20.07.14
15:05
Здравейте,
Напоследък си купувам пилешки гърди на фирма Градус- които са най-скъпите- 12лв за кг. Купувам ги от магазин Фантастико, ако има значение. Не съм доволен от 2 неща- аз ги готвя нарязани и в тиган с незалепващо покритие и последния път излезе толкова вода, че стана като варене и се принудих да излея част от водата. Също така след 10мин на тигана започва да се отделя оранжево-кафява лепкава слуз, която залепва по тигана. Пиша тук, за да разбера нормално ли е това и при вас дали се е случвало и щом най-скъпото филе е така, какво остава за по-евтините.
20.07.14
15:08
Не знам защо си мислиш, че по-скъпо е по-качествено...
Конкретно Градус определено блъскат пилешкото мощно с глупости :)
20.07.14
18:05
Тази марка лично аз никога няма да си взема :)
Нормално е, ако взимаш охладено гледай да има поне +5 дена годност. В София на нормално бонфиле или гърди не съм попадал. Единствено това от Лидъл е една идея по-добро (опакованото по 500/650гр). Сега в Бургас се родих направо - сравнително качествено пилешко месо и яйца Л по 16-20ст.
казано от aleks на 20.07.14, 18:06:
Нормално е, ако взимаш охладено гледай да има поне +5 дена годност. В София на нормално бонфиле или гърди не съм попадал. Единствено това от Лидъл е една идея по-добро (опакованото по 500/650гр). Сега в Бургас се родих направо - сравнително качествено пилешко месо и яйца Л по 16-20ст.
В Лидл май са точно на Градус пакетират.
Не съм попдал на такива страхотии,каквито споменавате.
21.07.14
18:39
Странно! И аз си взех на градус, но гърдите са изключително вкусни и не отдлят нищо. Явно си попаднал на кофти месо?
Не мога да си представя да дам 12.00 лв. за килограм пилешки гърди, като за тези пари ще си взема килограм свинско бон филе или килограм и половина свински врат без кост, но всеки с вкуса си.
Не е до вкус, поне при мен. Храня се с много въглехидрати, голяма част, от които бързи и мазнините ги свеждам до минимум.