Искам си баланса, силата и упоритостта обратно! Wanna make my Angel proud

Темата е заключена.
Прескочи до:
Ая Палачинкова

26.06.14
20:47

оххх ужасно мъчение е да има голямо количество сурови ядки (swear) (giggle)

казано от Ая Палачинкова на 26.06.14, 20:47:

олее да :@ гледам да хапвам по малко на ден - на закуска и следобедна , ама искам да ги изям всичкитее....
ти как издържаш (devil)

п.с - нещо интересно - обещах си , че ако докарам дневника по 5стр без да се откажа ще споделя нещо в категория лично :) Истинското ми име е Михаела , а по църковни документи е Сия.В годината в която съм се родила  точно тогава е бил Спасовден , а родителите ми не са знаели - разбрахме преди няма и 4 години и няколко свещеника ни казаха ,че било на много лош късмет дете да си “дойде” с името а да бъде кръстено по друг начин , поне да ми направят второ кръщане ,а името да започва поне със С. Та , аз съм кръстена два пъти :D и ми е много приятно поне тук във форума да се обръщат към мен с църковното ми име.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 26.06.14 23:00.

Ая Палачинкова

26.06.14
23:08

казано от Сия Емилова на 26.06.14, 22:47:

олее да :@ гледам да хапвам по малко на ден - на закуска и следобедна , ама искам да ги изям всичкитее....
ти как издържаш (devil)

п.с - нещо интересно - обещах си , че ако докарам дневника по 5стр без да се откажа ще споделя нещо в категория лично :) Истинското ми име е Михаела , а по църковни документи е Сия.В годината в която съм се родила  точно тогава е бил Спасовден , а родителите ми не са знаели - разбрахме преди няма и 4 години и няколко свещеника ни казаха ,че било на много лош късмет дете да си “дойде” с името а да бъде кръстено по друг начин , поне да ми направят второ кръщане ,а името да започва поне със С. Та , аз съм кръстена два пъти :D и ми е много приятно поне тук във форума да се обръщат към мен с църковното ми име.

охх не питай гледам да ги правя на нещо за да не ги изяждам на веднъж (giggle) Иначе много яко така да си с 2 имена :)) Това е идея 2рото да ми е Ая (wasntme)

казано от Ая Палачинкова на 26.06.14, 23:08:

казано от Сия Емилова на 26.06.14, 22:47:

ти как издържаш (devil)

охх не питай гледам да ги правя на нещо за да не ги изяждам на веднъж (giggle) Иначе много яко така да си с 2 имена :)) Това е идея 2рото да ми е Ая (wasntme)

Ааа яко  на моменти - една голяма моя издънка - когато се запознах с тогавашното ми гадже /срещнахме се случайно в училищен двор/ и като ме пита как се казвам си глътнах граматика - нито за едното име , нито за другото се сетих на момента :D ама пък и беше голям чаровник (giggle)

И забележи как се подредиха нещата - ти си кръстница на моето малко кученце , аз да стана на теб 8-) (giggle)

Ая Палачинкова

26.06.14
23:22

хаха да си с 2 имена и да не можеш да кажеш как се казваш :D иии да якоо Сия кръстница на Ая (sun) Какви сладки именаа (wasntme)

Наминавам да се похваля - мислех че днес ще е скапан ден , то какво се оказа.След миналата партида гости , направо ме беше страх какво да очаквам.Днес дойде един от “шефовете под кепе” от софийската фирма към която баща ми работи , за да обсъдят нещо за тази в родния ни град.Тъй като ние нямаме сладкарница в областта която да се слави с хубави и подбрани неща - бях помолена да направя 2 вида сладкиши да има с какво да почерпим: Преди това храната за днес :

Закуска - 10тина лешника , 2 бразилски ореха , половин варено яйце
тренировка 10 обиколки  - 50м спринт , 250 бързо ходене
Обяд -    200гр филе от сьомга , 100гр филе от тилапия (за проба)мариновано във соев сос , лук , скилидка чесън , няколко капки бира
Отделно съм опитвала от сладкишите по 1/4 от първия , 1 блокче от втория.Човека мнооого ме хвали , помоли да му напиша подробно кое как става , не вярвал че може да има нещо толкова вкусно без брашно , олио или кило захар.Ето рецептите:

№1 - ябълковия бисквитник - http://www.bb-team.org/recipes/4188_yabalkov-biskvitnik-s-kanela-i-stafidi спазих всичко , само че вместо стафиди сложих фурми. От първата смес ми излязоха 3 бройки. И мнооого носи на канела - 1 пакетче малко поема спокойно.
* За да не е прекалено “здравословно” правих заливка в мед и начукани ядки - с орехи стана най - успешно.
Снимка 1

№2 - черешови кокоски /не кокошки :D / това е по - завъртяно и пипкаво като рецепта ама пък е вкусно. Без яйца е. Та : в една купа се бъркат йогурт , цедено мляко или просто такова с висока масленост , един цял кокосов орех на ренде (оставят се малко за поръска) кокосово брашно да стегне , няколко супени лъжици овесени трици , рожково брашно , малко какао също , 1-2 супени лъжици черешов ликьорТова се слага да се пече и като мине половината време от печенето вадиш за секунди и със спринцовка слагам в долната част още малко от черешовия ликьор. Като се изпече поръсвам със кокосовите стърготини и няколко ореха на прах.
снимка 2 и 3

27.06.14
20:39

Изглеждат страхотно сладкишите ти! Браво!  :)

казано от Светлето на 27.06.14, 20:39:

Изглеждат страхотно сладкишите ти! Браво!  :)

Много благодаряя (giggle) рядко се случва да “догодя” нещо на външен вид , ама бях поела и ангажимент.Човек веднъж отърве ли се от стереотипа - “ако ще е сладкиш , ще е дунапренен кекс със чаши брашно , захар , маргарин”  определено се получават страшно вкусни неща.

