09.07.14
22:25
Дано всичко да мине по възможно най-лекия начин и да се оправиш! Стискам палци!
14.07.14
00:35
Благодаря, Теди! :)
И аз така се надявам. За момента лекарствата помогнаха, утре минавам контролен преглед. И понеже, както може да се очаква изчетох всичко по въпроса за последните дни, изпих литри чай и изядох няколко килограма диня, сега обмислям точно какви упражнения ще са най-полезни в случая. Кардиото за момента ще го спра, но не мога да спра каквото и да е физическо натоварване, защото пък обездвижването също не е ОК, особено с моето бачкане зад компа по цял ден (и тази нощ също е работна...).
Насочила съм се към йога. Има и спиритуален характер, така че съчетава много ползи. Или други упражнения тип пилатес, като ще си продължа с клековете без тежести. Все пак дупето и краката не виждам как може да са несъвместими. Йогата четох, че дори се препоръчва.
Също така подарих фет бърнъра, не пия какаовия протеин за момента и съм ограничила кафето до минимум. За шоколад изобщо не може да става въпрос. Слава Богу и без друго не обичам кой знае колко месо, та си намерих добра причина да не го консумирам за неопределено време.
Според Дънов тютюнът също не е ОК, хахаха каква ирония, той пък за какво ли е полезен изобщо. Но предстои мега тежка седмица с уникално отговорна презентация и докато не мине този зор няма да се стресирам допълнително с тридневна абстиненция. Пазя си я за петък.
Спорна седмица на всички!
20.07.14
12:22
Мина гнусната седмица, слава Богу успешно беше и си струваше бачкането по нощите.
Обаче тренировка йок.
За сметка на това пиенето на чай, диня и липсата на месо, както и ограниченото количество млечни, ми се отразяват много добре. Да не кажа, че се чувствам перфектно. Дори на ниво кожа го чувствам.
Реших днес на майтап да се измеря с дрехи и не на гладно, защото така или иначе последно време не съм правила нищо специално.
Бедра и ханш (49см, 49см, 89см) -3см от последното мерене
Килограми 52 : -1.5кг от последното мерене
Ръце 24 см отпуснато, 27 см стегнато : - 1см от последното мерене
Ще си продължа по приблизително същия начин с режима, единствено е крайно време да вкарам нещо за мускулчетата, да не вземат да изчезнат съвсем. Но след 2 седмици предстои мечтаната отпуска...леле 2 седмици тренировки нон стоп мисля да направя.
Спорен ден, мили съфорумнички и съфорумци! :)
23.07.14
22:52
23.07.2014
Тренировка:
10 мин загрявка с йога (пуснах един клип, той блокира и реших да си продължа със същинската част)
- Клек със свити крака 3х15
- Клек със свити крака и крак назад 3х15 с всеки крак
- Клек нормален разкрач 3х15
- Клек нормален разкрач и крак встрани 3х15 с всеки крак
- Сумоклек 3х15
- Магарешки удари 3х15 с всеки крак
- Супермен 3х15
- Планк 3х45сек
140 скока на въже, 50 jumping jacks
Общо около 45 мин
Като за след 2 семици застой реших да приключа след като пак усетих лека болка в дясно.
Въпреки спирането на фет бърнъра отново всичко беше мокро.
Мислех, че тази седмица ще е по-лека, но уви...задачките заваляха една след друга в бурно темпо...като за преди отпуска.
Цигарите още не съм ги спряла мамка им...Другото е ок.
27.07.14
22:42
27.07.2014
Тренировка
силова + кардио
15 мин пътека за загрявка
- клекове с крив лост 4х15
- сумоклек 4х15х5кг дъмбел
- степ ъп 3х15х4кг за всеки крак
- предни напади 3х15х4кг за всеки крак
- глутеус мост 3х15х15кг
- аддуктор 3х15х15кг
- коремни с вдигане на крака 3х15
- крънчове 3х10
30 мин пътека, макс скорост 9.5, средна 7км/ч.
Доброто наспиване си каза думата... Спах до 13.20ч, станах, мотах се, ядох две кайсии и час по-късно отидох в залата. И в края на тренировката се чувствах заредена, а не изтормозена. Следва последната седмица преди бленуваната отпуска и ще ми се разкаже играта. Имам от какво да се оплаквам по принцип, но за момента ще се задоволя само с удовлетворението от “тук и сега”. Добре де... и с едни нови чепици. Слагам си ги и тук, да ме радват.
