27.07.14
21:30
Здравейте!
Казвам се Ния, на 18г., тежа около 60кг.(теглото ми досега е варирало между 55 и 60 килограма, но никога не е минавало тези граници) и живея в морската ни столица- Варна. Дълго време бях тук само инкогнито и едва днес събрах нужната смелост да се присъединя към всички вас Спортният ми опит не може да се опише по кой знае колко богат начин… Като малка съм тренирала народни танци около година, хип-хоп, бадминтон и тенис по няколко месеца и тук стигаме до краткия ми опит във фитнеса, който е около 4 месеца, но ми се наложи да поспра за още толкова време (от една страна, бях с разтегнато сухожилие, а от друга, мързелът надделя над волята, за жалост :( ). От 1 седмица обмислям да се завърна по-целеустремена от всякога и мисля да поставя старта на това ново начало утре. Мисля да посещавам фитнес център 4 пъти в седмицата и отделно да бягам в Морската градина, макар че е на половин час път от нас :D
Целта ми е не да бъда слаба или дори кльощава, а с търпение и воля, която имам всеки път, когато си набележа цел, да постигна баланс между естетически издържано и стегнато тяло и здраве( искам да се оттърва от досадните паласки и да не ми се върти все в ума всеки път преди да отида на плаж било то с момчета или с приятелки как изглеждам по бански :/ ).
Относно хранителните ми навици, защото е малко трудно да се нарече режим… Напоследък се случва така, че съм на плаж от сутринта до късно следобед и това се отразява много зле на храненията ми. През учебната година се хранех сутрин преди да тръгна около 7:15, в голямото междучасие си носих някакъв плод или яки 10:00-10:30, обядвах към 13:30, в 15:30 отново си хапвах плов или ядки и последното ми хранене беше към 18:00-18:30 В момента се храня към 8 и бягам директно към плажа, където цял ден съм на вода или някой коктейл от близките заведения, прибирам се към 7 и озверяли от глад с приятелите ми си взимаме по една закуска, като се прибера вкъщи отново хапвам с нашите за вечеря и това е… Наясно съм колко е нездравословно и затова съм тук, надявайки се да получа нужната подкрепа от вас и заедно с критиките да се превърна в едно ново мен :) От всичко прочетено до сега съм наясно, че за отслабване всички препоръчват нисковъглехидратната, но точно, когато тренирах от главния прием на протеини и излишъка от въглехидрати имах прбoлеми с кръста и доста често се чувствах отпаднала. Бих била благодарна да ми дадете съвет за друга диета.
На кратко това съм аз, ако някой има въпроси ще ми бъде приятно да отговоря!
Преди изпълнявах програмата изложена в тази статия, но реших сега да я променя:
http://www.simplyshredded.com/the-ultimate-female-training-guide.htm
От утре ще пиша всеки ден какво правя. Мисля да започна с бягане, защото утре ще съм заета от преди обед до късно извън града :)
Темата беше редактирана от Nia Dimitrova на 27.07.14 21:31.
27.07.14
22:43
Здравей Ния :)
Явно доста си намалила въглехидратите,което също не е добре.Препоръчвам ти да опиташ РБД,защото рганизма има нужда от всички макронутриенти.Изчисли си ОКБ.Трябва да изразходваш повече калории отколкото приемаш ако искаш да отслабнеш.А за плажа пак си взимай някакви ядки,плодове или си приготви сандвич.За добрата форма се иска воля,сила и постоянство.Хапвай и тренирай с любов.Успехи!
27.07.14
23:19
Благодаря, Ваня! Ще се постарая и веднага ще погледна статийките за РБД и ОКБ :) За плажа си права ще започна да си слагам в една кутийка пак храна както правих на училище :) Мисля да си изтегля NIike+ Running, за да знам най-точно колко бягам :)
28.07.14
09:56
Привет!
Днес както казах реших да бягам :)
Отне ми по половин час за отиване и връщане и още толкова бягах по новата алейка :D Мислих си, че особено лятото актвността ще е по висока, особено от хората, които г/д са на моята възраст, но уви, бягащите бяха по скоро възрастни хора :/ Вчера предложих на една приятелка да побягаме заедно, но тя ми отказа с мотива, че ще се прибере късно от дискотека и нямало да може да стане :| Да, ето къде са връстниците ми...
Познавам много малко хора, които се занимават сериозно с някакъв вид спорт или бягат в парка за удоволствие :( Повечето се подлагат на всякакви видове гладуване под предтекст, че това е по-лесния и бърз път към тялото, което желаят :D Сега се замислям, че с това само вредят не само на здравето си, но и на външния си вид с висящата кожа и стриите, получаващи се след рязката промяна в теглото.
Та така сега отново за сутрешното ми бягане... Не знам дали е правилно, но аз бягам на ситни крачки, защото така ми е по-лесно. Вече към края не можех да бягам и затова реших просто да вървя бъзо до началната точка, където започнах. Също ми се струва, че имам и проблем с дишането, а за болката в далака(причината да ме накара да спра да бягам) да не говорим. Грешката ми тук беше, че пих вода преди да започна да бягам непосредствено :(
Усмихнат и приятен ден за сега :)
Мнението беше редактирано от Nia Dimitrova на 28.07.14 09:57.
28.07.14
15:55
Относно храненето ми днес:
1.Закуска :
-половин краставица
-един домат
-200гр кисело мляко ProBiotic
2. Снак:
-пъпеш
3. Обяд :
-салата половин краставица и домат с малко сирене, няколко маслинки и малко лук
-пилешки гърди около 180гр. сурови
4. Снак:
-10-тина бадема
5. Вечеря:
-приготвила съм си в кутийка малко пилеки каренца около 150гр. сурови
-малко картофки на пара сварени
-салата от моркови
През деня съм изпила около 2л. вода и 1ч. пресен лимонов сок разреден с вода! Сега излизам и мисля да изпия едно бяло фрапе, за да се разхладя в тези горещини тук!
Ще се радвам да чуя вашите било то критики, мнения или съвети :)
Мнението беше редактирано от Nia Dimitrova на 28.07.14 16:00.
29.07.14
22:59
Здравейте, за съжаление, ми излезе спешна работа тези дни и няма да мога да споделям с вас тренировките си :(