Да си кажа и менюто за вчера вечерта:
Изядох си от авчарската салата краставиците , доматите , прясната чушка и гъбите, 2 страхотни пилешки пържолки , бананова палачинка 8-) доплатих си 40ст за удоволствието да ми я направят с банан и яйце. + 1л вода 

А днес ме събудиха в 5 и 30 да заминаваме за Пирин планина - като подарък за завършването :) Ще си описвам храната вечерта , сега само се хваля със снимка - Попинопъшки водопад

Срам не срам , днес имам чувството че съм изяла повече от трениращите в мъжките дневници.Планина и чист въздух много ми отварят апетита (wasntme)
05:00 - 40гр ядки микс - предимно лешници и кашу
09:00 - 200гр извара , 1 сварено яйце
12:00 - 100гр тилапия , 2бр сандвича - една ръжена филийка се реже на две , вътре намазана със авокадо и риба тон
18:00 - свинско шишче
официалната тренировка
21:00 - 150гр “мусака” от тиквички , морков може и яй[е със заливка от кис. мляко и копър , 100гр пилешки гърди

Течности - 3л вода , 1 чисто кафе , 1 чай алпинист
Тренировка - цял ден сме по преходи , идеално беше - по приложението на телефона ми - 16км и само че заби , та може и да са повече.В хотела имаше много хубав фитнес и някакви момчета се бяха събрали след тренировка , там си приказваха , единя като ме видя с гиричките 3кг предложи да ме понаучи на нещо , нямал си работа - техника при клека
клек - 1х15 , 2х15@6kg , 2x12@10kg , 4x10 , 8 , 10 ,10@15kg - интересното е , че при най - многото кг изправянето нагоре ми беше най - плавно , контролирано.

Един въпрос - ако може някой тук да ми отговори , а не да пускам отделна тема - какъв протеин на прах бихте ми препоръчали ? Примерно след днешната тренировка толкова изморена бях , много добре щеше да ми дойде , а вече е нагло да си взимам от този на баща ми постоянно. Неговия е Syntax Matrix 2.0 -  това оптимално ли е за мен ?
Само разликата е че ние имаме ванилия , а аз бих взела шоколад да си го добавям и към протеинови барове.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 28.06.14 22:41.

*Днес ми беше един от “онези” пмс дни , горко им на близките които трябваше да пътуват почти 4 часа с мен :D И храната трагедия:

закуска 09:00
4 бразилски ореха , 100гр пресни горски малини

обяд 12:00
пилешка пържола
салата домат краставица , прясна чушка

следобедна №1 15:00
1 нектарина

следобедна №2 (това го време на път)
половин филийка ръжен хляб със *фъстъчено масло
другата половинка със *Нутела

вечеря 20:00
салата *домат със краве сирене
1 варено *яйце

Течности - 2,500л вода + ментов чай + липов
Тренировка - до сега правих спринтове по стандартната схема от преди

*Измежду всичко съм забравила да се похваля за домашната ми Нутела - то било много просто бе - като за две бурканчета - 250гр лешници на прах , 2 лъжици кокосово масло , 2с.л рожков или какао , 2 чаени лъжички фъстъчено масло и за разредител сложих малко мляко - донесоха ни домашно 2л - това или в блендера или миксера и става разкош.Ето снимка на вече опразващото първо бурканче:

Започвам си поста с оплакване , защото по стечение на обстоятелствата нямам на кой да споделя :( . Отписах още една приятелка от контактите си. След проявена от мен загриженост , лоялност , винаги когато ме е помолила за подкрепа съм била до нея , тя абсолютно и тотално не оценява нищо , не я интересува нищо освен гаджето , а аз със такива хора които днес -до теб , утре - не се пазя като дявол от тамян да си нямам ядове.Наистина на мога да понасям хора , които не отчитат какво се случва около тях и мислят че винаги на тях им е “криво” а на другите живота е безоблачен.Защото истински проблеми са наводненията , които сполетяха страната ни и не само , природните стихии , дори това че семейна двойка с 20год. брак бива разкъсана заради кризата и напрежението , а не това че гаджето не ти е дигнало в 01:00!!!! И измислих един цитат в полусънно състояние следобед - или може би спомен от песен на Еминем или Лънкън Парк -
“Чудя се дали някъде из света има специална фабрика , в която обучават и тренират хора , специализирани само да ми късат нервите и да ме разочароват , а ако не успеят ги връщат на повторно обучение :D ”
Храната:

Закуска  07:00(за последен път ставане за училище :D ) - 1 варено яйце , чаена лъжичка фъстъчено масло
Обяд      12:00 - пилешко шишче , зелева салата
Следобед 15:00 - нескафе куул със *прясно мляко (не е същото това от село като от магазина , но също е много приятно)
Вечерята  ???  - 200гр сьомга на фурна

Вода - ще докарам до 3л скоро , кафето описано и 1 *липов чай
Тренировка - чакам да стане 17/30 и отиваме със съученичките по покараме колело до съседното село - 14км се връзва общо , вечерта може да потичам

* днес завърших (blush) ето и снимка от бележника , всички ми хвалят , аз недоволна :D така е защото до сега всяка година 6.00 успех , тия две петици са ми трън в очите.И да се похваля - правих *матура* по английски , тази от 2014 под надзора на частна учителка - по критериите за оценяваме - 5.87!!! значи 12 клас ще съм идеално подготвена за идеална оценка  - учене му е майката
(rock)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 30.06.14 16:58.

