Правилно кардио?

31.07.14
23:56

Здравейте! :)
Знам, че има супер много теми, като тази, но все още не съм сигурен, дали това което правя е както трябва.
Значи аз съм 173 см и 77 кг и искам да стопя подкожни мазнини, но без да губя ММ. Знам, че при кардио няма как да не се изгуби и малко ММ, но все пак искам да топя мускул, колкото се може по малко. Та ето какво правя:
Ставам сутрин към 9:00 ч. ,изяждам 2 белтъка и изпивам 1 чаша кафе и се мятам на бягащата пътека. Бягам 40 мин на 8км/ч и след това правя това http://vbox7.com/play:c500421d два пъти през ден. И чак след това закусвам мляко с 100 гр овесени ядки и 1 лъжица мед и вечерта си правя силова тренировка.
Правя ли нещата правилно или трябва да променя нещо?
Благодаря на всички и успех! :)

Важното не е какво правиш сутрин като станеш само, а как се храниш през ЦЕЛИЯ ден

01.08.14
18:44

Добре, а ако правя кардио вечер, трябва да бъде по интензивно нали и поне 2 часа след хранене? около 50-60 минути?

Ако можеш да правиш интензивно кардио 60 минути - лично аз ти свалям шапка !

02.08.14
02:16

Много кардио, много нещо... Прочети в сайта за HIIT кардиото. Повече от 20- 25мин. интензивно кардио е излишно според мен. Да не говорим, че щом правиш 60мин. интензивно кардио, то явно не е толкова интензивно щом издържаш толкова много време.
Тея упражнения за преса в стил 80- те... повечето от тях са ненужни. Корема може да се тренира ефективно и с 1- 2 упражнения само. Да не говорим, че да ти се покаже пресата, то трябва да имаш нисък процент подкожни мазнини.
Можеш да отслабнеш и без тия двуразови и прочие тренировки и то много лесно- като спазваш хранителен режим.
С тея два белтъка дето си ги описал, хич не става ясно с какво точно и в какви количества се храниш.
Сподели подробно какво консумираш през деня. От личен опит ти казвам, че 90% от неуспехите се дължи на храненето.

02.08.14
13:03

Не сте ме разбрали правилно, не правя интензивно кардио 60 мин или двуразови тренировки - просто попитах за бягането вечер, тъй като през септември няма как да бягам сутрин, защото ще съм на даскало.А относно храненето:
Сутрин написах какво ям
Обяд- пилешка супа или някакво месо(без свинско) или ако не ми се яде особено-салата(домати и краставици)
Следобяд- плод
Вечер- салата или каквото има сготвено-риба,супа или картофи с месо.
(За вечерята, не мога да напиша конкретна храна)
Мисля, че е това.

EP

03.08.14
10:58

НЕ СЕ ТРЕНИРА НА ГЛАДНО. Закуската е най-важното хранене. Закусваш и след 1ч 30 - 2 тренираш каквото си искаш. Яж комплексни въглехидрати + протеин. Пр. белтък,мляко,хляб,ядки,макарони,ориз. А и 40мн кардио не е много, от кога тренираш ?

Мнението беше редактирано от Emil Petrov на 03.08.14 10:59.

EP

03.08.14
11:01

По добре направи 10 спринта от колкото да бягаш 40мн, но може и да ги редуваш. Успех!

03.08.14
12:38

казано от Emil Petrov на 03.08.14, 10:58:

НЕ СЕ ТРЕНИРА НА ГЛАДНО.

Кажи честно... Верно ли?

Закуската е най-важното хранене.

Що???

А и 40мн кардио не е много...

Не зависи ли това от типа и интензитета на кардиото?
Много broscience, много нещо...

EP

03.08.14
14:54

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.08.14 08:42.

12.08.14
00:40

Благодаря на всички за отговорите и искам да попитам: добре ли ще е ако правя всеки ден HIIT за около 20 мин. ?

13.08.14
15:39

Приятел според мен HIIT не е за теб, поне не сега. Трябва ти повече издръжливост за да правиш интервални спринтове, а ти тичаш с 8км/ч.. Това е доста бавно, но няма страшно. Нищо не става за един ден. Едно време бях футболист и съм правил интервали за подобряване на скоростта ми, но първо тичах 10-15 обиколки на стадиона и после правех разтегателни упражнения. Преди спринт ти трябва сериозна загрявка (не както съветват някой 5-10 мин.). В противен случай можеш да получиш разстежения.
Казва ти го човек, който тича ежедневно. Успех каквото и да избереш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1