Think BIG

Темата е заключена.
Прескочи до:

*цел: ММ

*тренировка:
*клек (80): 3x8;8;8
*пулоувър (15): 1x20
*високо гребане (40): 4x8;8;8;8
*лег: (65): 3x8;8;8
*гребане (60): 3x8;8;8
*раменна преса (40): 3x8;7;5
*мъртва тяга (80): 3x8;8;8
*кофички : 3x8;8;6
*руско усукване (15): 1x20

*хапването:
*закуска: 150 гр. извара, 200 гр. кисело мляко 4.5%, 100 гр. мюсли
*обяд (не бих го нарекъл обяд..скаба работа): сладък пай, фъстъчено масло, ориз с гъби, хляб, 200 гр. мляко 4.5%
*преди тренировка: банан + матричен протеин
*след тренировка: 50 гр. стафида, банан, череши, суроватка
*ранна вечеря: 200 гр. пил. гърди + 100 гр. (сурово състояние) ориз, салатка със зехтин
*вечеря: 200 гр. пил. гърди + 100 гр. ориз, салатка със зехтин
*някви безсмислени боклуци.. тоблерон, шоколад, бисквитки и т.н..

Темата беше редактирана от викат ми Маймуна на 03.06.14 00:47.

Усеща се, че съм се разбил вчера с базовите. Планът ми е да я правя тази тренировка 3 пъти в седмица. Когато направя 3x12 с дадената тежест ще увелича. Чудя се дали да не го направя 4x8, a ne 3x8.. Ще видим. Днес ще пробвам клек в 20 + тренировка за ръце (бицепс, трицепс, предмишница) и прасец. Въртя го 3 пъти цялото тяло с базови упражнения и 2 пъти ръце + прасец, като преди това клек в 20. Ще видим дали ще тръгне масата с тази “схема” :Д.

Храната днес: закуска: домашен сладкиш, мляко, ориз, хляб, малко зарзават..

Трябва да поспра сладкото и т.н... сега в основен период бая си позволявам и съм се поосвинил... лоша работа. :D (и мускулът въври доста добре между другото)

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 03.06.14 11:29.

*Понеделник, четвъртък: бутащи
1.4х8-10 клек + 4x8-10 pullover
2.Лег 4х8-10
3.Военна преса 4х8-10
4.Наклонен лег с дъмбели 4х8-10
5.Кофички 4 до отказ
6.Руско усукване 4 до отказ
7.10 мин. ХИЙТ кардио (лицеви, клек + преса, суинг, скачане)

*Вторник и петък: дърпащи
1.Тяга 4х8-10
2.Набиране широк хват 4 до отказ
3.Високо гребане 4х8-10
4. Гребане 4х8-10
5.Набиране подхват 4 до отказ
6.Надигане на крака от вис 4 до отказ
7.10 мин. ХИЙТ кардио (набирания, гребане, суинг, скачане)

*Сряда и събота: ръце + прасци

Както се вижда програмата си я изградих главно от базови упражнения и има 2 дни за асистиращи - ръце и прасци. Тренирам за мм. Какво мислите за програмата?

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 09.06.14 19:19.

Мисля, че напипах нещата с калориите и твърде многото храна. Благодаря за мненията, които получих в темата си за калорийните бомби. Храненето ми ще е следното:
*закуска: омлет от 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене и 200 гр. яйца + салата със зехтин
*преди тренировка: матричен протеинец
*след тренировка: изолат + декстроза + всякакви изродски и модни аминки
*нещо като обяд: 400 гр. картофи + 250 гр. свински котлети + 30 гр, масАлце
*вечеря: 1 литър пълномаслено прясно мляко + 200 гр. яйца + 25 гр. масло
Над 4000 калории, а и протеина си го запълвам, че и отгоре май идва..