Мнението беше редактирано от Малечка Палечка на 27.07.14 22:43.
31.07.14
02:27
Чакам си двете седмици заслужена почивка. И чакам служебният сървър да отлепи. Мнооооооооого не ми допада да знам какво трябва да свърша и да не мога поради “технически причини”. И докато го чакам, цъкам напред-назад из нета и цъкам с език. И вече не само се възмущавам, вече нямам думи да опиша безпокойството си.
Половината страници бълват плява за здравословен начин на живот, накачулили една камара зарзават, йога техники, слънца и всичко, което може да се асоциира с “healthy”. До такава степен, че чак да ти дотегне. Животът не е само броене на хранения и калории, нито е само колко тренировки си направил, колко серии и колко тежести си вдигнал и как коренно ще променят живота ти и ще те отведат до заветната цел... каквато и да е тя. Хубавото и хармонично здраво тяло няма да те направи няколко степени по-щастлив от това, което си бил преди, защото щастието е вътрешно състояние. Да, да знам за това колко по-добре се чувства човек, колко по-уверен може да бъде, колко е готино да усещаш мускулите си. Това е неоспорим факт и съвсем нямам намерение да цикля около темите по “здравословните сайтове и страници” бъкани с мускулести тела.
Това, което искрено ме изумява и до известна степен разочарова, отново е критерият. И най-вече критерият, наречен женски задник. Да се върна към втората половина от страниците, сайтовете и т.н,. спечелили си мястото в дигиталния хаос. Без значение дали става въпрос за женски ориентирани или мъжки ориентирани, или просто рекламно ориентирани (спортът какъв маркетинг еееее....а добавките.....пара да пада от промити мозъци....), та без никакъв оглед на таргет честно казано ми писна да ме заливат отвсякъде с какво.... със задници. Малко по-големи, или малко по-малки, малко по-кръгли или крушовидни, облечени или не толкова, с лайнорезки или “секси” боксерки, от памук, дантелки, сатенче...все тая. Важното е, че където и да погледна пред очите ми на ден се изливат тонове, не...стотици тонове задници. Мъжките сайтове са с една идея приоритет и лакомо се облизват пред напращяло голямо “тренирано” дупе, леко пипнато (а как иначе?) с някоя програмка и задължително прокламиращо всичко друго, но не и потен, изтощителен, напъващ клек. Ми писна ми, мамка му. Лесно мога да ънлайкна и да изтрия всичко това, естествено. Няколко цъквания и хоп, решавам “проблема”, уж. Но проблемът не се решава като си затворим очите за него. Промитият мозък, пуснал постове, постчета, статийки и най-вече... ГЪЗОВЕ (без извинения), ще продължи да си е там. Да ги навира в главите, умовете и възприятията на други хора, да се облизва, заканва и евентуално мастурбира пред двете бузи без облекло.
Не проумявам логиката. Няма дупета, разбирате ли? Говорим за здравословно хранене, продават се наред добавки, до степен да се спекулира с мазнините, с красотата, с извивките, с всичко. И няма дупета. Само задници! Това ме плаши. Не виждам аналози на Ивет Лалова, на Синди Крауфорд, на щерката на Били Бланкс... виждам само понегърчени “бразилски” отвърстия, снимани отдолу (защо ли, нещо перспектива, пропорции, ала-бала фотографски трикове), които буквално ме задушават. Наживо и отдалече това може да се определи с неблагозвучното “нископърдяща дебелогъза трътла”, но виж на снима е отдолу. Предполага се, че нивото на очите на наблюдаващия, трябва да попада ПОД двете бузи. И да остане там вовеки-вокев, докато .... масата го задуши, по един или друг начин.
Едно време критерий беше дупето да се побере в шепи...подобно на гърдите между впрочем. Балеринките бяха издигани в култ. Идеята беше да е стегнато и сравнително малко. Less is more.
Сега се чувствам задушена от МАСАТА. Масата разрастнали се по незнайна причина (клек...хм...) изобилие от глутеуси, съпътствани най-често от изобилие на разрастнали се млечни жлези (благоарение или на лой, или на чичо доктор, едно от двете, но не и на кардио и на нисък до среден % подкожни мазнини).
И това се втълпява много качествено в главите и на женската, и на мъжката половина от съществата, упорито и системно.
