Издута долна част на корема, упорити мазнини, слаби мускули или неподходящ режим?

JE

23.07.14
13:43

1. Вярно ли е, че под белег от операция се натрупва повече мастна тъкан, в сравнение със здрава част?
2. По-трудно ли се вкарва във форма коремната мускулатура след бременност? Има ли някакви дълготрайни структурни изменения в мускула ?
3. Различно ли реагира на упражненията оперирания мускул от здрав такъв, има ли разлика дали една жена е родила нормално или чрез секцио за продължителността на “коремо-оформянето” ако мога така да го нарека?
4. Само подкожната мазнина ли е причина за увисналия/изпъкнал корем, или е комбинация със слабата мускулатура (логиката ми е, че ако мускулът е стегнат, ще притиска органите като корсет и няма да изпъква толкова видимо, греша ли?)
5. Вярно ли е, че носенето на ластични колани/бабешки гащи и други сплескващи аксесоари, води до допълнително отпускане на мускулатурата и я прави “мързелива”? И  носенето на ниска талия има ли негативен ефект за натрупването на допълнителен “предпазен” слой или са митове?

И понеже всичко е относително, ето моят частен случай- талия 65см, ханш 86см, най-изпъкналата част на корема (три пръста под пъпа)- 85 см. Изглежда сякаш имам долепена до тялото половин топка, стои неестествено и ужасно грозно. Хранене- циклично, НВД, малък калориен дефицит, с някои дни неутрален баланс. Упражненията признавам малко ги занемарих заради жегата, правя само за корема: коремни преси различни варианти, повдигане на крака от лег, махало от лег (със свити колене все още), наклони встрани с тежест, вакуумки... Има лек ефект върху горната част, но долната е пълна отврат и вече не знам къде бъркам, много ям ли, малко се натоварвам ли, или просто ми липсва търпение... Някой има ли наблюдения над раждали жени, знам че не всички се  разхождат  с увиснали кореми, просто за какво време и какъв режим са ги оправили ми е интересно. Мами, моля споделете своя опит :)

23.07.14
15:22

казано от jeditte на 23.07.14, 13:43:

4. Само подкожната мазнина ли е причина за увисналия/изпъкнал корем, или е комбинация със слабата мускулатура (логиката ми е, че ако мускулът е стегнат, ще притиска органите като корсет и няма да изпъква толкова видимо, греша ли?)

По този въпрос от личен опит знам, “увисналия” корем може да е следствие от рязко отслабване и това най-често е кожа, която не е успяла да се прибере, а не мазно, въпреки че може да прилича на такова.
Под изпъкнал корем бирено шкембе ли имаш предвид? :D

Мнението беше редактирано от TheVikk на 23.07.14 15:22.

23.07.14
15:30

Относно отпуснатата кожа, на 99% от местата, където питах, когато се интересувах, ми казаха, че се прибира с времето и през това време упражненията са най-добрият вариант, защото стягат, но ми казаха и обаче, че с диети и упражнения не се прибира. Зависи от възрастта също, но не знам до колко. Предполагам и че това, че е в следствие от бременността оказва влияние и ще се прибере по-скоро.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 23.07.14 15:34.

23.07.14
16:23

http://yoelliott.tv/the-truth-about-flat-abs-and-parasites/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1