17.07.14
21:41
Добър ден на всички машини !
Не знам дали темата ми е за тук, ако не е поправете ме, новак съм :P
От 3 месеца ходя на фитнес(преди това 1 година в домашни условия) и всичко си е в реда на нещата, почнах леко да набъбвам на желаните места, силата ми се качва паралелно с това, всичко ОК с изключение на ш*баните ми крака! По принцип от малък си имам здрави крака, все ми казваха, че имам крака на футболист, обаче на последно време пораснаха несъразмерно много(спрямо горната част от тялото ми). Заради това гърбът ми изглежда по-тесен, ръцете по-малки, като цяло ми се развали V-образната форма която бях добил.
Знам че на почти всеки билдър мечтата му е да има огромни крака, обаче не и на мен! Дайте съвет как да ги понамаля малко поне.
Опитвал съм и да ги тренирам и да не ги тренирам, няма значение, просто лека по лека порастват и вече изпреварват горната част на тялото ми.
Мерси предварително ! :)
За протокола - висок съм 185см, 85кг, на 22 години.
17.07.14
22:05
Моето мнение е следното - краката ти съвсем не са така масивни, както си мислиш. По-скоро торсът ти е сравнително по-слабо развит и има много работа по него (то не, че по краката няма работа, де). Това е в основата на визуалната диспропорция, която ти прави впечатление. С други думи си мисля, че си възприел грешна стратегия - не търси начин да смаляваш краката, а да направиш торса достатъчно масивен.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.07.14 22:06.
17.07.14
22:38
Ами принципно тренирам за маса, за всяка мускулна група правя по 3-4 упражнения с по 8 повторения, а от 2 седмици започнах хранителен режим(циклично хранене) защото имам излишни мазнини по корема и краката.За сега впечатленията ми от режима са, че в дългосрочен план корема ще го изчистя ама не знам как най-бързо да изчистя и краката.Защото каквото и да предприема като действие с тях, се помпат адски много и обиколката им расте бавно но славно.Най-вероятно не съм намерил подходящ метод за мен, поне така си го обяснявам.
Иначе мерси за бързия отговор.
17.07.14
23:04
Доста си далеч от големите крака, ще знаеш :)
17.07.14
23:24
Обикновенно футболистите имат О-образна форма на краката, при теб е точно обратното. Според мен, имаш страшно много работа по краката, ако искаш да ги оформиш добре. Иначе тая масивност за която споменаваш, е само в обърканото ти съзнание.
18.07.14
00:04
Хмм, ми възможно е само аз така да си ги виждам, но факт е че нагоре трябва да порасна.
18.07.14
07:36
Всичко изглежда съвсем съразмерно,а краката дори са слаби за мен.Имаш много работа както горе,така и долу
18.07.14
13:23
Работата е там ,че широкия ти гръбен мускул не е добре развит.Краката са ти напълно пропорционални спрямо торса и тук повтарям мнението на хората писали по-горе..
V-образната форма се постига с широки рамене и развити латисимуси и забележи с ДОБРЕ ИЗЧИСТЕН коремен пояс.Ако си мазен и с паласки не очаквай да изглеждаш широк и горе.
Успех.
18.07.14
16:32
В кръга на шегата :
Преди да пуснете тема колко са ви несъразмерни краката първо погледнете в дневника на Вито и после помислете има ли смисъл да говорите за големи крака :D