17.03.14
17:30
Колебаех се известно време дали да си направя и аз дневник и ето че взех решението най-накрая и се престраших :).
И така аз съм момиче на 17 години, 163см висока,54кг тежа. Рядко съм във фитнес залата, предпочитам да тичам навън в парка, или на стадиона, като се старая поне 4 дни в седмицата да тичам или друг вид кардио тренировка . Фен съм на дългите разходки в планините. И така целта ми е да сваля няколко излишни килограма и да стегна тялото. Ще се радвам да получавам съвети :)
Хранене за днес:
Закуска: 150гр. Активия Натурална, 20гр. мед, 10гр. овесени ядки, 1 ябълка, 1 чаша черен чай без захар(299кал.)
Обяд: 300гр пилешка супа, 1 ябълка (414кал.)
Следобедна: 2 кивита (136кал.)
Вечеря: Зеленчуков гювеч, 1 киви (374кал.)
Общо: 1 223 кал.
За деня 3л. вода
Тренировка: 1час бягане крос
Клек със собствно тегло - 4x50
Кормни преси - 4x50
Късния следобяд тази кардио тренировка: https://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s
За сега толкова ето и снимка :)
Темата беше редактирана от к ийде на 17.03.14 17:33.
18.03.14
07:28
тези ккал не са ли малко?Изчисли ли си мазнините,въглените и протеина ? Ако не си сега е момента.Успех с целите и дано дневничето да ти помага да си по-постоянна :)
Благодаря, но мисля че калориите са достатъчни, тъй като искам да сваля. Но не ощетявам количеството храна, не знам не е ли достатъчно, все пак за моя ръст?
Тренировка: домашната кардио тренировка от вчера + 200 клека и 200 коремни
Хранене:
закуска: 1 кофичка Активия, 20гр. мед, 1 corny, 1чаша черен чай неподсладен
обяд: 300гр. пилешка супа, 1 ябълка, 50гр. сладкиш
следобед: 1 ябълка, 1 банан
вечеря: задушени зленцуци и пилешко шишче + 1 ябълка ,
след вечеря: 200гр. ягоди (към 00:30 неможах да заспя и ми се дояде хаха )
общо 2 литра вода за деня
Мнението беше редактирано от к ийде на 19.03.14 00:25.
Поинтересувах се от 60 дневната програма на Insanity и ми изглежда доста надеждна и от утре ще я започвам. Та мисълта ми е някой, който я е изпробвал да сподели резултатите си :). Това видео доста ме мотивира да я пробвам, както и добрите коментари за нея, пък ще видим ще споделям и собствените ми изгледи относно програмата. Ето и клип за тези, които не са я чували :) https://www.youtube.com/watch?v=NTEDDmCjd1k
И така днес беше първи ден от въпросната програма. Доста изморителна и натоварваща, след нея буквално течеше вода от мен, а беше едва 30 мин. Много съм доволна, остава да видим и ефектът. Качвам снимка от 1вия ден, за да направя съпоставка накрая хихи.
С храненето днес, съм малко зле.
Закуска: 2 принцеси с кайма
Обяд:пилешка супа и 1 ябълка
Следобяд: 1 киви и 200гр. ягоди и 1 вафла (изкуших се, като отидох до магазина и си взех)
Вечеря: Брокули,гъби, 2 яйца, доматен сос,лук и маслини, малко кашкавал (сама реших да експериментирам и се получи сполучливо ето и снимка) + 150гр. ягоди, 1 киви
И към тренировка добавих 200 клека и 200 коремни :)
И вода 3л.
Мнението беше редактирано от к ийде на 19.03.14 19:32.
19.03.14
16:00
Тая Активия е пълен боклук .По-добре си купувай обикновенно кисело мляко .И то не е много читаво,ама е по-добре от Активията.
И защо правиш по толкова много коремни и клекове от толкова голяма бройка няма никакъв смисъл . Прави напади,клекове с тежест или без .Даже самите клекове имат различни варианти като сумо клек ,йога клек .За корем освен коремните можеш да парвиш и вакууми и V преса . Въобще разгледай сайта и си избери някакви комбинации от упражнения. За цялото тяло ,защото да тренираш сама корем и крака няма смисъл .
Правя кардио тренировки, в които се тренира цялото тяло. Клековете и коремните си ги правя просто така, защото ми е приятно. А защо Активията да е боклук?
19.03.14
16:39
И все пак 20 коремни и 200 клякания по-добре прави по 20 на 3-5 серии .Иначе в Активията има доста въглехидрати и кой знае какви други вещества .
19.03.14
17:50
Здрасти и от мен !
Каквото решиш мляко си взимай,но не и подсладено ...
Всичко,което се рекламира по телевизията е пълен боклук!