JE

30.06.14
17:38

Има една песничка на група Фактор, казва  се  “Ако днес те отмине приятел”, винаги си я пускам, когато някой ме разочарова и после махвам с ръка. Приятелите се отсяват с времето, колкото и клиширано да звучи- остават само истнските! Мисля че те разбирам, много хора задрасках с времето (много ме задраскаха и мен разбира се), но в крайна сметка животът е кратък и само един, за да го пропиляваме в денонощно угаждане на околните. Не съжалявай за такива “приятелства”, отношенията между хората трябва да са хармонични и да не натоварват, не нужно всичко да е борба. Казвали са ми, че за приятелството/любовта човек трябвало да се бори, аз пък мисля, че точно те трябва да се случват естествено и приключат ли- просто приключват, няма как да ги поддържаш насила. Успех ти пожелавам и със сигурност ще срещаш оттук нататък много стойностни хора, които да останат до теб :)

jeditte , признавам си не съм чувала до сега песента , припознах се доста в нея - нещо като посланието - когато се затваря врата , се отваря пък прозорец.И аз съм привърженик на теорията че отношенията между приятели или любовници се слагат на кантар - ако негативните емоции от тези отношения вземат връх - значи е време да орежеш човека от живота ти :)
А това за стойностните хора - пожелавам си го , и не само на себе си , а на всички вас.Като по - малка си мислех или ме учеха , че направиш ли добро - то се връща.Към днешна дата съм на мнение, че много трябва да внимаваш на кой правиш “добрини” да не излезеш после ти най - виновния.

Отчет за днес - такъв джулай морнинг имахме , че ни отнесе пороен дъжд , гръмотевици толкова силни че ми падна въжето от поставката и гиричките 3кг се разтресоха - ии до 17:00 без интернет , кабелна , радио - е поне почнах да препрочитам “Тримата мускетари” за трети път. Храната :

тренировка
- Закуска    09:30 - 1 варено *яйце , 2 бразилски ореха
-Обяд      12:00 - *руло Стефани със телешка кайма (ние си я мелим , само така ям телешко) със яйце грах , моркови гъби - кажи речи - 150гр , зелева салата
  -Междинно  16:00-  http://www.lindor.bg/lindor-etui.html някакво такова десертче Линд разделени на по 50гр със пълнеж от бадем , лешник тн
  - Вечеря      19:00 - 120гр сьомга (от вчера)  (после ме прелъгаха на концерт на Михаела Филева :D )
  - За лека нощ 23:00 - 1/3 консерва риба тон в собствен сос

Течности - вода 2л , зелен чай 500мл , 500мл студен чай Сан Бенедетто
Тренировка - интервално тичане - 23 минн , 5 от които спринтове - според приложението на телефона  , комплекс за корем със швейцарска топка

*днес семейната фирма има нещо като рожден ден , наши клиенти ни поднесоха подаръци , от които разните му там алкохоли , едно малко кашонче  Линдори - повечето от които не съм виждала по магазинните мрежи - помолих да ми оставят няколко за след 15ти като се върна от море :D ,и нещо като за мен - 2 стека със студен чай Сан Бенедетто!! обожавам просто (giggle)

*утре сутринта съм да изследвания - кръвна захар , пълна кръвна картина , валер рос

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.07.14 00:09.

Такова гадно вземане на кръв не съм имала (dull) жената нареди пред мен 4 “флакончета” - син , червен , розов , черен и аз казах , че съм си харесала черното и тя се изсмя със думите - Спокойно мило дете , ние ще ползваме всички.Не съм от хората които им става лошо , но като прикачи четвъртото вече ми се зави свят. Аз си мислех , че с много малко кръв могат да се изследват много неща - очевидно не е така.Веднага след това хапнах:

Закуска  10:00 - половин банан , шепа сурово кашу
Обяд      12:00 - телешка пържола със салата от авокадо
Следобед 15:00 - 20тина череши , 2 бразилски ореха , лъжичка фъстъчено масло , няколко резена пилешко филе (тук вече ми беше лошо , цял ден ходех като в паници , ниско кръвно , вие ми се свят , чак като хапнах овесени ядки ми се разкара)
Вечеря    19:00 - 60гр овесени ядки със к. мляко + арех и канела , 1 варено яйце

Течности - 3л вода , зелен чай
Тренировка - препоръчаха ми да почивам

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.07.14 22:07.

Деня се познавал от сутринта.. - е нЕма да стане! Толкова разностранно почна този ден , че...го описвам в стил Мило дневниче.

Сутринта към 8 един час тенис - определено ми дойде вповече - към 40тата минута усетих, че е добре или да почина или да спра , ама пусто желание за победа - и победих де - (sun). Храната продиктувана от пмс - от сутринта само ядох питка със фъстъчено масло - и двете домашни , 1 чаша прясно мляко - също домашно , 200гр *череши - ей така ги ям - не съм гладна , просто апетит. До преди малко си умирах за бисквити Закуска - имаме толкова черни линдори в нас - грам желание към тях нямам - е не може цял ден на сладко - сварих си едно *яйце и го хапнах и много зелен чай и ментов да се охлади.До вечерта съм си приготвила все протеинови засищащи храни - 200гр пилешко , още едно яйце , имам останало консервна половинка риба тон и една салата с домат , чушка и краставица.

