Подут корем заради газираното

28.07.14
21:38

Здравейте.Казвам се Христо и съм на 17 години.
От малък пия много газирано, просто родителите ми обичат газираното и покрай тях и аз започнах да пия от малък.
Наскоро, преди около 2 ,3 месеца много рядко пия газирано, но корема пак си ми е подут.Тренирам 2 дена почивам 1 (тренирам уличен фитнес) правя спринтове, играя баскетбол, правя совалки, коремни преси с една дума правя кардио и много се изпотявам.Стремя се да не ям много боклуци.Хапван си сладко, но не много често.Наблягам повече на плодове като банани и ябълки.
Наскоро ядох по доста хляб, но сега го намалих, но подутия корем си стои и не иска да си замине ...
Та въпроса ми е как мога да го направя плосък като имате наизпредвид, че корема ми е подут от газираното (поне така мисля, тъй като от малък пия газирано, а знаете, че от него се подува корема).
Благодаря Ви предварително

Здравей, мисля, че по-скоро имаш разширен стомах. Пиенето на газирано може да издува стомаха (отново), но това е моментно състояние. Погледни и тази статия за насоки.

29.07.14
12:51

Благодаря за статията.Прочетох я.
Но все пак искам да попитам това може ли да се оправи с кардио и коремни преси и разбира се да се храня по - малко и да пия само вода.
Също така мисля да ям повече плодове.Даже тази сутрин си купих овесени ядки, защото прочетох, че фибрите са добър начин за прочистване на червата.Хапнах ги с кисело мляко и 2 ,3 лъжички захар прибавих към млякото, защото без захар някак си не ми е вкусно.Ако може да ми кажете какво горе долу да ям и да не ми излиза много скъпо.Мисля си да ям храни от вида на : картофи (варени) плодове, зеленчуци, също така ям много кисело мляко всеки ден по 2 ,3 кофички си изяждам.Ям и често варени яйца по 2, 3 някой път по 4.Не разбирам изобщо от правилно хранене и затова Ви питам.Ще съм Ви благодарен, ако ме насочите към някакви хубави храни които да не са много скъпи.Благодаря Ви :)

Има много варианти за подуването.
Може да имаш непоносимост към дадена храна (лактозата в млякото; глутен в зърнени).
Понякога подуване може да се получи при наличието на бактерии (хеликобактер пилори) или пък прием на прекалено много фибри.
Има много опции, а се съмнявам чрез форума някой да предположи какво ти е на теб чрез гадаене.
Вариант е да опитваш. Наблюдавай се след всяко ядене. Ако при някое конкретно усетиш по-голямо подуване, помисли какво си ял и изключи тази храна за 10тина дни. Наблюдавай се отново.. включи внимателно пак тази храна.

Това е моят съвет. Иначе само си гадаем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1