Корни,Белвита... Нестле Фитнес и още много - пълен маркетинг ... подвеждащи хората,че ядът нещо здравословно,но уви!
Виждам,че си започнала да тренираш по Инсанити ... :) А намери ли програмата по която да си водиш тренировките?Аз от понеделник я започвам.Направих пробно скоро Фит Теста ... доста ме измори.Така,че успех ти желая , ще те следя :)
Да доста е добра програмата и аз днес направих фит теста. Един приятел ми я препоръча. Той е свалил с нея доста, иначе това е моят план, който той ми прати. Благодаря за съвета :)
Подкрепям мненията срещу активия, нестле и други подсладени млека. Взимай си кисело мляко като избягваш и млякото на баба, защото то е производство на данон, та... сещаш се. Влизаш в магазина и хващаш възможно най-неизвестното кис. мляко за теб, така е най-добре, според мен.
Не прави коремни преси повече от 2 пъти седмично (да има поне 72 часа между натоварванията), защото в противен случай не просто няма да правиш коремни мускули, а ще ги изгаряш. Странно, нали? Ама така става. Коремните преси не са добро кардио и не водят до намаляване на мазнините в коремната област. Мазнините се свалят с правилно хранене и те се свалят от цялото тяло, не можеш да им посочиш конкретно място. Прави ги в серии и не по много. Вместо да направиш няколко серии с по много коремни е много по-добре да направиш 3 различни упражнения за корем с не много повторения по да кажем 3 серии.
Отделно - колкото повече мускул имаш в тялото, толкова повече калории гориш. Дори и да седиш на едно място :). Съответно е по-добре, да правиш общо 1 час упражнения + кардио, отколкото 1 час само кардио. Под мускули не разбирай онези грозно напомпани каки от снимките, а просто за стегнато и красиво тяло.
Зарежи въглехидратите, необходимото гориво ще си набавяш от добрите мазнини - зехтин, мазнините в ядките, маслини, пълномаслено кисело мляко (избягвай прясното)... избягвай лошите мазнини - т.е. високо термично обработените - пържено, панирано...
Също така, според мен прекаляваш с плодовете. По 2 на ден са ок, повече недей. Хапвай зеленчуци.
С клековете е също като с коремните - не по толкова много. Давай си поне 3 дни почивка (но не виждам смисъл друга мускулна група освен корема да се прави повече от веднъж седмично, особено пък от жена).
Мнението беше редактирано от Gip на 20.03.14 10:30.
Значи имам нова цел. Искам да изглеждам както на снимката. Да намаля % мазнини в тялото до минимум и да съм релефна. Надявам се с програмата която започнах да се получи. Благодаря за съвети :)
Ами това значи, че започваш да се храниш само с храни, богати на белтъчини(протеин) + полезни мазнини и забравяш за каквито и да било въглехидрати. Тоест както ти написах по-горе. Но не прекалявай с релефа, прекрачи ли се определена бариера, спира да е секси :)
И така днес съм на 2рият ден от програмата. Тренировкаа се казва “Plyometric Cardio Circuit” и беш доста по-тежка от “fit test”. Препоръчвам програмата, наистина е много изтощителна и ефектът след време наистина мисля че ще бъде положителен. Нямам думи много съм доволна и дори имам мускулна треска хаха :). Малко като реклама звучи, но споделям за тези, които нямат особено много време за тренировки, а искат да са в добра физическа форма.
Хранене:
закуска:2 препечени филийки с домат и сирене “Чедър”
обяд: зеленчукова супа, 1 ябълка и 1 киви
следобяд: 100гр. царевица от консерва, 1 ябълка
вечеря: 300гр. пълнозърнести спагети, 1 киви, 1 банан
Вода за деня: 3литра
Мнението беше редактирано от к ийде на 20.03.14 21:37.
Ами това значи, че започваш да се храниш само с храни, богати на белтъчини(протеин) + полезни мазнини и забравяш за каквито и да било въглехидрати. Тоест както ти написах по-горе. Но не прекалявай с релефа, прекрачи ли се определена бариера, спира да е секси :)
Билдърската схема не реже ли мазнините по-скоро и лека-полека и всякакви въглехидрати?
20.03.14
16:56
Здравей. (: За такава форма махаш касетите на Синди Кроуфърд и хващаш железата! Успех в начинанието!
Здравей. (: За такава форма махаш касетите на Синди Кроуфърд и хващаш железата! Успех в начинанието!
...и приемаш факта, че това не се постига за 4-6 или 8 месеца.
ПП: А защо не подовриш начина по който изглеждаш ти, вместо да се опитваш да имитираш някакви снимки? Нямаш представа какво е вложило момичето от снимката като усилия и време.
Билдърската схема не реже ли мазнините по-скоро и лека-полека и всякакви въглехидрати?