Ядосвам се че си разбих алгоритъма на пух и прах за днес - да яла съм все домашни неща , не в категория джънк , но можех да мина и без първите три  , а направо яйцето да хапна.

До преди малко си взех изследванията - назначени от личната заради леко подут лимфен възел от лявата страна на врата.Интересно нещо се се случило - моите боледувания като цяло са много странни - не кашлям , нямам хрема , температура държа около 37,3 и винаги болки в гърлото - просто ми е слабо място.Заради него пия едни хомеопатични хапченца назначени от специалист.Та , тези хапчета са подтиснали едно възпаление което е “избило” под формата на подут лимфен възел. Измислиха да спря лекарствата , все пак ги пия 5ти месец и е добре да направя почивка и ако има нещо , да го изболедувам и да минава. Ето и част от изследванията - не знам колко пъти трябва да пускат и кръвна захар майка ми и баща , за да разберат , че нищо ми няма (dull)

Останалата част от деня - е няма да е по план , разбира се (dull)
16:00 - кремче от 100гр извара и 6 *малини - снимка №1
18:00 - салата *домат , *краставица , *прясна чушка
20:00   100гр пилешки гърди на тиган , варено яйце
Каквото ще да става , тази вечер няма да ям повече , то била апетит за сладко , ама това моето е нечовешко.

Течности - 2л вода (ще я вдигна още) , 1л зелен чай неконцентриран
Тренировка - преди вечерята - тичане , започнах с 10мин монотонно , после 10х 50м спринт , 250м бързо ходене , тениса от сутринта..

Просто няма как да не споделя :D - е няма такъв смях - мама се сърди и кара на баща ми , че не иска да й приеме поканата във фейса за приятелство (не че и двамата имат повече от 30 приятели) и сега ме моли мен да му вляза във профила за да приема поканата - просто цялата ситуация е толкова комична :D и завърши със заканите на мама да не го отбележи на корицата на сложената от нея наша семейна снимка.Един час не мога да си изям вечерята от смях. Храната:

2 малки лъжички *фъстъчено масло ,
2 бразилски ореха , 2 *обикновени

омлет от 2 яйца с *грахов чили сос (1 бурканче грах сторко стига за 3 омлета - граха си пасира и се добавя някакъв лют сос)
зелева салата

следобедна няма , корема ме скъса от болки

вечеря 19:00
пица - протеинова - зеленчукова 1/3 от стандартна квадратна тава за печене

Течности - 2л вода , 800мл зелен чай , 1 чай от лайка , 30мл кока кола (tmi) (с друго не мога да пия упсарин а мускулната е упорита)
Тренировка - комплекс за корем , + обратни коремни на лост + 20 мин скачане на въже + всякакви планкове

*най - накрая си избрах фраза , която бих искала да татуирам върху нежното си телце :D - чувала съм я десетки пъти в любимия си филм The Pretender , днес я видях написана и първата ми мисъл беше колко добре ще изглежда някъде по гърба и колко олицетворява + трудно ще се намери втори човек със същата , а ако се покаже от някъде , значи е срoдната ми душа :D - Trust can kill you , or set you free. 

За вчера - цял ден адските болки заради мц , не съм яла много , наблегнах на вода и чай - храната в нехронологичен ред:
5 бисквити житен дар
200гр пилешко бяло месо
100гр извара
1 купа *малини
2 лъжички фъстъчено* масло
2 бисквити After Eight с мента
Изпила съм 3л вода , няколко чая ментови , 2 зелени

За днес - 06.06
закуска 08:00
2 лъжички фъстъчено масло
2 бразилски ореха

3 лъжици таратор
половин тиквичка със кайма и ориз- много малко

следобедна 15:00
*малини , *черници , 4 парченца от шоколада милка с орео

Вечерята ще е салата от авокадо и пилешки гърди на тиган.
Тренировка - 1 час ролери , много разходки , вечерта ще отида да потичам и малко упражнения за ръцете.

Двата дни прекарах на село - нищо че имаме 2 компютъра , лаптоп , таблет и всевъзможни не исках да сядам на нищо.
Днес се запознах с начина на хранене на други хора , не обичам да ходя на гости за основни хранения и подобни , днес бях в къщата на приятелка наобед , та за това толкова малко - до такава степен съм свикнала с храната без мазнотии , качествени храни , че като ми сервират нещо друго наистина малко по - трудно го ям. Докато във собствената ми къща на село  , още от преди да се храня по изчистено винаги са ме питали какво искам , как да е сготвено , обикновено пилешко , риби, плодове, ядки - винаги много подбрани.И всеки като отивам в тази къща оставам с едно такова чувство , че съм абсолютно на мястото си :) Дори за завършването -споменах, че едни летни ботуши биха ми свършили идеална работа във вечерния студ , ама ми беше неудобно да искам от родителите поредната скъпа покупка - е получих най - красивия чифт  от естествена кожа от баба и дядо , заедно с два сезонни топа , че и 20лв да си имам за кафе (giggle)

а Ая (кученцето ми) е толкова пораснала... вече едвам я вдигам :D

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.02.15 11:51.

