Размер на снимките в личните галерии !

31.07.14
23:25

За мен това е недопустимо, и огромна грешка или нека да го наречем минус на този сайт, а този сайт все пак не някакъв мижав и безизвестен. Технологиите толкова напреднаха, клиповете във видео сайтовете са все повече с HD и FHD резолюция, снимките също с прилична резолюция спрямо резолюцията на мониторите, а във bb-team виждам нещо което много ме разочарова, снимките се редуцират до един размер, който е твърде малък за днешните стандарти. А пък ако заеманото място памет е проблема, аз не съм видял да има ограничение/лимит на броя на качените снимките, значи не е това причината !

Галериите също са зле и там има много минуси и примерно яко някои има повече снимки няма как да се види цялата галерия с миниатюри на веднъж и много от снимките остава скрити, лентата с миниатюрите дори не може да се плъзга. Няма и опция да може потребителите да изтриват коментар под техните снимки, дори да заключват ако искат опцията да се коментира.
Но по големият проблем е максималният размер на снимките. Сигурно и платформата на форума си има и някакви ограничения, но за това има програмисти, коти взимат една торба пари и те трябва да измислят начин да променят нещата.

Не не мога да го приема това, има много сайтове в които снимките са с много по голям размер и няма нужда да споменавам и фейсбук.
Албумите със снимките са една много важна част от този сайт и форум.
За друг сайт не бих се хабил да пиша, но тук знам, че се работи на много високо ниво и босовете се вслушват в съветите на потребителите. 8-)

За емотиконите пък да не говоря, там вече сте много зле, даже сте направо в дъното на класацията по отношение на емотиконите, а те също са много важни и не отговарят на нивото на сайта !
Хайде стига ви толкова храна за днеска, че ще ви дойде в повече :D

Благодарим ти за включването, Христо (ако така се произнася името ти :)). За снимките ще задържа отговор, тъй като се надявам да го покажем съвсем скоро, а не само кажем.

За емотиконите - може ли примери за хубави такива?

01.08.14
15:06

Това са хубави новини, щом вече работите по този въпрос.
Има и други много важни неща, които забравих са спомена. Качването на снимки в постовете, тук също има големи минуси в този форум. Още от много отдавна не ми хареса това, което го няма при вас и аз знаем, че такава е платформата и не знам дали лесно може да се промени това, но би било добре ако може. Първият недостатък е, че няма опция “insert image” с която да се качват снимки директно в голям размер, като снимката да се преоразмерява автоматично до ширината на полето за съобщение и да може и да се види и в пъпният и размер, както е в много други форуми. Само да спомена, че има и форуми в които ги има и двете опции, заедно с  тази която е в този форум със качването на снимки от компа и също и “insert image” с която опция може да качваш снимка с копиране адреса на изображението.

Сега аз ако искам да кача някоя снимка от нета в дадена тема, първо трябва да я запиша на компа и след това да я качвам, което отнема излишно време, а и снимката се показва в миниатюра. Това за едно време може и да е било за добре, заради и по слабите компютри и по малко рам памет, но сега не е така. Сега и gif-четата са много актуални и забавни, но тук като няма опция “insert image” и не можеш да си качиш и да се вижда директно. Също така и с тази опция може да се качват и емотикони от други сайтове като се копира адреса, ако примерно няма подходящата тук.

Много ме дразни също, че и коментарите под снимките в галериите не може да се слагат емотикони и е супер тъпо при положение, че има такива хубави емотикони ние да си слагаме - : ) , : D и разни такива. Мен ме дразни това много, защото с емотиконата най-добре може да си изразиш настроението. Това е много важна част от мнението, защото така и по лесно ще могат да те разберат и да не стават объркваният. Да се знае кога се бъзикаш и кога си сериозен, това са важни неща !

За емотиконите във този форум няма да ви спестявам истината, то не е във ваш интерес и аз директно си ви казвам, че рядко се среща някой форум да е толкова зле в това отношение.
Нека видим какво имате вие, ще го кача в темата. Може би и аз не трябваше да си мълча на времето когато се обсъждаха вариантите за емотикони и някой даде предложение да се ползват тези от скайпа, но какво се получава като направиш статични тези емотикони, които всеки ги е виждал в скйапа, че се подвижни. То има ли нужда да се коментира дори, ето тези с палеца са доста нелепи (y) (n) , а къде е палеца, да не говорим пък и, че в скайпа той се движи.

Освен тези от скайпа имате и други емотикони и само ще ви питам някога да сте виждали някой да ги ползва тези другите ?
Ами как ще ги ползва, та те са колко зърно от леща и трябва да ги гледаш с лупа, че да ги видиш. Това е несериозно наистина.
Примерно - (nstick) (nstick2) (nnotok)
Тук дори не е нужно човек да е голям перфекционист като мен, за да види тези неща !

Форумите с добра колекция от емотикони са много, примерно zamunda имат една доста добра колекция, вие и да нямате толкова много това не е проблем, важно е да са добре подбрани, тези които най-често биха се ползвали. Форума на дата.бг също имат много добра колекция, но и те имат и голям недостатък, че трудно се намират емотиконите, защото ти ги отваря в една лента в една редица и трябва да скролваш много и да фиксираш това което търсиш. Това е много важно, да може бързо да се открие подходящата емотикона. На мен ми се е случвало във друг форум да пиша мнение за 30 секунди и после да търся някоя емотикона 1 минута, защото не е направо удобно да ги виждаш по лесно и когато са много е още по трудно.

Има и друг тип емотикони, които са доста по големи и примерно в бг.мама има такива, но не знам дали на всеки би се харесало това, да има такива. Има и доста други форуми, които могат да се дадат като пример за емотиконите. Не е важно да имате толкова много емотикони, по важно е да са добре подбран и лесно откриваеми, може да се подредят в началото да са най-използваните и надолу по малко използваните.

Знаете ли кое е най-хубавото в този бизнес, а и не само, че може да гледате от другите сайтове и да взимате идеи и да ги прилагате във вашият сайт и форум.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 01.08.14 15:07.

03.08.14
07:29

казано от Хри$то® на 01.08.14, 15:06:

(y)

това е емотиконка за “Чуково сгъване за бицепс” :Р

иначе сериозно, трябват нови емотиконки. и [IMG] тага трябва да се оправи, много е досадно с това прикачване

05.08.14
22:40

Взимайте си един лист и химикал и си записвайте, защото колкото повече се вглеждам толкова повече нередни неща виждам !

Първо и във личните съобщение също няма опция да се слагат емотикони, обаче по голямата недомислица и това направо ме шашардиса е като тръгнах да гледам едни стари съобщения кога съм ги получавал и писал и исках да видя датата, но виждам това - ”преди повече от година” lolololol това просто е несериозно, аз искам да видя месец ден и в колко часа и минути дори е писано.

Това не знам кой го е мислил дали така е направена платформата, обаче е голяма глупотевина. Същото нещо е и в галериите със снимки, някой има по стари снимки и не можеш да разбереш кога са качени, защото пише - “преди повече от година” и така дори не можеш да сравниш прогреса с последните. Това много ме разочарова !

Надявам се, че това писане и време което отделям няма да е било напразно !

Аз просто ви помагам да станете по добри !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1