24.07.14
00:14
Извинете, че напарактика ви занимавам с глупости но исках да ви попитам дали програмата, която съм си измисли става като се има предвит, че тежа около 55 кг, висок съм около 1,55 м и съм на 16 г. Аз и преди се набирах, но просто ейтака. Сега искам да си направя програма и така.
1 ден: тренирам за гръб мисля да правя упражнения със широк захват.
2 ден: за търди - кофички и лицеви.
3 ден: за бицепс - набирания.
4 ден: за трицепс - пак набирания.
5 ден: за предмишница - може би набирания и лицеви.
6 ден: за корем - на лоста и видове коремни преси.
7 ден: ПОЧИВКА.
Всички опражнения мисля да са по около 5 повторения и повече серии, още не съм решил, понеже искам да тренирам повече за сила предложете упражнения и програми не мисля, че нямам сила мога да се набирам и силово , докато не съм се изморил, и почти успявам да се изправя на успоредката с краката на горе, не мога да се задържа 2 пъти паднах миналата година тъкмо като се изправя на макс и вече ме е малко страх, малко не ми достига за предна везна. Ще съм благодарен ако ми кажете дали става или не програмата, която замислям и ако не предложете някаква и някалви упражнения.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 24.07.14 18:58.
“4 ден: за трицепс - пак набирания.” :) :) :)
Прави и за корема набирания ,и за гърдите набирания ,и за краката пак прави набирания :)
Като спра да се смея ,ще ти напиша всичко това да го правиш в един ден и да почиваш през ден. Обаче още ми е много смешно ,това с набиранията за трицепс :)
24.07.14
12:53
За гърди прави - набирания с широк хват
за трицепс - набирания с тесен хват
за корем - с подхват
а за крака - с надхват
::Д :Д :Д :Д
24.07.14
14:00
За крака мисля да започна да бягам а относно това да правя всичко в един ден и да почивам през ден на всякаде четох че не е хубаво всичко в един ден а да се правят упражненията за дадената част от тялото която искаш да натовариш
24.07.14
14:34
Моята програма по принцип е:
Широк надхват:
Серии:
1: 6 набирания
2,3,4: 5 набирания
5: 8 набирания
Подхват:
Сериите са същите
Тесен успореден хват:
Серии:
1,2,3,4: 6 набирания
5: 10 набирания
Кофички:
3 серии по 15 спускания
Лицеви опори:
Серии:
1,2,3: по 25 лицеви
4,5,6: по 20 лицеви
Всичките серии се правят с почивка от 30 секунди а между опражненията почивката е 1 мин и 30 сек.
Сега започнах и коремни преси да правя.
Всичките ми упражнения са за 1 ден и ги правя всеки ден просто приятели които имат някакъв опит ми препоръчаха да имам почивка пък и дето съм чел пишеше че е хубаво в даден ден да тренираш за дадена част от тялото за а стресираш даден мускул и така затова си променям програмата и исках да се консултирам за това дали е добра и да предлагате упражнения.
Упражненията които правя ги правя без загрявка и такива неща направо се хващам за лоста и започвам но гледам да спазвам дишането и времето.
Преди на училище тренирах в залата но просто ей така тренирах на лежанката 3 серии по 15 с 40 кг след това с дъмбел от 15 кг и така нататък.
24.07.14
18:41
казано от Александър Тодоров на 24.07.14, 14:00:
За крака мисля да започна да бягам а относно това да правя всичко в един ден и да почивам през ден на всякаде четох че не е хубаво всичко в един ден а да се правят упражненията за дадената част от тялото която искаш да натовариш
Не и при стрийта. Трудно е и няма смисъл. Точно така се прави - първо тренираш всичко в един ден с няколко дни почивка. После разделяш на крака и горно тяло. След това разделяш горното тяло на дърпане и бутане (някои хора имат 2 дни за горно тяло в които смесват дърпане и бутане). Има още много да трупаш опит, приемай съвети от всички и експериментирай с дадения материал. Няма какво да загубиш. :)
24.07.14
18:56
Аз ги приемам но неможах да разбера за какво се смее тейде разбрах ама ... Просто да се обърне с уважение и тейде вярно е донякаде това че е хубаво всичко в един ден но пък имам приятели които твърдят че не е и вече се обърках пък и аз тренирам главно за здраве но ръка с това вървят и други неща мене не ме бърка времето което ще ми отнеме предпочитам в различни дни да се натоварвам и то не малко но все пак кажете мнение всяко е добре все пак ...
24.07.14
18:58
Подобно ниво на грамотност е абсолютно неприемливо.
Съжалявам, дискусията може да продължи само при уважение на българския език.