За днес - 07.06
закуска 08:00 - снимка №1 (за закуска се събираме много рядко всички - винаги правим плодови салати или омлети )
100гр малини
1/2 манго , 10тина бадема

1/2 авокадо намазано върху 50гр краве сирене
100гр пилешко филе на “Орехите”
1 печена тиквичка със сирене и извара

следобедна 15:00
30гр ядки микс сурови

“ранна вечеря” - 18:00
макарони на фурна - възможно най - здравословната версия - пълнозърнести , без захар , със 4 яйца  , прясно мляко и много сирене и извара - около 200гр

тук ще бъде тренировката 
след нея - 1 варено яйце

Течности - 2л + зелен чай 2бр , 500мл чай сан бенедетто (всеки ден пия , но рядко се сещам и него да отбележа)
Тренировката във фитнеса и ще я опиша после

*макарони ми се ядяха от 2 седмици сигурно . днес вече за малко да ми стане лошо - напоследък не ям картофи , ориз , хляб , очевидно оказва влияние.

*утре на кръщене (не моето - трети път вече ще стана нахална :D) в Клисурския манастир , след това във китайски ресторант ще е празненството , общо взето целия ден.Тренировка ще правя сутринта , после ако добрите хорица от Спииди решат да ми донесат поръчана рокля ще е супер (dull)

Отчет за вчера 08.06 - малко така сбъркана работа - закуската ми беше наобед , деня обърнат наопаки:

тренировка
Закуско-обяд - 12:00 - 40гр накиснати преди това бадеми
Късен обяд  -  14:00 - пъстърва на скара/плоча
Следобедна  -  17:00 - 50гр малини
Вечеря      -  20:00 - 200гп пилешко с ориз (без ориза :D) със салата от от някакво къдраво зеле

Течности -  3л вода , чай сан бенедетто
Тренировка - долна част
10. мин подробна разгрявка
клек  - 1х17 , 2х17@6kg , 2x12@10kg , 4x12 ,8,12,10@15kg 1х4@20kg
глутеус ритник - 3х15
*това дето си го прикачаш към крака и дърпаш - 4х10кг
3х6 бърпита -(ей така за кеф :D)
20 мин. на кростренажора

*Мразя мероприятия на които трябва да съм с официални рокли през деня де , вечерните роклички ги обожавам (inlove) Ама с тази трябваше да ходя със съвсем изправени рамена , иначе се съсипва линията и силуета + 16см ток + един куп с досадници , които упорито бяха решили да ме канят на танц.

*ако някой ми препоръча упражнения или стратегия за изгаряне на мазнините по краката ще съм много благодарна - при последното напълняване там качих първо и сега не мога да “стегна”

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.02.15 11:52.

09.07.14
13:35

Отдавна искам да ти кажа, че според мен се храниш много балансирано и без крайности и това е супер! :) Изглеждаш щастлив човек! :) А роклята е уникална и ти стои отлично.

казано от Love Joy на 09.07.14, 13:35:

Отдавна искам да ти кажа, че според мен се храниш много балансирано и без крайности и това е супер! :) Изглеждаш щастлив човек! :) А роклята е уникална и ти стои отлично.

Две минутки седя и се усмихвам на поста. Благодарско Love Joy (sun) (blush)
За модела на хранене -точно към него се стремя - от малка съм научена на “златната среда” и се опитвам да спазвам това - е ясно ми е , че не мога на 100% на избирам най - доброто , ама пък като хапна нещо вповече или извън рамките на полезното , на другия ден се опитвам да компенсирам с по - подбрана храна , а не с гладувания или “детокс” с плодове и зелен чай. И точно това ми прави впечатление и във твоя дневник - всичко става плавно , без резки промени и лека - полека - така става начин на живот :)

*и ми и много приятно да чуя комплимент от жена - някакси автоматично го свързвам с искреност и ще има нещо вярно в него (giggle)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.07.14 14:09.

09.07.14
14:02

Можеш да си сигурна, че съм искрена :) Ласкателствата изобщо не ги умея, но пък когато мисля нещо хубаво за някой или нещо, обичам да си го казвам, защото на всеки му е приятно да чуе нещо хубаво за себе си или за това, което прави.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.07.14 14:04.

Отчет за днес 09.06
закуска 08:30
1/2 авокадо , 2 *ореха

тренировка

свинска пържола на скара + още 1/2
салата от *домат , *краставица , *прясна чушка , ленено масло

следобед 15:00
1 малък портокал(ама много малък , като мандарина)
1 доза *кремче -за него - половин ябълка , 1 лъжица овесени ядки , канела , 1 орех и в блендера

вечеря 19:00
ръжено - лешников *хляб със разни семенца- твърдо на камък, но супер вкусно (rock) - изяла съм колкото 2 филийки Вита + лъжичка чиа
купичка боб
30 пъстърма

Течности - вода над 2л , 400мл зелен чай
Тренировка - 30мин по стълбите , на всеки 3мин прави 50сек тичане със всичка сила + комплекса за крака от по - горните постове - бърпита , напади , lunches , пистолет. По - късно вечерта задължително ще потичам - времето има малшанс(но шанс!) да захладнее.

*много обичам тематичните седмици в Лидл (nlove5) накупихме различни маслини , сусамов тахан , разни бедамени блокчета , сьомга  , вратни пържолки и череши

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.07.14 20:24.