Тренировката, както споменах в темата е цяло тяло през ден като изглежда по този начин:
*клек в суперсерия с пулоуовър
*военна преса
*гребане
*лег в суперсерия с флайс от хоризонтален лег
*тяга
*високо изтегляне/ хеликоптер/ високо гребане (не знам как точно го знаете вие :D)

2 пъти в седмицата удрям и малките мускулни групи - бицепс, трицепс, предмишници, прасци. Повече за тях ще пиша в деня, в който ги тренирам, щото сега ме мързи да търся записките. :D (той май е утре, така че няма да се чака много), а впрочем днес тренирах цялото тяло и доста се попОтих.

Всичко е 5 серии по 12/10/8/6/4. Тази пирамидка си я избрах, за да прекарвам достатъчно време в зоната на растежа, (бате) и заедно с това да увеличавам силата. Темпото на първите 3 серии е към 3 секунди надолу и 1-2 нагоре, а последните 2 серии бутам с яко зор макс. килограми.

Ще се радвам на съвети, критики, като цяло мнения и разбира се комплименти.. те са най-сладки хаха (blush) (wasntme) :D :D.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 19.06.14 20:03.

Gogo

19.06.14
19:33

казано от викат ми Маймуна на 19.06.14, 19:19:

*закуска: омлет от 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене и 200 гр. яйца + салата със зехтин

Това верно ли са над 4000 калории? Аз си мислих, че се иска бая ядене за тях, а като гледам и аз ще мога да ги изям за един ден. :)

казано от Gogo на 19.06.14, 19:33:

казано от викат ми Маймуна на 19.06.14, 19:19:

Това верно ли са над 4000 калории? Аз си мислих, че се иска бая ядене за тях, а като гледам и аз ще мога да ги изям за един ден. :)

ОПАЛЯ, забравил съм 100 гр. ядки преди лягане.. без тях са към 3500. Иначе, да. Доста лесно влизат така калорийките.. мисля, че ги напипах най-накрая (whew).

19.06.14
19:48

Привлече ми вниманието :D. Я сподели нещо повече стаж, кг, години... :)

казано от DSD на 19.06.14, 19:48:

Привлече ми вниманието :D. Я сподели нещо повече стаж, кг, години... :)

Мале.. колко неща не съм писал в описанието.. ще прощавате, четците ми, но исках да не досаждам, а съм пропуснал неща от голяма важност.. сили ми.
19 годишен съм си.. към 90 кила на 187+, стажът ми е малък.. към година.. първоначално се занимавах повече с тренировки със собствено тегло и началото на тази година се.. хм.. насочих? към фитнеса, а сега и към разни красоти като мускули. Разбира се не оставям на заден план незаменимите качества като сила, гъвкавост, издръжливост - катко силова, така и кардио.. всички тези неща ми трябват, защото тренирам брейк танци, а там трябва да си бая гъвкав и издръжлив изрод с доста сила.

Абе, това изолиращите упражнения са голяма мъка.. Интересно ми как да ги заменя. Дали ако отново разделя на дърпащи и бутащи с базови и включа повече упражнения, натоварващи ръжете индиректно или вместо ден за ръце да имам ден с набирания и кофички, но в такъв случай ще работя и гърди и гръб отново.. как мислите?

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 20.06.14 21:06.

20.06.14
21:11

Аз съм за варианта с кофите и набиранията. Според мен дори ще има и пренос в щангите от тях.

казано от charlie brown на 20.06.14, 21:11:

Аз съм за варианта с кофите и набиранията. Според мен дори ще има и пренос в щангите от тях.

Със сигурност. Но дали ще са в помощ на растежа, след като един вид ще тренирам гръб и гърди всеки ден..?

