23.07.14
00:39
Здравейте , искам да попитам дали е удачна комбинацията на Аргинин , Ортидин и ZMA , целта ми е да кача м.маса , почетох доста , но накрая се обърках и имам няколко въпроса:
- Аргининът и Ортидинът за тях знам че действат добре когато се приемат заедно и ги има като комбинация в 1 продукт и по отделно , да ги купя като комбинация или по отделно и ако по удачният вариянт е да ги приемам по отделно да закупя Л-аргинин или аргинин алфа кетоглутарат?
- Към кой производител да се насоча когато тръгна да ги копувам?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.07.14 06:50.
23.07.14
11:00
Това дали ще качваш зависи от калорийния ти прием,а вече какво, зависи от разпределението на нутриентите и качеството на храната.ZMA-то го вземи+Накакви DailyVits,но Аргинин и ОрНИтин под формата на добавка няма да ти помогнат особено,а и са скъпи освен другото.Оправи си храната и вече когато усетиш,че дълго време нещата тъпчат на едно място,добави креатин и аминокиселини например.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 23.07.14 11:01.
23.07.14
11:11
Комбинацията от аргинин, орнитин и ZMA няма да окаже пряко влияние върху увеличаването на мускулната маса. Двете аминокиселини до известна степен могат да осигурят някакъв напомпващ ефект, но до там... а има и по-ефективни прекурсори на азотния оксид. ZMA вероятно ще окаже влияние върху процесите на възстановяване, което не е без значение, но също няма пряко отношение към поставената в случая цел. ZMA също може да бъде заменен с по-ефективна суплементация - цинк и магнезий поотделно (в подходящи форми и дози).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.14 11:17.
23.07.14
14:15
Велико е напълно прав и според мен :) А когато опреш до добавки, можеш да пробваш комбинацията от креатин + бета аланин , но първо пробвай с храна ! Възползвайте се от това,че в началото не ви е нужно “подбутване” с добавки.. запазете ги за момента, когато ще ви трябват наистина.
24.07.14
08:33
казано от Цецо Ананиев на 23.07.14, 00:39:
Л-аргинин или аргинин алфа кетоглутарат?
От личен опит бих ти препоръчал да не си даваш парите за глупости......