Да споделя нещо - домашно бадемово мляко без блендер
Защото по ирония на съдбата уредът ще даде на късо точно когато аз го ползвам :D
Пробвах с миксер , с 13 бадема предварително накиснати за 8 часа , обелени , преди това начукани в съда с това което се чукат пържолите , не знам как се казва :D. Сипвате 1 чаша вода , лъжица кленов сироп/или някакъв друг подсладител/ и започва продължително разбъркване(5-10мин) на най - високата степен на миксера , после се прецежда през тензух/марля/цедка/ядкова торбичка и готово (sun)
Към част от него добавих чиа семена , за да получа гелче , другото се изпи , а пулпа отиде в приготовлението на домашни бадемени ролца.
Много хора не искат и да чуват за ядкови млека , точно защото нямат блендери и не им се иска да дават толкова пари - ето по евтина алтернатива :) - на вкус става същото като това с блендер!

Имам чувството , че днес всички съседи се бяха наговорили задружно да ми съсипят съня (dull) Първо от 24:00 до 04:00 ми надуваха главицата със силна музика, чудя се как заспах все пак , сутринта в 6 пък секоха дърва.Тъкмо следобед мислех сладко сладко да поспя - нееее :D в два надуха най - долната мръсна чалга която е възможно да съществува - това културни хора на високопоставени длъжности - добре ще ги правят един път в годината тези изцепки :D и за връх - тока спря преди да се опека пилешкото на тиган (dull)

закуска 08:00
4 ореха , 4 парченца шоколад с цели лешници

омлет с 3 яйца и мнооого сирене
зелева салата , 4 маслинки

следобедно 16:00
чиа гел с бадемово мляко
30тина вишни

“вечеря” 19:00
1 орех
салата домат и прясна чушка
1 овесен крекер 
1 варено яйце - което трябваше да ми е закуската

десертна вечеря 21:00
100гр от най - вкусните малини от градинката ни (sun)

Течности - 2л вода , 600мл зелен чай , 1 чаша бадемово мляко
Тренировка -кардио - тичане - 5км! чисти , без почивки , със добра скорост - това във 06:00 сутринта

*получиха ми се най-най вкусните овесени крекери - толкова просто рецепта - овесени ядки , вода , краве масло и малко сода (добавих и няколко натрошени бадема)- бърка се , разстила във тава и за 35мин е готово - тооолкова хрупкаво!!! + правих бисквити тип кукийс , квасих мляко , правих сладки картофи , чуках орехи... абе цял следобед като вярна домакиня готвя 8-) чакам си медала сега :D

От сега усещам как утре ще го карам на месо , зеленчуци чиа кремче и ядки (dull) Дефакто не съм изяла много , съобразено ми е с окб ама ми е тежко цял ден.

закуско - обяд  11:30- 2 “протеинки *”(рецептата от June с добавено сирене)
следобед      15:00 - 50гр сварено жито* с орехи и канела , орехов крекер*
2ра следобедна 17:00 - 150гр малини* , 100гр череши*,1 протеинка *
тренировка
1 варено яйце
50гр бадеми

Течности : 3л вода , 1 зелен чай
Тренировка бокс 50мин

*измежду всичко това 2 лъжици мед , щото кръвното ми пада цял ден - времето през час се сменя - яростна буря , после слънце , нечовешки задух и това 3 пъти се повтори - на излизане от залата хванах задуха.....
Иначе си виждам грешките в храненето , утре по - добре :)

И принципно знам че не трябва да се прекалява с плодовете , ама пък се успокоявам , че в крайна сметка са гледани в градината ми повечето , пък и са сезонни...

Айде да кажем, че днес съм била на лечебен глад (dull)
Няма да си описвам храната , защото 15 мин след като я поема - (puke) - Чак към 8 вечерта хапнах малко кисело мляко и съм що годе добре.Иначе изпих сигурно 4л вода и незнаен брой чай от лайка - през живота си не съм била на системи , не ми се искаше да се обезводня.Прекрасно “очистване” преди морето няма що.

Очевидно при мен всяко чудо за 12 часа :D тази сутрин се събудих все едно че нищо не ми е имало вчера , че и зверски гладна :

бъркани *яйца със сирене
чиа *пудинг/гел/крем с бадемово мляко

тренировка №1

руло стефани с телешка кайма , *яйца , грах , *морков , гъби - 2 парченца
салата *домат , *краставица , *прясна чушка

следобедна 17:00
20гр бадеми
1 малък грейпфрут

вечеря 18:30
150гр агнешко (за пръв път през живота ми да ми хареса - крехко , без проклетата миризма и нетлъсто)
30гр пушена сьомга
50гр домашна руска салата с *цедено мляко

тренировка №2
Течности - 3л вода , 1 чаша зелен чай , половинка малка чашка давидоф
Тренировки - първата във фитнеса за ръце и горна част като цяло- този път имаше що - годе добър инструктор , предимно серии на скрипец и военна преса с различни килограми и на лежанката също - исках като има човек до мен реално какви килограми мога да вдигна - не съм съвсем зле :)
Втората беше чисто кардио - 20мин интензивно скачане на въже , после тичане 2км и половина на терена до нас.
+ днес упорито тренирам за сервитьорка - празнувахме със закъснение имения ден на леля ми вечерта - на токчета 10см от сервирала и отсервирала пребори , предястия , мезета , основни , чаши - абе не дадох на друг да пипне :) това лято планирам да ми е последното прекарано така лежерно - догодина на морето на работа.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 13.07.14 22:43.

