Моята стреет фитнес програма

Здравейте, Извинявам се от сега ако имам правописни грешки и за това дали ще ме разберет (не знам всичките наименованиям на упражненията и ...).

Старата ми програма беше:

Серии:
1: 6 набирания
2,3,4: 5 набирания
6: 8 набирания

Това са сериите за широк надхват и за подхват.

Серии:
1,2,3,4: 6 набирания
5: 10 набирания

Това са сериите за успореден тесен хват.

Серии:
1,2,3: 15 спускания

Това са за кофичките.

Серии:
1,2,3: 25 спускания
4,5,6: 20 спускания

Това са за лицевите опори.

Реших да я промена защото приятели ми препоръчаха да си вземам почивка защото аз ги правех всеки ден, а и да ги разделя в различни дни. Затова ето я и новата програма!!!

1 ден:
5x15 серии със широк надхват т.е. за гръб (обмислям и други упражнения като например пак със същия хват, но зад врата).

2 ден: Почивка

3 ден:
10x10 серии кофички
10x15 серии лицеви опори
10x10 серии, но незнам как да го обясна упражнението като се кача на лоста и правя нещо като кофички
10x10 серии набирания с тесен надхват

4 ден: Почивка

5 ден:
5x10 серии набирания с подхват
15x10 серии лицеви опори с тесен хват (извинявам се за обяснението, но незнам как се казват лицевите опори) Обмислям и други упражнения (ПРЕДЛАГАЙТЕ!!!)

6 ден: Почивка

7 ден:
Бягане (мисля да играя футбол с другите)
Клекове (например с раницата ми с учебници, понеже съм на село и няма как, пък и учебниците ми тежат много)
Като увисна на лоста и си вдигам краката, обмислям да са 7 серии с повторения до отказ.
15x15 серии коремни преси

Помагайте, предлагайте подобрения, съвети и упражнения за пограмата. По принцип несъм новак преди година се набирах, но просто ей така “за спорта” дето се вика. Забравих да спомена, че съм висок около 1,55 м, тежа около 55 кг (несъм сигурен мерих се есента, когато почвах училище) и съм на 16 години. Предлагайте съвети моля ви нивото ми е между начинаещ и профисионалист, мога силово набиране, както и да се изправя на успоредката с краката нагоре, но не мога да запазя равновесие и падам (2 пъти паднах и ...), също и малко ми трябва за всичките останали неща просто за стомах до сега не съм тренирал.

puzimir

27.07.14
13:19

Старата ти програма няма смисъл откъм тези сложни серии, добре че я сменяш.

казано от Александър Тодоров на 27.07.14, 10:23:

(обмислям и други упражнения като например пак със същия хват, но зад врата)

Добри са, но и опасни. Искат известна мобилност в рамото. Минусите им са повече от плюсовете.

казано от Александър Тодоров на 27.07.14, 10:23:

10x10 серии, но незнам как да го обясна упражнението като се кача на лоста и правя нещо като кофички

Предни кофи.

Предлагам ти упражнения които да пробваш:
задни кофи от упора
задни кофи
раменни лицеви
преси от стойка на ръце Използвай стена!
пляскащи лицеви, спартански лицеви..
тесни лицеви, каро
хоризонтални набирания ако нямаш нисък лост, става и под висока маса (хващаш се за ръбовете), както и с два по високи стола (с някаква тръба между тях или направо като се хванеш за самите столове).
набирания от свита предна везна

не ме карай да търся вместо теб.. просто влез в youtube и търси “pullup variations” или “pushup”.. Има стотици..
И всъщност си абсолютен начинаещ.

Мнението беше редактирано от puzimir на 27.07.14 13:20.

Благодаря за съветите, но въпроса е в това, че в момента съм на село и има само един лост, висок около 2 метра, и една успоредка и понеже не мога да се хвана за тоя лост се набирам на една тънка тръба заварена за един баскетболен кош и футболна врата. Всъщност даже е и по-удобен, но въпроса е в това, че се набирам сам, няма други ентусиазци и  затова ми е малко гадно. Междудругото вярно е, и аз се мисля за начинаещ, но тея упражнения ми станаха лесни(правя ги бавно, дишам, всичко както трябва, но едвам се изпотявам) и това, че незнам наименованията неозначава нищо. Благодаря за упражненията, които си ми предложил. Щях да ги потърся  сам, но съм с мобилен интернет и нали знаеш. Блягодаря пак!!!

Днес изпълних петия ден от програмата си понеже той се пада. Включих 2 други упражнения - 5x5 серии набирания от свита предна везна (мислех да направя 10 серии, но реших плавно да стигна до 10) и 4x10 серии набирания с тесен успореден хват като добавих и 11 серия, която е от 10 набирания за да станат общо 50 набирания. Всичко мина без никакви проблеми като и накрая успях да направя 2 силови (по принцип и едно неуспявам да направя след тренировка). Мисля да включа коремно към програмата за 7 ден като загрявка или нещо такова. Също за крака мисля да започна да клякам с тежести (импровизирано, на село съм и няма как с раницата, пълна с учебници и тетрадки таман тежи около 25 килограма сигурно несъм сигурен може и по-малко да е, но е бая).

ЗАБЕЛЕЖКА!!! Забравих да спомена, че сериите се правят с почивка 1 минута, а между упражненията е от 3 до 5 минути!!!

puzimir

29.07.14
13:06

Започни си дневник!

3 пъти си правих, но и 3 го махаха какво да направя!

29.07.14
22:02

Браво за ентусиазма!

Мнението беше редактирано от oliavi на 05.09.14 21:11.

Благодаря за съветите. В прочем коремното го мога, мач бих играл всеки ден, но няма с кого, пък за по-сложните упражнения бих се пробвал въпроса е в това, че се набирам сам и няма кой да ме пази (преди имаше едно момче, бивш съученик, с когото се набирахме той беше егати “изрода” така да се кажи на лоста като маса нямаше много, но дето се вика имаше вътак, но му се наложи поради здравословни причини да спре). И така де малко се отклоних от темата и пак благодаря за съветите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1