Днес си се размазах.
Тренировка:
*клек
*военна преса
*гребане
*лег
*високо изтегляне
всичко е 5x12;10;8;6;4
легът и изтеглянето ми се опряха накрая и ще намаля тежестите.. не бяха добри повторения. От друга страна ще вдигна килата на клека и гребането. Днес не ми остана време за тяга и руско усукване и ги пропуснах.
До преди малко бях на брейк към час и половина-2.. в монента нямам сили да се изкъпя.. нито да ям.
Храната:
*омлет + домашни принцеси/странджанки с яйца сирене и кашкавал
*протеин + декстроза
*картофи + масло + свински котлети
*тук трябваше да е цял шоколад, но се прибирах с група момичета и те решиха да нарушат диетата си.. респективно и моята пострада и си останах с празна опаковка от сигурно вкусен шоколад.
*пълномаслено прясно мляко, кюфтаци, пюренце, шунка - май е свинска ии хлебЕц
*100 гр. лешници, прясно мляко с казеин

Вечерята беше доста стабилна.. изядох я на няколко рунда.. хаха. Всъщност още я ям. Пожелайте ми успех, е така. Или ми елате на гости.
Размазан съм.. това е записката за деня. Нека всеки ден си има записка.
Не ми дава да си кача снимка на красивия обяд през телефона. :(

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 23.06.14 11:40.

Ая Палачинкова

22.06.14
23:24

От къде си и къде играеш брейк 8-)

казано от Ая Палачинкова на 22.06.14, 23:24:

От София. В центъра до халите има една доста готина зала и там се събираме. Напоследък се зарибиха доста мои приятелки и сега става яко мазало :D. Също така танцувам в Umove - ако си гледала България търси талант тази година няма как да не знаеш за кои говоря! :)

Ая Палачинкова

23.06.14
11:53

казано от викат ми Маймуна на 23.06.14, 11:44:

От София. В центъра до халите има една доста готина зала и там се събираме. Напоследък се зарибиха доста мои приятелки и сега става яко мазало :D. Също така танцувам в Umove - ако си гледала България търси талант тази година няма как да не знаеш за кои говоря! :)

ехеее супер (sun) мога ли да дойда да ви се радвам като зрител (wasntme)

казано от Ая Палачинкова на 23.06.14, 11:53:

Влезнеш ли в залата вече не си зрител, а участник! :D (F)

Ая Палачинкова

23.06.14
12:28

казано от викат ми Маймуна на 23.06.14, 11:59:

хаха не съм много денс личност но напоследък си падам по хип-хоп танците брейка ми изглежда трудничко но не пречи да се пробва :D ии сори че ти поспамих дневника (wasntme)

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 23.06.14 12:29.

казано от Ая Палачинкова на 23.06.14, 12:28:

казано от викат ми Маймуна на 23.06.14, 11:59:

хаха не съм много денс личност но напоследък си падам по хип-хоп танците брейка ми изглежда трудничко но не пречи да се пробва :D ии сори че ти поспамих дневника (wasntme)

Попринцип в Umove тренираме хип-хоп и е доста готино! Ако се интересуваш само пиши на лично и ще те зарибя! Нямаш проблем. На брейк ходя отделно от това. Винаги си добре дошла в моя дневник! :)

Днес цял ден седях и мързелувах в нас! Това беше почивката за тази седмица. Силовата която направих вчера ме разби. До сега никога не съм имал подобен ефект от тренировка за цялото тяло. Имам мускулна на всеки мускул е така.. даже и такива, които не съм тренирал пряко. Примерно трицепсът ми гори. Мисля, че краката са най-засегнати. Всяка част на бедрата ме боли и едвам ходя. Бележка на деня: пълно безделие.
Между другото наще донесоха домашно козе мляко или овче, не съм сигурен. Е, на това мога да живея. С една домашна мусака и си живея като цар.

*Тренировката днес:
(Цифрите в скобите са максовете, с които правя 4-5 повторения)
-Клек (100) + пулоувър (30)
-Военна преса (50)
-Гребане (65) - тук мога и повече, но ЕЗ лоста ми е твърде къс, за да го запълня само с 5ци и това му е макса. Даже накрая не сложих щипките, защото не остана място. Ще си купя още тежести по 10 кг.
-Лег (70)
-Флайс (трябва да е нещо между 15 и 20 кг.)
Мисля, че пирамидата си дава резултати. На 2рата тренировка чувствам раменната преса и лега доста по-добре. Първия път едвам добутах последната серия от 4 повторения, а сега бяха съвсем добре, даже може да увелича скоро. Увеличих килограмите на гребането и клека. Последните 4 на клека бяха със 100 кг. За пръв път вдигам 100 от каквото и да е. Не бяха най-чистите повторения, озорих се и имаше паузи между всяко. Направо си се поуплаших към 2рото повторение, но си ги довърших.