Това ще бъде дълъггг пост.... :D
Като за начало - може да е най -повърхностното нещо казано до сега от мен ама - Погледа на бившото гадже когато се съблякох по бански на плажа....заслужаваше си 8-)

Последните няколко дни бях на Созопол , 1 сутрин в София с приятелката за подаването на документи, привечер пак на София да си видя роднините малко за 1-2 дена.

Не си помня храненията по дати - давам ги какво съм яла през дните за вечеря , обяд , и тн - е , менюто ми не включваше цаца и бира , ама си хапвах други риби на корем.

Вечерите
сьомга , зелева салата
лаврак , овчарска салата (не съм я яла сама  -само гъбите , доматите , яйце)
пъстърва на плоча , зеле и моркови

На обяд
пилешка супа , шопска салата
омлет с къри , диня
свински котлет на скара и разни зеленчуци

Закуските
тахан - лешников с малко мед
половин купичка кисело мляко със 2 лъжички чиа
кокосови палачинки със стърготини и кокосово брашно (мрязя есенцията на банан и винаги замествам )

Следобедните
50гр лешници
1 хапка от веган сладкиш с тахан и фурми и разни нещица - мноого ми се беше дояло сладко , дадох 2лв за проклетото кексче - опитах малко - ами няма какво да се лъжа , нито ми хареса , даже гадно ми стана - и ако ще е гарга да е рошава - купих си Линдор Мус и си хапнах половината ;)
100гр пресни боровинки от софийския пазар

Напитките - мнооого вода , чаша бяло вино , портокалов фреш (не си бил в Созопол ако не си седнал в Пъци бар :D), мурсалски чай и бившото гадже правеше уникална студена напитка - кокосово мляко със начукано кашу и малко кафе - тази идея си е откраднах :D

Тренировките - еми предимно много плуване - за човек научил се преди две години съм по - ентусиазирана от дете :D , плажен волейбол , опит за футбол , всяка сутрин почвах със бърз комплекс за корем - да се очертае което трябва (blush)

Много приятно море , въпреки че на моменти ни отнесе дъжда , сега вкъщи ме бъзикат че почивката и минала , да си хапна малко шоколадче :D

Менюто за днес -
лъжичка л. тахан с мед , кокосови стърготини - домашни , чаша бадемово мляко
наобед ме посрещнаха в нас с тилапия на скара , зелева салата , салата от авокадо
за следобед си имам шам - фъстъци 30-40гр
а планирам да вечерям преди да тръгна със пилешка пържола и малко грах 

Малко снимки - една с телефона , другата с апарата

17.07.14
17:15

Погледите на бившите винаги си заслужават, хахаха. Аз така, преди няколко седмици, налетях на бившия, който само ми повтаряше колко съм дебела. За късмет - с най-тесните си дънки. Ми, повърхностно или не - надух се! :Д

казано от Ann на 17.07.14, 17:15:

Погледите на бившите винаги си заслужават, хахаха. Аз така, преди няколко седмици, налетях на бившия, който само ми повтаряше колко съм дебела. За късмет - с най-тесните си дънки. Ми, повърхностно или не - надух се! :Д

Ми човешко е все пак :D пък и след като повтарял колко си дебела - да гледа сега гадината мръснаа (grin)

Отчет за днес - 18.07

Закуска  07:00
4 орехчета , 40гр овес

Обяд     
12:00 - 8 хапки суши - линията с киноа , няколко със сьомга

Следобед 15:00
парче торта Гараш от “Неделя” (след като прочетох в дневника на Светлето че е изяла цяла , моето едничко парченце ми се стори малко :( )

Вечеря 19:00 - ще е омлет със нещо люто , салата краставица , домат , прясна чушка

Вода - 2л , смути от киви , зелен чай
Тренировка - не , освен ако 6 шопинг терапия се счита :D

*вече ще се запиша кралицата на шифона :D - за днес купих 2 поли , 1 потник , 2 ризи от шифон ей така случайно

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 18.07.14 18:53.

* нещо смешно - от 1 седмица съм по пътищата , та сега съм си вкъщи и сутринта към 7 без 10 в някакво полусънно състояние се намирам , в тази момент баща ми влиза и с най - милия тон обявява : “Мишенце , вече е 7 , оправяй се за училище ” - е само това ми трябваше!Повярвах му !! :D (dull) По най - бързия се облякох , оправих дългата си косица , подредих чантата!? подсъзнанието ми беше решило , че днес очевидно е сряда та се забързах още повече , защото по програма през учебната година имах руски при класната , после биология , химия , английски и тн.... Та отивах в кухнята да си оправя лицето и да сложа някакъв грим ии хоп - светна ме че съм ваканция , докато домакинството се спука от смях , аз си хвърлих чантата , върнах се в леглото и си спах до 12.

