02.08.14
07:06
Здравейте!Трябва ми рецепта за лесна и диетична торта.Без съдържание на брашно,мляко,захар,банан.Ако може и с някакви продукти,които мога да си набавя от хранителен магазин и да не са някои които чувам за първи път.Трябва ми за Рожден ден на мъжа ми,който е утре.Имам само 2 дни.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.08.14 10:11.
блатовете стават от овесени ядки и яйца. сиропирай ги със степ (не разреден на макс за да е по-сладко)
крема - от извара, степ и вода. не знам дали ще държи консистенция за дълго обаче, аз го ям няколко минути след пасиране... изпробвай, преди да печеш блатовете. ако ти трябват пропорции, ще ти кажа.
друг вариант е стевията - по-безвредна е от аспартама в степ-а, ама не знам дали ще стане толкова вкусно и сладко.
може да сложиш и какао, канела, кокосови стърготини...
edit: за протокола - сега го пробвах, не се разваля конситенцията.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 03.08.14 13:19.
Здравей!Идеята ми е,че се опитвам да се храня по един хранителен режим(целта е сваляне на килограми).Точно пък в степа има какви ли не боклуци.....-изключен е тотално.Само фрешове и вода.....Благодаря все пак!
Мнението беше редактирано от S. P. на 02.08.14 08:08.
да, ама е без захар и почти без калории, а пък е вкусен. във готовите сметани за торти има същите боклуци за овкусяване, само че вместо аспартам има захар. както и да е.
стевията ти остава единствения избор тогава - извара, стевия, какао и канела бих пробвал аз.
на мене лично тя никога не ми е достатъчно сладка, колкото и да сложа. рискуваш да направиш не-сладка торта :/
Мнението беше редактирано от Pavel D на 02.08.14 07:54.
02.08.14
09:32
Привет. Споделям тортите, които съм правила аз.
Диетични са, лесни са, но имай предвид, че са високо-калорични :)
Диетична торта с казеинов протеин
Малка торта за големи гладници
Торта “Велфория” - в нея има банани, но спокойно можеш да ги замениш с нещо друго, което ти допада повече :)
Сурова шоколадова торта - тази рецепта не е моя, не съм я и приготвяла, но съдейки по съставките ще е нещо много вкусно :)))
В краен случай можеш да направиш някаква смесица от всичко. Най-лесното, за което се сещам, е за основа да ползваш палачинките с овесени ядки (които съм ползвала при торта “Велфория”), а за крем да пригодиш продукти, които са в унисон с режимите ви.