23.07.14
18:44
Здравейте! Тъй като съм нов в сайта моля извинете ме ако темата не е в правилния раздел.
Сега към темата.. На 17г. съм и тренирам от близо година и 1-2 месеца като започнах от 55 кг. 174 см. и в момента съм 64 кг. 176 см. , но от както съм започнал да тренирам ръцете ми не са мръднали и половин сантиметър сигурно.. сменил съм 3-4 програми.. а сега тренирам по тази http://www.muscleandstrength.com/workouts/dougs-mass-building-routine-for-ectomorphs.html
От 5-6 месеца се опитвам да спазвам някакъв хранителен режим доколкото мога..
10-11ч.: Мюсли с 4 варени яйца
13-14ч.: обикновено ям някакви въглехидрати, защото тренировката ми е от 14:30
16ч.: след тренировка ям месо, обикновено 5 пилешки крилца с гарнитура(150гр. ориз)
18ч.: 100 гр. ядки
21-22ч.: салата и малко месо..
преди лягане: 100гр. извара с 150гр. кисело мляко 2%
Мнения?!
Благодаря предварително! :)
Темата беше редактирана от Jerko на 23.07.14 18:51.
Винаги гледай да си на калориен излишък. Да си набавяш нужното количество белтъчини и въглехидрати. Това е най- важното- простичко казано.
Като сплит програмата горе- долу ми хареса. Във всяка програма има плюсове и минуси. За тази година и нещо мисля, че е време да правиш и мъртва тяга (в програмата не видях тяга).
На какви точно програми си бил. Само на bro- science сплитове ли си разчитал. Правил ли си системи за покачване на силата като 5х5…
Ако си разчитал само на разни сплитове и то без базови упражнения е ясно защо нямаш исканите от теб резултати.
5х5 съм правил 1 месец или по-точно преди сплита, по който тренирам сега, съм тренирал по тази програма http://www.bb-team.org/workout/4509_trenirovuchni-programi-ot-bill-starr-treta-chast
Само базови упражнения, клек, лег, тяга, набирания.. Наблягай да на тези упражнения, развивай добре големите мускулни групи (крака, гърди гръб) така ще ти пораснат и ръчичките и раменцата. Къде си видял атлет с огромни бедра, силно развит и оформен гръб с малки ръчички .. Според мен проблема днес е, че всеки набляга на ръцете и изобщо на малките мускули.
Много си лек просто - няма как да имаш огромни ръце на тоя ръст и кг. Като качиш още 10-20кг ще започнат и ръце да се забелязват.
24.07.14
13:05
Според мен трябва да наблягаш повече на базовите дърпащи и бутащи упражнения, като същевремено добавиш и изолиращ ден само за ръце. Важно е да имаш известна почивка (3 дни са достатъчни) между базовите и изолиращите упражнения. Така се получава нещо като трениране на ръцете 2 пъти седмично, като през дните за дърпане и бутане са на заден план. От мъртва тяга и клек няма да направиш големи ръце. Ще укрепиш цялото си тяло, но все пак ти си ектоморф, качваш трудно навсякъде. Не слушай хората с добри гени, че са направили тела само от базови упражнения. С базовите упражнения (лег, набирания, клекове и др.) се развива силата и мускулатурата на торса. Ръцете са на заден план. За по-бързо развитие в ръцете тези упражнения трябва да се комбинират с изолиращи. Вече не си начинаещ. Просто е. Силовите атлети тренират само базови упражнения, а културистите комбинират с изолиращи. Няма друго правилно мнение по въпроса. Ако целиш големи ръце, трябва да имаш изолиращи упражнения в програмата си, комбинирано с правилна почивка и добро хранене резултата ще е на лице.
казано от jerkO на 23.07.14, 18:44:
Здравейте! Тъй като съм нов в сайта моля извинете ме ако темата не е в правилния раздел.
Сега към темата.. На 17г. съм и тренирам от близо година и 1-2 месеца като започнах от 55 кг. 174 см. и в момента съм 64 кг. 176 см. , но от както съм започнал да тренирам ръцете ми не са мръднали и половин сантиметър сигурно.. сменил съм 3-4 програми.. а сега тренирам по тази http://www.muscleandstrength.com/workouts/dougs-mass-building-routine-for-ectomorphs.html
От тези 9 качени кила, колко са на талията и краката и колко на торста? Няколко от тях си качил просто заради това, че още растеш.
Ако решиш да запазиш програмата - смени местата на бицепса и трицепса. Съответно ще се наложи да размениш и местата на гърба и краката, за да не тренираш гръб и трицепс веднага след гърди и бицепс.
Наблягай на базовите упражнения за гръб, гърди и рамене (плюс крака разбира се) и се стреми да прогресираш в тях, ръцете не ги мисли толкова - няма да останат малки, ако качиш маса и сила.
казано от Атанас Иванов на 24.07.14, 13:05:
Така се получава нещо като трениране на ръцете 2 пъти седмично, като през дните за дърпане и бутане са на заден план.
То всичко трябва да се тренира 2 пъти седмично (поне), ако искаш да растеш с нормално темпо.
С базовите упражнения (лег, набирания, клекове и др.) се развива силата и мускулатурата на торса
И на ръцете. Лег с тесен хват и набиране с подхват са базови упр. за ръце.
Вече не си начинаещ.
Всъщност е. Или поне още е далеч от напреднал. За да стане напреднал, трябва да стигне съответното ниво (силово, визуално и т.н.), което не зависи от времето в залата, а от резултатите.
Силовите атлети тренират само базови упражнения, а културистите комбинират с изолиращи.
И двете групи тренират и с базови и с изолиращи. Разлика може да има в методиката, химията и диетата.
Няма друго правилно мнение по въпроса.
Всъщност, може да има множество “правилни” мнения.
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.07.14 17:04.
Благодаря, че си отделихте от времето за да изкажете мнението си.. ще променя програмата малко като разменя някои мускулни групи с други.. и ще гледам да наблегна повече на базовите упражнения. Гърдите за сега ми вървят най-много, гърба и краката изостават малко но и те са що-годе добре за килограмите ми.. само ръцете да пораснат поне сантиметър, защото ми се струва нереално от тези качени 9кг, или да ги сложим поне 5 заради растежа, ръцете да не са мръднали..:|
30.07.14
11:01
Здравейте,
Това е първият ми пост/отговор, но чета от около 2 години и реших да се включа в дискусийте.
Аз съм ектоморф, като цяло и качването на ММ е ужасен проблем за мен. От друга страна пък съм доволен, че няма мазнини. За всичко си има баланс.
Приятелю, аз имах същият проблем преди известно време. Вслушай се в съветите на колегите и прави базови упражнения, кратки тренировки и най, ама най-важното е да се държиш в калориен излишък. Хапвай! Ако не можеш така, както е написано на всякъде - 5-6 пъти дневно, по огромни количества, макарони, ориз, картофи и тн., просто хапвай винаги когато се почустваш гладен. Дръж под ръка банани, ядки, захарни изделия и тн. Помагай си с гайнер сутрин и вечер, пий суроватка след тренировка, за да можеш бързо да обърнеш процесите, вземи си монохидрат и Л-глутамин. Основни неща, за които има достатъчно информация в сайта.
Следващият ми съвет е да си търпелив и да си дадеш време! Поставяй си постижими цели, за да се чустваш удовлетворен от резултатите, а не разочарован!
Поздрави,