Когато искаш релеф, махаш въглехидратите, а мазнините остават като гориво на тялото. Мазнините, които приемаме с млякото/ядките/маслините/зехтина... не са онези мазнини, които ни се лепят по коремите и тн.
Колегата е напълно прав, между другото. Това на снимката е мускулна маса, която не можеш да постигнеш без фитнес. Пък инсенитито ще ти е вместо скучното кардио във фитнеса.
Мнението беше редактирано от Gip на 20.03.14 19:00.
Значи няма да го правя това, тъй като немога да изключа всички въглеходрати... Тоест искате да ми кажете да забравя за плодовете... както и доста от зеленчуците ... недостижимо за мен значи
Мнението беше редактирано от к ийде на 20.03.14 19:25.
Не си чела съвсем внимателно :P
Плодовете не трябва да ги спираш, а да ги понамалиш до да кажем два големи плода на ден или на равния на тях грамаж по-малки плодове. Зеленчуци можеш да хапваш на корем, никой не е казвал да не ги ядеш :).
В сайта има много добро инфо за храненето, също и за плодовете и зеленчуците.
В общи линии трябва да се въздържаш от хляб, картофи, ориз и прекомерно количество плодове. А и сладки работи, пържено и панирно. Пилешкото, пуешкото и телешкото са много по-подходящи от свинското.
Ясно е това го знам аз не ям свински изобщо. Е то аз се храна по този начин, който ми описа туко-що, просто ям повеч плодове и не чак тлкова месо. Ще се опитам да ги подобря. Благодаря за съвета :).
Тва Инсенити винаги ми е било малко странно, от това което съм прочел за него знам, че като си купуваш касетката има и една кошница добавки към нея. Загрявката е малко съмнителна, а и има някои странни и по-сложни упражнения, които ако не правиш правилно, според мен, може да се появят облежки тук там - колене, глезене, кръст.
еми да в бързината може да стане някой гаф. Аз вчера от приземяване на криво и си паднах с цялата тежест върху крака и се е подул днеска при костта(незнам как се нарича тази кост при стапалото която е издута отстрани), но нищо ми няма не е болка за умиране. Но съм доволна от тренировката доста се потя и съм изтощена след нея :)
Загрявай леко предварително, не се доверявай на тая загрявка, която правят на клиповете. Не знам ти как тренираш, но съм гледал доста хора по тея клипове боси да тренират, според мен не е най-удачния вариант ;)
Мнението беше редактирано от Kirilov на 21.03.14 13:27.
С маратонки задължително! Ако не съм подходящи обувки започват да ме болят глезените и колената.
Днес доста зле със храненето .. Понеже станах малко късно и неможах да хапна нормално, понеже не бях гладна :)
закуска: 1 кофичка Активия, 3 ч.л. мед, 2 с.л. овесени ядки, 1 с.л. кокосово стърготини, 1 киви
обяд (беше към 17ч. нямах никакъв апетит днес :( ): 1 банан
вечеря: спагети, 1 ябълка (много ми се доядоха и ме мързеше да си готвя месо )
Тренировката успешно съм на 3ти ден. Беше доста трудно, поради фактът че не съм тренирала ръце до сега и се поизмъчих едвам успях да я завърша цялата, но все пак се справих успешно и се гордея със себе си хаха. Трябваше и да потичам малко, но много ме заболя крака. Утре ако не се е подул повече ще ходя, малко на въздух на Витоша. Доста ми трудно с храненето... немога да се сдържам понякога и това ми играе лоша шега...
25.03.14
18:04
Ехо,какво става с теб :) как са тренировките ?
:)
Имах силни болки в глезена от това, където паднах и не съм тренирала, но днес успях да тренирам. И така тичах на Раковски 40 мин. , правих стълби 10 пъти изкачване, на Insanity “Pure cardio” . Храненето:
закуска: 1кофичка Активия, 3ч.л. мед, 20гр. овесени ядки, 1киви, 2ч.л. кокосови стърготини, малко стафиди и 1 чаша черен чай неподсладен
обяд: пилешка супа 300гр. , 1 ябълка
следобяд: 2пълнозърнести филийки (доста тънки) препечени на тостера с кашкавал и пуешко филе и 1 ябълка
вечеря: зеленчуков гювеч 200гр. , 1 киви
Вода за деня-3,5л
27.03.14
20:31
На едно място си правим кардиото с теб :D Горе или долу на пистата тичаш? Успех ти пожелавам с оформянето ;)
За днес малко слабо беше тренировката :(. 2км. тичане и 5 спринта. Нямах време повече и така с храненето :
закуска: Прясно мляко със мюсли (277кал.,14,56гр. мазнини, 12,63гр.белтъчини, 24,21гр. въглехидрати)
преди обяд: 1 ябълка (63кал., 0,15гр. мазнини, 0,6 белтъчини, 18гр. въглехидрати)
обяд: пилешко и картофи на пара (441кал., 11,32гр. мазнини, 49,12гр. белтъчини, 34,42 въглехидрати)
следобяд: 1 ябълка (63кал.,0,15гр. мазнини, 0,6гр. белтъчини, 18гр. въглехидрати)
вечеря: на Daloon от рулцата със зеленчуци, но нямам представа хранителните стойности, не ги пише на кутията :) 2 рулца
общо вода: 2л.
