване с 50 кг. Та с тези същите 20 кг той ще може да си движи ръката много по - бързо от теб, а съответно без тежест ще може да развие още по - голяма скорост, по простата причина, че прилага повече сила върху същата тежест (F=m.a - силата е равна на масата по ускорението - повече сила, приложена върху същата маса е равна на по - голямо ускорение).
За максимално силен удар е нужна висока скорост, но тази висока скорост се генерира от по - силните мускули. А ако двама души развиват еднаква скорост, то този с по - голямото тегло има съществено предимство, точно заради по - голямата кинетична енергия, спомената от теб.
Петко предлагам да оставим на мира всички физични закони, да мислим по-просто, и така аз за трети път питам кой е по-силен Рони или Тайсън, мисля че е ясно ,така ,а сега ако и двамата ударят по-един силомер като на тези по панаирите кой според вас ще постигне по-глям резултата, Тайсън естествено, защотот е много по-бърз от Рони. И друго начина на трниране при културистите създава бавни мускули ИМАЛИ някой не съгласен с това. Ето затова Петко не винаги по-силен значи и по-бърз, в бокса например с качване на килограми се става и по-бавен.Ако не си съгласен и сега с мен , предлагам да приключим до тук.
Формулата, която има значение мисля, че наистина е Е=m.V.V
Когато говорим за взривна сила е важна и силата и бързината.
Но защо да си по-бавен, ако си по-тежък.Напротив, както каза Петко, за да си по-бърз трябва да имаш сила и мощност, а това е характерно за по-тежките състезатели.
Освен това зависи как тренираш.Ако тренираш по-бавно с повече почивки може и да си по-бавен.
Но аз знам, че повечето професионалисти тренират Heavy Duty.
Аз също гледам да тренирам така - интензивно, и смятам, че съм станал много по-бърз от преди, без да съм тренирал някакъв друг спорт освен фитнес.
И все пак я помисли ако можеш да си движиш краката бързо(говоря за клякането) с 300кг. щанга на раменете(а Рони може) ще можеш да ги движиш много по-бързо без тази щанга.
Самия факт, че физическата подготовка на абсолютно всички атлети минава през фитнес залата показва, че този вид тренировка помага за развитие на бързината.
А Рони Колман може и да не е много силен и бърз(евентуално), но му трябват точно 3 месеца тренировки бокс и ше кърти и мивки и квото види друго.
Гледай Fight Club по EuroSport да видиш там разликата от 30кг. какво прави.
А сега малък цитат от една книга:
“Между качествата бързина и сила съществува известна корелация,по-подчертана при взривната сила.”Големите мускули не служат за нищо.Основното качество е бързината!”-така говорят някои противници на културизма.Но спортната наука установява друго - от слаби мускули не може да се очаква особена бързина.Всеки сам може да забележи, че мощното, атлетично развитие на бедрените мускули е типично за най-бързите атлети - спринтьорите.Самите те редовно използват културистични методи в своята подготовка:клякане с щанга на раменете и други упражнения за развиване на силата на краката, белтъчна диета и т.н...”
Из “Културизъм за всички” на Атанас Джананов
Смятам че по-горе посоченият автор няма за какво да си измисля, а и обяснението му е логично.
Мисля че няма какво повече да кажем по въпроса.
[quote author=“BabaVanga”]Формулата, която има значение мисля, че наистина е Е=m.V2
Абе хора оставете ги тези формули като ти вкара някой един прав ще ги забравиш всичките :) Никой ли няма да ми отговори на въпроса?
[quote author=“kaviar”][quote author=“BabaVanga”]Формулата, която има значение мисля, че наистина е Е=m.V2
Абе хора оставете ги тези формули като ти вкара някой един прав ще ги забравиш всичките :) Никой ли няма да ми отговори на въпроса?
Сори ама т’ва беше началото на поста ми, сега го дописах.
