08.08.14
17:51
Здравейте,аз съм момче на 16 години тренирам от 3 години на лостове и реших да започна да ходя на фитнес.Искам да ви попитам дали ще бъде полезно за мен да пия протеини?
08.08.14
19:05
Протеина е изключително вреден за подрастващи! Забавя метаболизма, води до косопад, увеличава простатата, загуба на:вкус, апетит, слух. , също така и: води до репродуктивни проблеми, проблеми със съня и сънливост, бъбречни кризи ( и финансови такива), спад на мозъчната активност, слаба концентрация и диария!
п.п. Ако съм изпуснал нещо моля колегите да добавят!
2п.п. Първо ползвайте търсачката.
3п.п. Благодаря!
08.08.14
19:06
Разбира се.
08.08.14
19:40
казано от Атанас Иванов на 08.08.14, 19:06:
Разбира се.
Как прецени, че ще му е полезно? Да не си врачка? За да се даде точен отговор трябва много повече информация, като: килограми, телесни мазнини, алергии, физическа активност, и т.н.
Не можеш просто ей така да заключаваш, че нещо ще му бъде полезно. Това си е чист хазарт. Протеина си има точно определена цел и за да даваш категорични заключения трябва да си напълно запознат с функциите на протеина в организма и на много други органи, хормони, рецептори и т.н.
Висок съм 1,75 ,тежа 69 килограма,имам алергия към цветя,и съм доста активен физически
08.08.14
20:46
казано от K0m3r на 08.08.14, 19:05:
Протеина е изключително вреден за подрастващи! Забавя метаболизма, води до косопад, увеличава простатата, загуба на:вкус, апетит, слух. , също така и: води до репродуктивни проблеми, проблеми със съня и сънливост, бъбречни кризи ( и финансови такива), спад на мозъчната активност, слаба концентрация и диария!
:D :D :D :D тоя протеин по-опасен от наркотиците бил
Едно съм разбрал за протеините- действат най- вече когато даденият човек няма кой знае какъв хранителен режим.
Ако трениращият си яде редовно яйцата, месцето, изварата и другите млечни продукти, то ефекта от протеина ще е минимален, че дори и никакъв. Поне аз лично съм се убедил в това, изпивайки баки протеини.
Така че момчето преди всичко да си разгледа храненето и да се опита да го оптимизира, защото тея 100лв. вместо за пудра, може да ги даде за голямо количество месо и яйца.
08.08.14
21:07
казано от avitohol avitohol на 08.08.14, 21:00:
Едно съм разбрал за протеините- действат най- вече когато даденият човек няма кой знае какъв хранителен режим.
Ако трениращият си яде редовно яйцата, месцето, изварата и другите млечни продукти, то ефекта от протеина ще е минимален, че дори и никакъв. Поне аз лично съм се убедил в това, изпивайки баки протеини.
Така че момчето преди всичко да си разгледа храненето и да се опита да го оптимизира, защото тея 100лв. вместо за пудра, може да ги даде за голямо количество месо и яйца.
Здрасти! На мнение съм, че не е добре
да се изклюва тотално протеина като суплемент, а по-скоро да се комбинира с
храни, от типа който ти си изброил ( с високо съдържание на белтък),
понеже представи си един 100кг билдър , който трябвад а приме около 250 гр белтък на ден
колко яйца , пилешки пържоли и извара са това.. ;)
Лично мое мнение.
Поздрави! :)
08.08.14
21:18
казано от K0m3r на 08.08.14, 19:40:
Разбира се.
Как прецени, че ще му е полезно? Да не си врачка? За да се даде точен отговор трябва много повече информация, като: килограми, телесни мазнини, алергии, физическа активност, и т.н.
Не можеш просто ей така да заключаваш, че нещо ще му бъде полезно. Това си е чист хазарт. Протеина си има точно определена цел и за да даваш категорични заключения трябва да си напълно запознат с функциите на протеина в организма и на много други органи, хормони, рецептори и т.н.
Без да ме разбираш погрешно, ама.. :D
След това твое мнение ми е много интересно, какви са ти останалите 70 , които си публикувал! :)
казано от Тони Стоев на 08.08.14, 21:07:
Така че момчето преди всичко да си разгледа храненето и да се опита да го оптимизира, защото тея 100лв. вместо за пудра, може да ги даде за голямо количество месо и яйца.Здрасти! На мнение съм, че не е добре
да се изклюва тотално протеина като суплемент, а по-скоро да се комбинира с
храни, от типа който ти си изброил ( с високо съдържание на белтък),
понеже представи си един 100кг билдър , който трябвад а приме около 250 гр белтък на ден
колко яйца , пилешки пържоли и извара са това.. ;)
Лично мое мнение.
И ти си прав да ти кажа. В някои отношения протеиновата пудра е незаменима. При билдерите, при хора с по- голяма амбиция можеби, при хора с двуразови тренировки, при твърде заети хора, които просто нямат време да си набавят нужното количество протеин от храната и тн. Даже имам един приятел вегетарианец, на който пудрите много му помагат- именно защото не яде месо.
В доста случаи протеина е по удобното решение и не го отричам. Аз за мене съм си преценил, че в момента нямам нужда от тази добавка.
Исках да намекна на момчето, че не всичко е в добавките, защото видях, че е едва на 16 години. Защото можеби и той като доста момчета на неговата възраст смятат, че неща като протеина са вълшебно нещо.
08.08.14
21:51
Съгласен! :)
08.08.14
21:56
казано от K0m3r на 08.08.14, 19:40:
Разбира се.
You make my day :D :D :D
09.08.14
14:03
казано от Тони Стоев на 08.08.14, 21:07:
Така че момчето преди всичко да си разгледа храненето и да се опита да го оптимизира, защото тея 100лв. вместо за пудра, може да ги даде за голямо количество месо и яйца.понеже представи си един 100кг билдър , който трябвад а приме около 250 гр белтък на ден
Направо си представих как всеки член на форума е сто килограмов билдър и без пудра ще ми изсъхнат мускулите...
http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva