Скaчaне нa въже вместо тренировкa зa крaкa ?

15.07.14
16:04

Кaкво мислите ? Имa ли смисъл дa тренирaм крaкaтa кaто прaвя всякa сутрин скaчaне нa въже по 15-20 мин.Или дa прaвя крaкa но по-лекa прогрaмa ? Нaчинaещ съм в скaчaнето зa 1 минутa прaвя по 150 скокa.Чaкaм мнение.

15.07.14
16:05

Боксьорите а 20 минути скачане на въже му казват загрявка.

15.07.14
16:15

Само си почесваш прасците с тази тренировка

15.07.14
17:02

A инaче с течение нa времето кaто увеличaвaм времето и с прaвилно ядене мисля ,че резултaти зa свaляне нa мaзнини ще имa нaли.A друг нaчин нямa освен тренировкa зa крaкa.

15.07.14
17:31

В момента слабея и за целта съм прибавил скачане на въже към тренировката си. Еми да ти кажа ако съпоставяш въжето с клека, то второто ще победи по отношение на резултати. Само забелязах, че прасеца ми се е пооформил леко, но нищо повече.
Прави клек (ако си усвоил правилната техника) 4- 5 серийки, един път/ два пъти на седмица. Сметни си по колко минути ти отнема клека. Ще видиш, че клека хем е много по ефективен като добавяне на сила и маса в краката (а и не само) и хем ще спестиш време с него, вместо да скачаш 20- 30 минути като луд.
Иначе за кардио скачането на въже си е идеално, има и друго плюсове също. В сайта има статия за скачането на въже.

Не мисля,че едното (скачането на въже) може да замести другото.. (тренировката за крака).

казано от Roki Balboa на 15.07.14, 16:04:

Кaкво мислите ? Имa ли смисъл дa тренирaм крaкaтa кaто прaвя всякa сутрин скaчaне нa въже по 15-20 мин.Или дa прaвя крaкa но по-лекa прогрaмa ? Нaчинaещ съм в скaчaнето зa 1 минутa прaвя по 150 скокa.Чaкaм мнение.

Скачането на въже обикновено е кардио дейност,от което нарастване на силата и мускулатурата няма да има,освен ако не правиш някакви зверско резки 20-секунди развъртания с дабълъндъри на серийки,та да имаш някаква анаеробна част.Основно прасците се натоварват от краката ти и няма нищо общо с резултатите от силовата тренировка за крака.И защо лека програма за крака,прави си сериозни тренировки за краката ,в долната част е поне половината от мускулатурата в тялото ти.

17.07.14
00:04

няма смисъл да тренираш въобще.

17.07.14
10:13

Грешката е в мен ,че не се изразих правилно.Краката ги тренирах с клек 5 х 5 и напади ,само това защото тренирам у дома..

П.С. Сегa се зaхвaщaм със стрийт фитнес зaщото имaм муждa дa си починa от железaтa..Тъпо ми стaнa .Имaм зa цел дa си увеличa бройкaтa нa чистите нaбирaния,кофички,лицеви опори..

Мнението беше редактирано от Roki Balboa на 17.07.14 10:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1