*Хапването:
-Филии с кашкавал, яйца, мляко
-Матричен протеин
-Изолат + декстроза
-Свински котлети, пюре, салатка, арабска питка
-Прясно мляко, яйца
-Казеин, прясно мляко, лешници

*Емоция на деня (мисля, че емоция на деня е по-готино от бележка на деня, защото е кратко и описва всичко само с една дума). Днес тя е удовлетворение. Всъщност винаги се чувствам така след тренировка и не мисля, че е удачно да обобщавам целия ден с тази дума, но нека го оставим така.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 24.06.14 21:59.

*тренировка:
12/10/8/6/4
-клек: 70/75/80/90/100
+ -пулоувър: 12/15/20/25/30
-военна преса: 32.5/37.5/42.5/47.5/55
-гребане: 45/50/55/65/80/80 (тук вече играх с правия лост, а не с ЕЗ-то. Побрах повече кила. Тук изключението беше, че накрая вместо една серия по 4 направих 2 такива.
-лег: 50/55/60/70/72.5
-флайс 4х10 с 15 килограмови дъмбели

Имам доста голямо увеличаване на килограмите при гребането. Военната преса също върви. Клекът все още ми е тежък, но определено по-добре от миналия път. Легът ми е трагичен май. Болят ме лактите като ги опъна на макс. Попринцип не правя френско разгъване, не знам защо ме понаболват.

*храна:
-спагети, наденица, яйца, ориз, хляб
-матричен протеин
-изолат, декстроза
-свински котлети, ориз, картофи, прясно мляко
-1л. прясно мляко, яйца
-прясно мляко, ядки

Последните 2 още не са се случили, тъй като днес пак спах до обяд.
*емоция на деня: вълнение. Събота ще има хип-хоп батъл в Пловдив и ще се пускам. Ще поразпусна и ще се позабавлявам. ПОДСТРИГАХ СЕ И СЪМ МЕГА СЕКСАВ - Джон Сина на младини. Сестрите ми се върнаха от ваканция. Не ги бях виждал от седмица. Всички тези неща допринасят за емоцията на деня.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 26.06.14 23:38.

Бях на къмпинг и известно време ме нямаше.
Положението сега е в седмицата 4 пъти танци, 4 пъти силови. Малко издъхвам, но се справям. Разделих тренировките отново на бутащи и дърпащи. След малко ще тренирам. ПОТЯ СЕ ДОКАТО ДИШАМ.. тва нормално ли е е така.. ;хх

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 13.07.14 02:23.

Тъй като не ми остава никакво време да попълвам дневника стриктно ще обновявам просто когато има промени. За момента тренирам бутащи/дърпащи/бутащи/дърпащи/бутащи/дърпащи/почивка. Прасец тренирам в дните с бутащи. Махнах клека, защото когато клякам после нямам сили в залата да танцувам и съм мега плужек. За това, за сега без клек. Оставих тягата. Тренировките ми изглеждат така.
*Бутащи:
-лег
-раменна преса
-успоредка
-пулоувър
-тесен лег
-прасец

*Дърпащи:

-тяга
-гребане
-вертолет
-бицепсово сгъване
-предмишница
-корем

Мисля да включа и гребане с щанга зад гръб за да ударя и задно и средно рамо, но се чудя в кой ден да го пусна.
Зарибих се по гребане на кану-каяк. Тези дни ще ходя на Панчарево. Ако има и други зарибени, могат да пишат - ще направим партийка - безплатно е.

