Дневника на Ани

Темата е заключена.

19.07.14
10:34

Привет хора, аз съм на 17г, 150см, 55кг ... Малко странно а?
Аз съм тук за да потърся помощ и съвети за храненето ми и тренировките
Ходя на фитнес от малко време (има-няма 6-7 месеца)... Не водя някаква стриктна диета, гледам да не ям мазнотии, сладко и въглехидрати (само пълнозърнест хляб и то само сутрин), гледам да пия по +1л на ден.... Тренирам 3 4 пъти в седмицата - 2 мускулни , 2 кардио...
За премахване на подкожните мазнини на корема и вътрешната страна на бедрото на каква храна трябва да огранича и наблегна и на какви тренировки за да ги изгоря а не без да искам да ги направя мускул?
Ако тренирам 1 час силови в които напрягам ръце , гръб, крака, гърди около 1ч и малко и след това правя кардио за около 30 мин, тялото е настроено към горене тъй като е разгряло след силовите - нали така?
Как да разбера дали в фитнеса отслабвам на мазнини или вода тъй като пия поне по 1л - 1л и 500мл ?
След тренировка (до колкото съм чувала не се яде 1ч) за да захраниш мускулите , ако ядеш риба в консерва в която всички знаем има олио дали ще ти се лепне или ?!

19.07.14
18:46

Здравей Ани!

Честит дневник!

Въпросите, които си задала, са много относителни и никой не може с точност да ти отговори.
Почни да си пишеш храната и тренировките и, ако има нещо за поправяне, ще те насочат.

Успех!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.07.14 18:47.

19.07.14
19:30

казано от Малката Ани на 19.07.14, 10:34:

Привет хора, аз съм на 17г, 150см, 55кг ... Малко странно а?
Аз съм тук за да потърся помощ и съвети за храненето ми и тренировките
Ходя на фитнес от малко време (има-няма 6-7 месеца)... Не водя някаква стриктна диета, гледам да не ям мазнотии, сладко и въглехидрати (само пълнозърнест хляб и то само сутрин), гледам да пия по +1л на ден.... Тренирам 3 4 пъти в седмицата - 2 мускулни , 2 кардио...
За премахване на подкожните мазнини на корема и вътрешната страна на бедрото на каква храна трябва да огранича и наблегна и на какви тренировки за да ги изгоря а не без да искам да ги направя мускул?
Ако тренирам 1 час силови в които напрягам ръце , гръб, крака, гърди около 1ч и малко и след това правя кардио за около 30 мин, тялото е настроено към горене тъй като е разгряло след силовите - нали така?
Как да разбера дали в фитнеса отслабвам на мазнини или вода тъй като пия поне по 1л - 1л и 500мл ?
След тренировка (до колкото съм чувала не се яде 1ч) за да захраниш мускулите , ако ядеш риба в консерва в която всички знаем има олио дали ще ти се лепне или ?!

Започвам от зад напред с това, което мога да помогна. Риба в консерва СЪС олио не е добра идея, даже е една от най-лошите за след тренировъчно хранене. Ако държиш да е риба и консерва има в собствен сос, почти всяка консерва с олио има същата алтернатива в собствен сос. След тренировка е хубаво да изчакаш първите 20-30 минути, после няма проблем, даже е препоръчително да ядеш, не да броиш час. Дали отслабваш на мазнини или вода никой няма как да ти каже точно в секундата. В залата се обезводняваш, обикновено след тренировка изглеждаш по-чиста точна заради това, а и не си яла от поне 2-3 часа. Свалянето на мазнини няма да дойде така бързо и да бъде лесно забелязано, тоест днес имам утре след фитнес нямам. Няма смисъл да правиш 1 час силова, да чакаш още един час и тогава пак да правиш кардиото. Или направо след силовата, или ако можеш да тренираш двуразово през около 8 часа-сутрин и вечер. Това, че тялото е загряло от силовите не си го представяй като топла печка и щом загрее ще гори наред. Първия въпрос не го разбирам добре. Няма храна, която ще ти изгори мазнините точно от там, ако е такъв :):)

19.07.14
20:24

казано от Малката Ани на 19.07.14, 10:34:

Бях точно на твоите години като реших, че искам да отслабна (тогава бях 67-8 кг при ръст 175см) . И се питах същите въпроси, затова се включвам сега. :) От личен опит, натрупан 4-5 години на метода “проба-грешка”:
1. Няма невъзможни неща - клише е, но ако си упорита, последователна и търпелива, всичко се постига.
2. Чети, информирай се относно състав на храните, калориен баланс, хормони и т.н.
3. Въоръжи се с инат, воля и забрави думичката “мързел”. :)
4. Тренирай, тренирай, тренирай и се старай да бъдеш активна в ежедневието си - повече разходки, движение.
5. Няма такова животно като “изгаряне на мазнини по вътрешната страна на бедрото”, т.е. локално. Човек изгаря мазнини(най-често) равномерно, от цялото тяло. Тоест като отслабваш, ще “стопиш” и от дупе, и от бюст, и бузки - от всичко в синхрон.
6. Тренирай ЦЯЛОТО тяло. 3 години повтарях най-тъпата грешка да тренирам само крака и корем, щото те ми бяха “трън в очите” и исках да “изгоря” същите мазнини като теб. В резултат сега, вече прогледнала :Д, се стремя да “наваксам” и да развия мускулатурата на гърба, рамото, гърдите и т.н.
7. Не се страхувай от мускулите - едно, че жените много по-трудно “правим големи мускули” - т.е. няма шанс да станеш “културистка” току-така, и друго, че мускулите поддържат тялото ти “стегнато” и горят калории - тоест можеш да си хапваш повече, без да ти се “лепи”. :)
8. За да отслабваш, най-просто и лаконично казано, трябва да гориш повече калории, от колкото изяждаш. (т.е. връщаме се отново на т.2).

Успех! :)

20.07.14
08:34

Как да тренираш?
  Важно е да знаеш основните неща когато тренираш, почиваш..., както и режим на хранене.
Всичко опира до режим, дисциплина, усърдност, воля...... всички качества, които трябва да притежава един добър спортист.
В началото трябва да има човек до теб, който разбира, за да те насочи и да те научи на базовите неща минимум.
Като начало можеш да тренираш навън. Не необходимо да започнеш във фитнес зала. Натоварването може да варира от леко до по-голямо от натоварване с тежести във фитнес зала.
  Научаваш се ПРАВИЛНО да: дишаш, загряваш, правиш упражнения, почиваш, разпускаш и разтягаш... Основата необходима за една тренировка.
Целта е приятна тонизираща тренировка за здраве премахваща мазнините и извайваща тялото по критерии на спортуващия.
Качването или свалянето на маса не е само режим на хранене, а съвкупност от много неща...

Като за начало можеш да напишеш как се храниш един примерен ден, за да добием представа какво точно хапваш, съответно дали си на прав път с храната откъм чистене или не си :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1