[quote author=“kaviar”]Петко предлагам да оставим на мира всички физични закони, да мислим по-просто, и така аз за трети път питам кой е по-силен Рони или Тайсън, мисля че е ясно ,така ,а сега ако и двамата ударят по-един силомер като на тези по панаирите кой според вас ще постигне по-глям резултата, Тайсън естествено, защотот е много по-бърз от Рони. И друго начина на трниране при културистите създава бавни мускули ИМАЛИ някой не съгласен с това. Ето затова Петко не винаги по-силен значи и по-бърз, в бокса например с качване на килограми се става и по-бавен.Ако не си съгласен и сега с мен , предлагам да приключим до тук.
Хубаво де, може да е по - бърз, ама цял живот е тренирал бокс, не е само до сила и скорост, има си и техника, може да се вкара цялото тяло при удара и други такива приоми. Ако Рони удари със същата скорост и има същата техника, чий удар ще е по - силен?
А начина на трениране на НЯКОИ културисти наистина създава бавни и нефункционални мускули.
Не съм казал, че са им еднакви тренировките на културистите и останалите, много добре знам, че има разлика.
Много рядко другите атлети тренират като културистите, с цел максимално изолиране и развитие на точно определен мускул.
“Ако Рони удари със същата скорост и има същата техника, чий удар ще е по - силен?”
Петко ако аз можех да пробягам 100м. за 9,70 кой щеше да бъде световен шампион на 100м. АЗ естествено, но тъй като никога няма да мога да съм толкова бърз............ е смятал че съм ти отговорил :wink:
Иначе общо взето виждам ,че си склонен да се съгласиш с мен :D !
07.12.05
14:40
Уфф при E=m*c2
E - енергия
m - маса
това е ясно
но c2 е не ускорението на квадрат, а скороста на светлината която е const. и е равна на 3 по 10 на 8-ма степен.
Ускорение се бележи с “а”.
Да не говорим, че сила и енергия не са едно и също.
kaviar, доста бъркаш понятията.
Можещ ли да кажеш тази формула за какво е, щото ако е кинетична енергия си в грешка :wink:
П.П. Петко взема втори принцип на механиката - закона на Нютон за силата, а забравяте за първия принцип - свойстовото на телата да запазват състоянието си на покой или движение - инертност. По-тежкото спира по-бавно .. ако те удари по-тежка ръца ще те заболи повече.
07.12.05
15:07
[quote author=“manson”]Уфф при E=m*c2
E - енергия
m - маса
това е ясно
но c2 е не ускорението на квадрат, а скороста на светлината която е const. и е равна на 3 по 10 на 8-ма степен.
Можещ ли да кажеш тази формула за какво е, щото ако е кинетична енергия си в грешка :wink:
П.П. Петко взема втори принцип на механиката - закона на Нютон за силата, а забравяте за първия принцип - свойстовото на телата да запазват състоянието си на покой или движение - инертност. По-тежкото спира по-бавно .. ако те удари по-тежка ръца ще те заболи повече.
Е така е формулата за кинетичната енергия, само има един коефициент 0,5 ама това не е важно в случая. Това за инертността се вижда и от тази формула, защото именно масата ти е характеристика на инертността при праволинейно движение. А всъщнос и силата и енергията като понятия се базират по еднакъв начин на едно основно, което е линейният импулс p=m.v . Силата е изменението на импулса във времето, а кинетичната енергия в даден момент е Е=p.p/2.m. Само че ако Тайсън с неговата техника вкара по-голям процент от тялото си в удара, то тогава неговата ефективна маса (тази, която характеризира инертността) се увличава. Освен това, той с неговата техника може да вкара удара така, че силата да не се разлага, а почти цялата да действа по една ос. Освен това, може да удари и по-бързо. Изобщо, безсмислено е да се сравняват културист и боксьор, освен ако единия не е 60 кила, а другия 120. А колкото до това да искаш да качиш сила, без да качвш маса - съвсем нормално си е според мен. Обаче в моите непрофесионални очи да качиш сила без да качваш маса е възможно до някакъв етап. От там нататък, ако нямаш да гориш мазнини, и имаш оптимална структура на мускула, покачването на сила би довело до покачване и на масата според мен, защото то ще е свързано най-малкото с удебеляване на мускулните влакна. Друг е въпросът колко маса ще качиш при дадено покачване на силата. Напълно съм отворен за критики, мнението ми е абсолютно непрофесионално и лишено от задълбочени познания по анатомия и биохимия.
