Now Foods L-OptiZinc - съвет?

Здравейте колеги! От известно време се чудех какъв продукт, съдържащ цинк да си взема и след кратко проучване се спрях на въпросния Now Foods L-Optizinc. На опаковката пише да се взема по една капсула на ден, в която се съдържат 30 мг цинк. На мене ми се ще да приемам по малко повече, и се чудех дали ще е удачно да вземам примерно по 3-4 капсули на ден и дали това би довело до някакви проблеми. Моля, ако има някой по запознат по темата да даде съвет, тъй като аз за първи път ще вземам цинк.

П.П. 18 години 1.95 - 95 кг , тренирам сериозно от около 1 година.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.07.14 12:06.

Всъщност... защо ти се иска да приемаш по-висока доза цинк?
‘Повече’ не винаги значи ‘по-добре’.

Избраният продукт е един от най-добрите варианти на пазара.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.14 17:38.

Еми четох, че по-високите дози повишават тестостерона и т.н. и т.н.... Значи най-добре да си остана на варианта 1 капсула на ден?

Ти по какво разбра, че имаш недостатъчно високи нива на тестостерон? :)

От една страна - тестостеронът със сигурност не може да бъде манипулиран толкова лесно (само с прием на един микроелемент).

От друга страна - на твоята възраст нивата този хормон така или иначе са около своя максимум.

И в заключение - да, можеш да приемаш 2-3 капсули дневно, но се съмнявам да откриеш разлика в кондицията (още по-малко в нивата на тестостерона). Ще ти е от полза, ако го приемаш дълго време, особено в комбинация с магнезий.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.14 18:53.

Ясно, мерси за изчерпателния отговор.

23.07.14
19:28

Аз онзи ден си го купих. При мен си е необходим в случая и си пия по 1 капсула на ден. Гледам да спазвам опътването :D .
Иначе не ми е ясно дали цинка ще ти повиши тестостерона. Особено на твоите години когато си кипиш от тестостерон.
За продукти които повишават тестостерона “трябва” да мислят само хора на по 30+ години. От 16- 18 до 26- 30 годишен, нивата на тестостерон ще са ти предостатъчни и просто тестостероно- стимулиращите продукти няма да ти помогнат с нищо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1