Правилен ли е режимът ми?

08.08.14
02:30

Здравейте! Знам, че вероятно това е поредната такава тема (ще я изтрия ако трябва по-късно), но искам мнение за моят индивидуален режим за НВД. :)))
Най-общо казано:
сутрин: 70 гр въглехидрат (овесени ядки/черен хляб/банани)
втора закуска: до 300 гр плод с или само 50 гр ядки
обяд: протеин (поне 200 гр) + зеленчуци
закуска: същото като втората закуска
вечеря: само салата или салата и протеин

Общо приемам около 1100 калории. От една седмица съм на тази диета, чувствам се добре, но не съм свалила и грам :))
Благодаря за помощта!

08.08.14
08:30

http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum изчисли колко калории ти трябват според физическата ти активност, пол, височина .. там ги пише и си спазвай рбд или нвд, примерно, потърси във форума, като внимаваш да си в калориен дефицит. 200 гр. месо не е 200гр. протеин, но ти реално нямаш нужда от толкова. Гледай да е съобразено това, което ядеш с режима.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 08.08.14 08:32.

08.08.14
14:43

казано от Newbie Newbie на 08.08.14, 08:30:

http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum изчисли колко калории ти трябват според физическата ти активност, пол, височина .. там ги пише и си спазвай рбд или нвд, примерно, потърси във форума, като внимаваш да си в калориен дефицит. 200 гр. месо не е 200гр. протеин, но ти реално нямаш нужда от толкова. Гледай да е съобразено това, което ядеш с режима.

Чела съм го вече, иначе нямаше да пиша.

08.08.14
14:49

ок

08.08.14
15:55

1. Още от закуската ти се проваля НВД-то. Ако си имала предвид 70 гр. въглехидрат, а не 70 гр. овес, значи край.
2. Как така втора закуска плод или ядки. Имат коренно различен състав. Не са взаимнозаменяеми, така че ядки за НВД.
3. Ако имаш следобедна закуска - ЯДКИ!
4. Яж плодове, но съобразно дневната ти доза въглехидрат според НВД. Маса хора от форума избират лятото да чистят с НВД, а по това време гъмжи от пресни плодове. (headbang) Не ги разбирам.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 08.08.14 15:56.

08.08.14
17:20

1. Имам предвид, че 70те гр са или овес, или хляб, или банани.. Да изключа ли някоя от опциите?
2. Разбирам. А кога мога да ям плодове всъщност?
3. Избрах НВД, защото е най-лесно приложима за мен :)
Аз също нищо не разбирам, затова и пиша..
Благодаря!

Мнението беше редактирано от mariya__ на 08.08.14 17:21.

Кога тренираш? Някакви параметри да дадеш за себе си ? Да ти приличаме на медиуми? Можем ли да знаем дали  е ОК или не е като не си казала абсолютно нищо за себе си?

08.08.14
17:35

Няма нужда от заяждане, както казах нищо не разбирам и съм тук за помощ..
Тренирам 3-4 пъти в седмицата, по различно време за жалост..
Висока съм 1.67 и тежа 63кг :))

Стоев

08.08.14
18:09

казано от mariya__ на 08.08.14, 17:35:

Здрасти ;)

Съвет от мен.. Прочети максимално много за НВД  ( знанието е сила! (rock)) и .. експериментирай . ;)
Ще видиш кое ти се отразява най-добре и ще научиш как реагираш при едни храни , как при други.
Успех . ;)

казано от mariya__ на 08.08.14, 17:35:

Това не е заяждане. Идваш тук да искаш съвет, а не казваш нищо за себе си. Няма как да стане. 1гр х кг тегло трябва да са ти въглехидратите, ако следваме най-ниския възможен вариант - тоест не трябва да надвишават 63 грама. Сметни си колко въглехидрат приемаш с храната си. Най-добре е да зареждаш след трен.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.08.14 18:34.

08.08.14
18:44

Благодаря Ви! Четох доста последните дни, чак се обърках от информация вече, но явно ще трябва да продължавам..
А в дни, когато нямам тренировка, кога да приеммам въглехидрат?

Аз лично не бих приемала въглехидрати за закуска - това вече е въпрос на личен избор. Попринцип е добре да ги приемаш в първата част на деня - закуска, обяд, следобед, за вечеря протеин + мазнини и салата. Според други хора няма голямо значение кога точно ще ги приемеш - важното е да не минаваш калориите за деня. Въпросът е,че ако нямаш някаква висока активност след приема (например вечер) лично за мен е излишно да ги ядеш на вечеря и после да гледаш тв на дивана примерно.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.08.14 18:53.

08.08.14
21:21

Изчислих калориен минимум = 1183 калории.. Това ли е количеството, което трябва да приемам, за да отслабна?
А и за плодовете не разбрах.. пише да консумирам преди закуска, но аз имам гастрит и това не е препорачително..

Мнението беше редактирано от mariya__ на 08.08.14 21:22.

08.08.14
23:13

Не! Този минимум от калории са ти калориите, ако само лежиш, без да мърдаш и са ти необходими, за да не умреш.
Сега, умножаваш си по коефициента за физическа активност, вадиш 20-30% от полученото и това са калориите, които трябва да приемаш.
За плодовете, в нетренировъчен ден може и да нямаш. Или го приемай като междинно хранене. Попринцип не е наложителна част от менюто :)

09.08.14
09:56

казано от mariya__ на 08.08.14, 21:21:

Изчислих калориен минимум = 1183 калории.. Това ли е количеството, което трябва да приемам, за да отслабна?
А и за плодовете не разбрах.. пише да консумирам преди закуска, но аз имам гастрит и това не е препорачително..

Консумирай ги като предястие, а не като десерт, но не непосредствено преди основното!

Мнението беше редактирано от TheVikk на 09.08.14 09:57.

09.08.14
10:00

Консумирай ги като предястие, а не като десерт, но не непосредствено преди основното!

и то само ако ти се ядат. без тях ще имаш по-бързи резултати. замени ги със зеленчуци мене ако ме питаш

offtopic: много як аватар, вик. винаги съм си представял римски гладиатор, като чуя “глутеус максимус”. Аве! :D

Мнението беше редактирано от Pavel D на 09.08.14 10:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1