П.С. Manson, доколкото си спомням ти май беше на 16. Тоест много ги разбираш, браво батка!
Последен едит: 15.32 на 07.декември.2005
E - енергия
m - маса
това е ясно
Ще те заболи, но ако те удари със същата скорост!!
Ей хора я бързо кажете кой има по-бърз и силен удар Рони или Майк, но БЕЗ никакви философствания :x ! Има ли още съмняващи се :roll: ?
А с теб Анимал съм съгласен!
07.12.05
17:56
@Animal: Да. Това с импулса допълва това, което казах. Напълно те подрепям. Иначе от октомври насам съм си вече на 17, просто обичам физиката :wink:
@kavier Тайсън има по-бърз и по-силен удар. Т.е. повече ще боли, Animal е обяснил много ясно :P
[quote author=“emzo”]Taурин + кофеин.
как да си ги намеря?
в кафето съдържа ли се таурин?
колко кафета да пия в училище?(те са по 30ст. от уния машините)
кое питие или храна съдържа таурин???
E - енергия
m - маса
това е ясно
Тази формула е точно за кинетичната енергия и точно тя има значение в случая,защото използва и масата и скоростта.
Мисля, че в книгата на Джананов, той също е написал тази формула.
Докато стигна до края на темата забравих каква беше.Поне научих доста формули и закони във физиката :)
Спам
DJGorgio-Astor
11.12.05
00:42
а бре вие го обърнахте на урок по физика е...Момчето просто питаше ко да зима за сила.Galant има разни енергийни напитки които можеш според мен да зимаш преди тренировка.Те съдържат и кофеин в себе си.
ПО ЗДРАВИ
МЕРСИ на всички!
По повод ‘’другата работата с ударите” - силата на удара идва от бързината му!
[quote author=“galant”]Какво ще ми препоръчата за взривна и сила ?
Ами тренираи за взривна сила
например на лега можеш да вдигнеш 100кг
слагаш 60-70% и правиш 5 повторения
но със паоза ,задържаш долу 1-2сек и изхвърляш щангата нагоре
все едно е ракета стараи се да е много бърз и мощен тласъка
дори и да не си капнал след 5пов. не продължаваи с броиките
на загряваи добре
Взривната сила и теглото не вървят ръка за ръка
можеш да си 65кг но да откъснеш главата на някои само с един удар
може и да си 95кг и да си тренирал култоризъм но да удряш като баба
31.12.05
10:00
Абее кфо сички лафtре на бокс и джудо без да сте се занимавали изобщо с тия спортове - Всичко което каза galant е правилно! Не разбирам какво общо има физиката с боините спортове специялно за бокса най-важна е барзината и резкоста на удара колкото по рязак е един удар толкова по голям ефект има по-големите категории там атлетите са по силни което е нормално повече мускулна маса обаче за сметка на бързината. Колкото до джудото ама голяма роля играе самата техника и опита на състезателя иначе на Локомотив в залата ни караха да правиме мъртва тяга яко за сила ( това упражненеие е много добро особено при борба в партер ( Усаи Коми ) )
Аре galant Успах и Много ИПОНИ!!!
