27.07.14
11:28
Здравейте. От около месец бягам 3-4 пъти в седмицата, вървя много и като цяло увеличих активността. От 5-6 дни чувствам остра болка отзад в таза/ задната част на кръстта от едната страна е по-силна. При вървене е търпимо, но ми е невъзможно да бягам. Има ли вероятност да съм се претоварила, защото последните дни вървя по 10тина километра на ден? Четох, че е често срещано и иска почивка, но сега тъкмо свиквам с бягането и ако трябва да спирам.... Някой имал ли е такива болки и да бързам ли към невролог?
27.07.14
12:31
Ми така става като от атрофирали шкембари ставаме маратонци за 24 часа. :)
27.07.14
16:25
Много далече съм от атрофирала шкембарка и бягането ми е много далече от маратон. Много беше полезен.
28.07.14
11:32
Болката в кръста не е специфична и може да се дължи на много причини. Казано с по-мек тон наистина може да е от процеса на привикване с натоварванията. Дисковите патологии са доста често срещани и са с “няма” симптоматика в началото, лошото загряване, неправилната техника на трениране, неудобните обувки, раждания, работата права на едно място или седнала и приведена, ходенето дълго на висок ток- всички тези неща допринасят и трудно може да се каже от какво може да те боли.
Болки в кръста всеки е имал по почти всякакви поводи. Според мен си дай малко по-дълга почивка, уточни дали нямаш нещо от горепосочените. Лекарства много има- от хапчета до инжекционни разтвори. Аз бих си дал почивка, бих си купил нещо с малка доза противовъзпалително за 1-2 дни (може и ревулзивно средство гел, както предпочиташ) и бих си правил някакви леки упражнения вкъщи, от които да ми се поотпуска кръста.
28.07.14
21:00
Благодаря! До сега съм мазала 2 пъти с перскиндол,просто това намерих вкъщи. Бягането ще го спра, колкото и да не искам. Ще проверя дали не е от гореспоменатите причини. Даже болката е на такова място, че ми е трудно да определя с точност къде е.