Не хейтя, чудя се на умишлено създавания парадокс. Парадокс е да ми се говори за здраве и спорт, неуморно, денонощно, чрез никнещите като гъби след дъжд сайтове и сайтчета, а в същото време резултатът да се онагледява чрез лоен антагонист.
Ако някой е стигнал дотук в моето словоблудство, може да цъкне на линка по-долу. Беше ми споделен като синоним на похот, женска съблазън и красота. Вероятно чрез тази илюстрация от един заекващ, говорещ с дефект самозванец, картинката ще се избистри по-добре. Междувременно сървърът реши да отлепи все пак. Отивам да си довърша шедьовърчето с няколко ефектни графики.
http://www.youtube.com/watch?v=quMNyPr08hg
Лека нощ и до утре, мил пилатес. Твоите дупенца все още ме карат да не губя надежда. Поне са в по-интересни пози, ако не друго.
03.08.14
21:51
02.08-03.08.2014
Тренировка в чистия смисъл на думата нямаше, но пък имаше едно мин 20 км преходче в Стара Планина по Козята стена и беше уникално! :) Мисля, че изкарах поне няколко серии клекове и напади различни видове с раницата на гърба. Храних диви кончета с ябълки и брах билки. И си припомних вкуса на дивите ягоди, от години мечтаех за тях. И черни боровинки. Абе идилия! Като за един уикенд толкова. От утре сутринта сме морски, а тази нощ предотпускарски ще се бачка да ми е леко на душичката. :)
И малко снимки, не мога да се въздържа. :)
11.08.14
17:33
11.08.2014
Тренировка: силова+кардио
15 мин загрявка на пътека с редуване на скоростта: макс 11 км/ч
- клекове с крив лост 3х15хтежестта на лоста
- сумо клек 3х15х6кг дъмбел
- абдуктор 1х20х20кг, 2х20х15кг
- аддуктор 1х20х20кг, 2х20х15кг
- бедрено сгъване 1х20х20кг, 2х20х15кг
- лег преса 1х20х40кг, 2х15х20кг
- глутеус преса 3х15х15кг за всеки крак
- планк 3х30сек
- коремни на римски стол 3х15
24 мин пътека, макс скорост 10км/ч мин 6.5 км/ч
Много се бях затъжила за залата. На морето така и не успях да се докопам до фитнес. Имам четири сладоледа кредит, които трябва да опаткам в най-скоро време. Другата храна мисля, че беше повече от ОК, никакво омазване, никакво пържено (няма бира, цаца и т.н., сещате се). И малко китки на брега на морето, ммммм красота.
13.08.14
09:48
12.08.2014
Тренировка в истинския смисъл на думата нямаше, но направих едно дъъъъъъъъъъъъъълго ходене под жаркото слънце и привечер игра на детската площадка. Пиша си тук едни мантри за стимулация, а отпуската отива към края си и започва да ме наляга депресия, че другата седмица пак сме на тръстиката. А джакпотът от тотото ударил няколко милиона, но няма кой да пусне един фиш.
Не жали много за джакпота - на обикновени простосмъртни като нас би донесъл твърде много грижи ;)
Виж, за отпуската е друго нещо. И на мен ми се ревеше с глас като наденах пак хомота. Успех с мантрите :)
13.08.14
20:17
Мерси, Светле! :) Той да ми се паднe по някакъв начин, ще му намеря приложение. :D
13.08.2014
Тренировка:
53 мин тае бо “the best of”
Уж скромно, но резултатът беше като след сауна.
И от тази жега много ми се приспива.
17.08.14
21:40
17.08.2014
Тренировка: силова+кардио
17 мин пътека за загрявка макс скорост 10, мин 6.5 км/ч
- сумо клек 4х15х6кг
- абдуктор 4х20х20кг
- аддуктор 2х20х20кг, 2х20х15кг
- глутеус преса 3х15х15кг за всеки крак
- лег преса 3х15х50кг
- бедрено сгъване 3х20х20кг
- гръбни екстензии 2х25
33 минути кростренажор макс скорост 16 км/ч, мин 12 км/ч
През изминалите три дни с малчо бяхме в болница заради вирусен ларингит. Стопи ми се сърцето от мъка. Важното е, че го закрепиха (пу-пу). През какво преминахме само ние си знаем. И днес още в първия ден след изписването буквално се втурнах към залата да разпусна малко. Не успях като че ли да дам всичко от себе си, слаба се усещах и малко ми се виеше свят, но се освежих и “съживих” така да се каже.