Закуска  - не , проспах я
Обяд      12:00 - зеленчуково - изварена пица със не знам си още какво - 1/3 от стандартна тава за печене
Следобед - не , при толкова хапнато наобед :D
Вечеря    - когато огладнея - пилешка пържола , салата от домат , краставица , маслини

Течности - 3л вода , 1 зелен чай
Тренировка - ще ходя да тичам вечерта , преди това съм си избрала една кръгова тренировка

Хайде малко с стил “Мило дневниче , какво правих днес” :
Събудиха ме в 7 (dull) , съседа отсреща биеше по някакви колци със домати , станах, излязох на терасата , помолих го  с най - милата си интонация да отложи тази си дейност до нормално време , примерно 9 и след неговия не толкова културен отказ споменах , че е неработен ден/неделя/ и по закон няма право да вдига такава шумотевица и след повторния му отказ петък вечер ще надуя колоните на макс със микс на Alice Cooper (wasntme) времето си сутринта убих със :
бягане 500м
30 клека , 2 мин тичане по стълби
бягане 500
опити за набиране на лост , обратни коремни на лост - много
бягане 400
обратни коремни на лост - колкото можах
тичане по стълбите , патешко ходене по стълбите , подскоци  - тази красота изпълнена на гладно

Обяда - биха ми оставили консерва риба тон , която не можех да отворя - пък и миналия път когато се опитах с нож да пробия си прорязах пръста 5см линия , та са по - сигурно сварих 2 яйца , една чинийка сварен *зелен боб и 3-4 маслинки

Следобеда - една кафе със *кокосово мляко , малко рожков и една смешна сламчица , малко грейпфрут

Вечерята(много рано) - ще правим нещо като средиземноморска таматика -спагети с телешка кайма и еди-какъв си домашен сос , салата от риба тон (или салатище) с 2 консерви и половина , чери доматки , авокадо и разбира се червено вино (nlove5)
Докато си пиех кафето с майка ми следобед решихме , че утре си пускат отпуска и отиваме на Вършец тази вечер , басейнче , парни бани , масажи -ей такива глезотийки (rock)

пропуснала съм да спомена - когато имах проблеми с килограмите - поднормено тегло имам направен кръвен тест за (не)поносимост към храни , не Вега , за което удоволствие заплатихме 1300лв в Х клиника , но определено резултатите ми помогнаха на кача малко кг и да ги задържа. Най - важното което разбрахме , че аз съм от малкото % хора , които нямат лактозна непоносимост и млечните ми се отразяват добре , телешкото също и абсолютна непоносимост към праскови - имам си един доклад с резултати , препоръки , съставена диета за качване - това май ми беше бонуса към теста.

*ето една снимка от морето - лошо качество , ама пък хванах момента

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 20.07.14 15:30.

20.07.14
16:06

Мммм, завиждам ти за Вършец! Тъкмо ме подсети да си организираме и ние един уикенд там следващия месец :)

казано от Светлето на 20.07.14, 16:06:

Мммм, завиждам ти за Вършец! Тъкмо ме подсети да си организираме и ние един уикенд там следващия месец :)

Тотален женски рай си е (sun) да си призная даже не съм се разхождала по центъра там (tmi) чинно си стоим в хотела с мама и кръжим между спа-то , вътрешния басейн и ако се сетим до ресторантчето да си подсладим живота с нещо.

*и живот и здраве не знам от къде ще минавате де , като цяло са подобрили доста пътната настилка за наша радост (sun)

Не съм за пример днес.. не знаех че може да те домързи и да се измориш толкова от правене на нищо :D Почти нищо де - станах в 7 , плувах активно поне час - с почивки разбира се , дълбокопочистваща терапия , масаж , плажуване на външния минерален басейн - Съни Гардън е върхът! (rock)

Закуска 07:00 - 1 грейпфрут , 1/4 от омлета на мама
Обяд    13:00 - пилешко със задушени зеленчуци - порция 200гр
Следобедната я претупах - след парната баня ама хич не ми се ядеше , по скоро изпих литър вода
Вечеря  19:00 - пилешка пържола + половината от на майка ми (не само аз нямам апетит) + салата шопска

Вода - 3л
Физическа активност - само плуването

Да си кажа менюто отрано , че имам чуството че при виелицата , която се изви , скоро ще остана без интернет :D

Закуска 09:00
протеинов шейк 

Обяд    11:40
пиле на грил/без кожи , гадости и тн , само чисто бяло месо/ към 200гр
2 лъжици варена леща,  имаше и салата , ама кой идиот носи предварително овкусена шопска салата плуваща в олио???? (dull)

Следобедната ще е 1 грейпфрут

Вечерята свинско каре или пъстърва /менюто е предопределено , написали сме 2 карета , 1 риба , аз клоня към свинското/ и да помоля не НЕовкусена салата , каквато и да е тя

Вода - ще докарам до 2,500
Тренировка - след закуската се занесох на фитнеса - на бягащата пътечка загрявах 20 мин , на упражненията - долна част , стигнах до извода че 20кг са ми оптимума за сега - с тях се чувствам че правя нещо добре , но повече от 8 повторение НЕ мога да направя без да опусна нещо
І грутеус ритник 3х15
сумо клек 4х10@7kg , 7 , 20 , 20 - на последното само 6 повторения
същото и с обикновения клек
бедрено сгъване 4х16
пробвах няколко пъти драконов флаг , стречинг

май някакси леко преминах по към нвд - и то доброволно - само месо ми се яде , като си приберем си мисля само за извара , варени яйца ии лют омлет (nlove5)

* тати сигурно му писна от мен :D сутринта влизам и ме лъхна много неприятен аромат на нещо тип казънлъшки понички и ми се отяде (и отживя честно казано :D) та се върнах , разтворих си от неговия протеин една доза - двоен шоколад - много вкусно помежду другото и тати ме гледа мило и : “На морето ще си поръчам една нарисувана тениска тип : Емил/името му/ не споделя храна , хранителни добавки и кола” :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1