13.07.14
15:46

Лег, кофи, тесен лег - излишно много бутащи в една равнина и за едни и същи мускули. Две от тях стигат, и не е зле едното да е от полулег.
В същото време дърпащите ти се изчерпват с едно гребане. Аз бих махнал вертолета (първо, че е рисково за раменете и второ, че няма особена файда от него) и бих сложил едни набирания. Ако искаш да тренираш трапец, прави повдигане с щанга. Или високо изтегляне.
Пуловера товари гърди и трицепс, но иначе е дърпащо упр. Аз и него го причислявам към рисковите упражнения със съмнителна полза.
Ако искаш да удариш задното рамо, прави още гребания или разтваряне с дъмбели от наклон, вместо гребането с щанга зад гърба (виж мнението ми за вертолета и пуловера - мнението ми за това е още по-лошо ;)).
За мен лично ефекта от изолираната тренировка за предмишница е съмнителен. Ако ти трябва силен хват, прави упр. за хват (вис или удържане на тежест в ръцете). Но като начало ти стига да тренираш без фитили.
И последно - при 3 тренировки седмично за група, аз бих правил различни упражнения във всяка. Дори и две да са, пак е добре да не повтаряш една и съща тренировка.

казано от Петко К на 13.07.14, 15:46:

Лег, кофи, тесен лег - излишно много бутащи в една равнина и за едни и същи мускули. Две от тях стигат, и не е зле едното да е от полулег.
В същото време дърпащите ти се изчерпват с едно гребане. Аз бих махнал вертолета (първо, че е рисково за раменете и второ, че няма особена файда от него) и бих сложил едни набирания. Ако искаш да тренираш трапец, прави повдигане с щанга. Или високо изтегляне.
Пуловера товари гърди и трицепс, но иначе е дърпащо упр. Аз и него го причислявам към рисковите упражнения със съмнителна полза.
Ако искаш да удариш задното рамо, прави още гребания или разтваряне с дъмбели от наклон, вместо гребането с щанга зад гърба (виж мнението ми за вертолета и пуловера - мнението ми за това е още по-лошо ;)).
За мен лично ефекта от изолираната тренировка за предмишница е съмнителен. Ако ти трябва силен хват, прави упр. за хват (вис или удържане на тежест в ръцете). Но като начало ти стига да тренираш без фитили.
И последно - при 3 тренировки седмично за група, аз бих правил различни упражнения във всяка. Дори и две да са, пак е добре да не повтаряш една и съща тренировка.

Благодаря за съветите и критиките. Сега ще опитам да структурирам нещо на базата на това което ми каза. Ще се радвам да ми кажеш дали съм се ориентирал правилно.
Да кажем вторник, петък, неделя - бутащи и понеделник, сряда, събота - дърпащи.
*Вторник: лег, военна преса, френско разгъване, повдигане на пръсти
*Петък: успоредка, раменна преса с дъмбели и усукване, тесен лег, повдигане на пръсти
*Неделя: полулег, раменна преса с щанга зад врат, разгъване с дъмбел над главата, повдигане на пръсти

*Понеделник: набиране тесен подхват, тяга, гребане, бицепсово сгъване с щанга, повдигане с щанга, корем
*Сряда: набиране широк хват, тяга, гребане от наклонен лег с дъмбели (едновременно), чуково сгъване, високо изтегляне, корем
*Събота: набиране тесен надхват, тяга, ренегатско гребане, бицепсово сгъване с дъмбели и извиване на китките, когато са в горно положение, повдигане на щанга от наклонен лег, корем

Това измъдрих.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 13.07.14 21:53.

Ая Палачинкова

13.07.14
20:33

Заинтригува ме ,кога ще ходиш към Панчарево (wasntme)

казано от Ая Палачинкова на 13.07.14, 20:33:

вторник и събота мисля да ходя всяка седмица.. изглежда интересно и ми се занимава.. така и така мразя да имам свободна секунда :D. Ти не си ли на море, бре? Ако наистина си заинтересована.. имаш ми координатите :).

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 13.07.14 20:53.

