13.07.14
17:49
Здравейте, отскоро си хапвам извара и адски ми е вкусна тази на Олимпус в кофичка, ям си я без нищо.Ама, струва ми се прекалено вкусна за да е 2%, даже писах допълнително да ми пратят хранителните стойности, те пратиха същото нещо.На кутията не е упоменато нищо освен извара и сол.Също така съм попадала на салам мортадела с етикет 60 калории на 100, като след като го хапвах в промишлени количества 1 месец проверих по-подробно и се оказа че всички мортадели са към 350кал.Беше си рекламирана българска марка, не си спомням точнооо..Та, според вас има ли повод за съмнение или тея неща се контролират?
казано от бетка тетка на 13.07.14, 17:49:
има ли повод за съмнение или тея неща се контролират?
Нищо не се контролира, при голяма част от продуктите етикетите са свободни съчинения без реални измервания.
16.07.14
09:55
За мортаделата - западната мортадела съдържа доста сланина, и затова е нормално да има 350ккал.
Така че 60ккал е малко, но не невъзможно, като се има в предвид, че нашенските не са с мазнини (а те са главната причина един колбас да е с малко или много калории).
Например пастърмата има под 100ккал на 100гр.
За изварата - чудя се защо да лъжат. Имайки в предвид че повечето нашенци смятат млечните продукти с по-висок процент мазнини за ‘истински’, а нискомазнинните за ‘безвкусни’.
Мнението беше редактирано от Boris Yankov на 16.07.14 12:19.