И преди всяко хранене от чая на д-р. Памуков.
Мнението беше редактирано от к ийде на 28.03.14 21:44.
Днес 30 мин. крос и 30 мин. Insanity. Доволна съм добра тренировчица си спретнах. И така с храненето:
закуска: 300мл. прясно мляко с 5с.л. мюсли(326.7 кал.)
преди обяд: 1 ябълка (63кал.)
обяд: пилешка супа 400мл. и 1 ябълка(171кал.)
преди тренировка: 1 банан (184 кал.)
следобяд: 100 гр. ягоди(64 кал.)
вечеря: яйца по панагюрски (439.5 кал.)
общо: 1248.2 кал / 149,97гр. въглехидрати / 49.55гр. мазнини / 57.87гр. протеин
общо вода: 2л.
Не съм доволна изобщо от храненето. Приемам много малко калории и не мога да си набавя нужния ми протеин, а не мога да ям по повече месо. Просто ми става тежко, дори с малкото храна която поглъщам. Та въпросът ми е дали трябва да взимам допълнително протеин ?
Мнението беше редактирано от к ийде на 29.03.14 19:22.
Днес сутринта направих 10 спринтчета и 15 стълбички и 5 обиколки на Раковски. След малко отивам за кросче и още някое спринтче.
закуска: Прясно мляко с 4с.л. мюсли
обяд: пилешко от гърди 150гр., зелена салата и салата с домати и краставици и чушка
следобяд: 1 ябълка
преди тренировка: 1 банан и 1 чаша прясно мляко
вечеря: пилешко от гърди 150гр. , зелена салата и салата с домати и краставици
Обмислям да си закупя и л-карнитин за по-добри резултати.
Нямах време да пиша за това сега пиша.
01.04
закуска - принцеси (слаби са и ангелите а много ми се доядоха :D)
преди 1ва тренировка - банан и 1 чаша мляко
обяд - пилешки гърди на тиган с много малко масло и картофи на пара
следобя- 1 киви
преди 2ра тренировка- банан и чаша мляко
вечеря- пилешки гърди на тиган с малко масло и салата домати и краставици
сутрин 20тина спринта и 20тина стълбички и 10 обиколки на раковски
вечер крос 10 обиколки 10 стълбички, коремни , клекове
От днес си правя детоксикация 4 дни. Сутрин 10гр. магнезиев сулфад в 50мл. вода. И цял ден само вода. Така 3 дни и на 4тия захранващ ден. Сутринта се мерих 55кг. Последният ден, ще кажа колко съм. Четох че е полезно 1 път в месеца да се прави този вид прочистване, та реших и аз да го права.
07.08.14
21:13
Забрави си дневника
От дълго време не бях влизала в сайта, но реших да се върне хе-хе. По-удобно ми е от колкото тетрадка. И така станах на 18 години :D висока съм 165см. тежа 56кг. И така целите пак са понижаване на процента телесни мазнини. Тренирам 5/6 пъти седмично в зала. Скоро започвам и да тичам на стадиона отново, очаквам хубаво време!
Закуска около 10ч.: прясно мляко 1,5% на Верея, 1 банан около 100гр., 1с.л. кисело мляко, 2 сурови яйца
Преди тренировка: 1хапче ************, 3хапа lipo6 black на nutrex
Тренировка: (Няма да описвам подробно тренировките)
10мин. загрявка пътека на 10км. , упражнения за горната част, 30мин. колело 20км. навъртяни.
След тренировка: зелена салата, сирене, риба тон. и 1 доза протеин.
Вечеря: ориз със зеленчуци и 150гр. пилешко филе запечено на керамичен тиган без мазнина (знам, че е късно за въглехидрат, но ми се доядо ориз много :D )
И около 5 литра вода до момента :)
Качвам и малко снимков материал, за да видим на гледно аккъв ще е резултатът след месец.
Модерация: Непозволено съдържание!
Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от к ийде на 03.04.15 16:29.
1. На 18г. - забранени в спорта субстанции
2. активия - въглехидрати вечер
3. тренировки тип ‘’хамстер в клетка’‘
Ако беше момче бих ти препоръчал да слагаш адидаса и ланеца и да се прегрупираш към ‘’баДките’‘
Модерация: Трябваше да пипна, разбираш защо. Кольо
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.04.15 11:31.