Ая Палачинкова

13.07.14
20:53

казано от викат ми Маймуна на 13.07.14, 20:46:

казано от Ая Палачинкова на 13.07.14, 20:33:

вторник и събота мисля да ходя всяка седмица.. изглежда интересно и ми се занимава.. така и така мразя да имам свободна секунда :D. Ти не си ли на море, бре? Ако наистина си заинтересована.. имаш ми координатите :).

еее супер 8-) да, не съм в София,но след няколко дни се прибирам. Сподели как е минало в сряда (wasntme)

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 13.07.14 20:53.

Днес тренировка: бутащи - лег, военна преса пред врат, френско, надигане на пръсти. Всичко е по 4 серии с 10-12 повторения.
Тренировката беше 37 минути и мисля, че ще продължа да процедирам така - по-кратки тренировки с базови упражнения 6 пъти в седмицата.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 15.07.14 18:13.

Тренировка:
*дърпащи (5х5)
-гребане (75): 5х5;5;5;5;5
-набирания тесен подхват: 5х7;6;5;5;4
-бицепсово сгъване с ЕЗ лост (35): 5х5;5;5;5;5

-сега отивам на танци.. лятото тренировките са ни по 2-3 часа и накрая правим ОФП - всякакви лицеви, гръбни, коремни упражнения всякакви (включително изометрични), клекове, клекове на 1 крак, прасец на 1 крак и т.н... гледам с тежестите да съм по-кратък, за да не съм умрял на танците.. Яко сме в хип-хопа :D Поздрави на всички!

ААА! Мега яката тренировка днес! Даже правихме лицеви на 1 ръка и успях да прасна 6 с дясната ръка.. за лявата нямах много сила и там по-зле, ноо.. яко! :D

Скоро ще има снимки.. яко маса.. даже ще скипна чистенето преди морето.. напрао ще си удължа качването до следващото лято и догодина към май-юни ще позачиствам. Между другото вече съм студент!!! Приеха ме с Право в СУ! Ликувайте, здравеняци! :D Поздрави на всички!

*тежка тренировка:
-лег (75): 5х5;5;5;5;4 (лега ще го оставя така поне още една тренировка)
-гребане (77.5): 5х5;5;5;5;5 (следващия път ще вдигна на 80)
-раменна преса (55): 5х5;5;5;5;5 (мисля и тук да вдигна на 57.5)

*предстоят танци

*храна:
-прясно мляко с мюсли
-протеин, аминота
-протеин, декстроза, аминки
-свинско и пилешко с ориз
-

23.07.14
14:32

https://www.youtube.com/watch?v=d3cfds3iPEQ
нали си танцьор  :d
да се надъхаш малко ;д

казано от umad brah на 23.07.14, 14:32:

https://www.youtube.com/watch?v=d3cfds3iPEQ
нали си танцьор  :d
да се надъхаш малко ;д

Яко сила и издръжливост има в този!

-лег (75): 5х5;5;5;5;5
-гребане (80): 5х5;5;5;5;5

Нещо съм болен и съботата спах цял ден, а днес също си почивам..

Тренировка днес: предимно набирания + танци. Малко снимка да кача. Няма да качвам “преди” и такива щуротии - това е от сегашното ми положение (от него не ме е толкова срам :D) Работа има откъдето и да го погледнеш. Тепърва ще се работи.. (мега заспал).
П.П. силната страна са ми краката! нека се знае хахахаха :D

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 30.07.14 22:17.

*Тренировка 5х5
-лег
-клек
-раменна преса
-по 1 серия кофички преди всяко основно упражнение (общо 4х10)

Чудих се. Редуцирах тренировъчните дни с тежести до 4 в седмицата. 2 пъти бутащи и 2 пъти дърпащи. Единия път е тежка тренировка 5х5 с макс тежести. 2рия път дали да е 4х8-12 или да си оставя и четирите тренировки да са тежки, като след всяка увеличавам с по 2.5 кг.? Какво мислите. Както винаги целите са ММ и сила.

Днес цъках гръб.. набирания, гребане..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1