Абе някои сме се занимавали с борба да речем
и всяка седмица правехаме 1 тренировка <кръгова> саМО щанги
И винтерес на истината когато бях 100кг един път ми стана много
смешно ,един ми влиза във десния крак аз го виждам
но реакция никаква станах бавен със многото килограми
а на 72-74кг бях и бърз и взривен
тази тренировка по горе не прави големи мускули
с големите мускули си много скован<дърво>
защо някои лагаджия тежи 80кг и вдига 220кг
а Рони Колман тежи 135кг и неможе да ги вдигне
единия тренира за взривна сила а другия само за
мускулна маса
31.12.05
13:39
iunga според мен рони тия 220 ще ги хвърли на втория етаж специално пак той.абе чета я цялата тема за първи път и ако може и аз да си дам мнението.така това момче,което през цялата тема пита ако те удари тайсън или колман кой ще те размаже по-добре.Ей момчета аз не предпочитам да ме удари нито един от двамата,щото по евроспорт ако сте гледали Боб Саап какво ги прави това дете,ми мога да кажа че уцели ли някой направо му гаси тока,нокаут веднага,момчета тоя е бил културист и се боксира едва от година мисля,значи това момче е само 160 кила,2м. висок и ще ми е много интересно да го видя да речем след 2 години да се бие с тайсън,според мен втория няма шанс,щото момчето върви само нагоре като гледам,и гледах един мач кадето някакав 110 кг. беше паднал на земята а Саап се беше ядосал и просто го ковна леко в главата оня както си беше на колене и направо момчето припадна.та незнам за какво спорите и да ви кажа толкова физика изписахте че даскалицата от 8 клас може да ми пусне едно контролно сега. :D
Спора е безумен и ненужен
П.С. Колман не може да вдигне 220 ли хахахха нали съм го гледал че прави серии с тях
[quote author=“iunga”]Абе някои сме се занимавали с борба да речем
и всяка седмица правехаме 1 тренировка <кръгова> саМО щанги
И винтерес на истината когато бях 100кг един път ми стана много
смешно ,един ми влиза във десния крак аз го виждам
но реакция никаква станах бавен със многото килограми
а на 72-74кг бях и бърз и взривен
тази тренировка по горе не прави големи мускули
с големите мускули си много скован<дърво>
защо някои лагаджия тежи 80кг и вдига 220кг
а Рони Колман тежи 135кг и неможе да ги вдигне
единия тренира за взривна сила а другия само за
мускулна маса
Батее мноо си смешен.
Първо едва ли има човек, който да тежи 80кг. и да вдигне 220кг.
А Рони Колман си прави разгрявката с 220кг.
Наистина за взривна сила е най-важна бързината, но за да си бърз трябва да имаш и сила и мощност и да имаш и мускули съответно.
Не знам к’во му е сложното и не можете да го разберете.
Абсолютно всички атлети използват фитнес, за да подобрят бързината си, което означава, че наличието на мускули и съответно на сила те прави по-бърз.
Я погледнете спринтьорите к’ви здрави крака имат.
А ти може да си бил 100кг. и да си бил бавен щото сигурно си бил повече сланина затова.А преди това си бил 74кг. ама само мускули.
Въпроса не е просто да тежиш повече а да имаш повече мускули отколкото мазнини.
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Спора е безумен и ненужен
П.С. Колман не може да вдигне 220 ли хахахха нали съм го гледал че прави серии с тях
Да ,влизаме във спор но света се движи имено така :lol:
дадох лек пример незнам дали Рони вдига 220кг или 250кг
но исках да кажа че човек които тренира за взривна сила на неговите килограми
е много по силен,а Боб Сад е дърво и ще го мачкат сериозно
ако не свали малко теглото
идеалните размери за там според мен са височина
от 195см до 215см
тегло от 110кг до 135кг
Е кажете и вие как я тренирате,де :?:
Според мен тялото трябва да е голям труп с къси ръце и крака
казвам го от опита на мойте дълги ръце и ръст
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Според мен тялото трябва да е голям труп с къси ръце и крака
неможах да разбера точно за кво става на въпрос
но дългите ръце и ръст са голям ПЛЮС за много спортове
например силов многобои ,борба да не говорим за К1
там ако си с къси краиници и тяло ще те смачкат за отрицатално време
дългите ръце са кофти за легадчиите но като погледнем
плюсовете е по добре да си с дълги краиници и тяло
04.01.06
13:40
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Според мен тялото трябва да е голям труп с къси ръце и крака
Такова трябва да е тялото ако искаш да си щангист или културист но примерно за боксиор или кик боксиор тфа е немислимо!