Няма по-хубаво чувство от това след хубавата тренировка!

Темата е заключена.

Запалих се и аз по воденето на дневник, най-вече с цел да се придържам към по-здравословно и правилно хранене, както и трениране. С ваша помощ и насоки се надявам да науча и преоткия много нови и полезни неща!
За мен на кратко: Ученичка съм, уча в гимназия по изящни изкуства, съответно хобито ми е рисуването ;д От малка се интересувам от спорт, но не съм се занимавала професионално, няколко лета подред съм ходила на плуване, занимавала съм се с йога и за кратко и със степ аеробика. От началото на годината посещавам и фитнес залата, като в началото ходех 3 пъти в седмицата с лека досада и в последствие осъзнах колко ми харесва, колко добре се чувствам и какви ползи извличам от цялото начинание, та до днешна дата тренирам 5-6 пъти в седмицата! Няма по-хубаво чувство от това след хубавата тренировка! Все още съм нова в науката с правилното хранене, за това приемам критики всякакви ;д  Сладкото ми е вреден навик, от който искам да се отърва.. Случвало ми се е в един ден да изяждам пакет желирани бонбони, шоколад, сладолед и кекс.... След това си чувствах меко казано отвратително и сега се старая да не ми се случват подобни неща! Отричам се от всякакви диети, след една такава „Обещаваща“ диета основана на недохранване и лишения, се нахвърлях зажадняла, на всякаква храна и съответно качих, вместо да сваля.
В момента съм 46 кг /висока съм 160см/ и  целта ми е да сваля подкожна мазнинка /за което приемам всякакви съвети тъй като не съм наясно как точно да го постигна /, да поизчистя още коремчето за да се проявят малко плочки и да заякна още в ръцете ;Д 
Надявам се воденето на дневник да ми помогне да постигна целите си! Без повече оплаквания и извинения, без cheat meals! :)

Днес си помързелувах през деня, отдадох се на гледане на сериалчета :D
Относно храненето, днес май беше по-добре:

закуска- кисело мляко с овесени ядки, чаша зелен чай
Обяд- салата от половин краставица, 1 домат, плочка сирене + малко ориз с гъби + 200-250 гр пъпеш за десерт
междинно/преди трен/- 2 фурми и чашка кисело мляко
вечеря- 3 белтъка и 1 жълтък, 2 средни домата, малко зехтин, 4 лъжици обезмаслена извара+ шепа череши + 1 палачинка /с размера на длан/ направена от банан, овесени ядки накиснати в пр. мляко, канела и яйце. Палачинките станаха мноого вкусни, заради банана нямат нужда от допълнителен подсладител :)

Тренировката ме затрудни и измори повече от обичайното...:
15 мин.  велоаргометър
5 мин. разгрявка на стави и мускули
придърпване на горен скрипец зад врат- 1x15 с 15 кг, 2x13 с 20кг, 2x10 с 25 кг и 8 с 30кг
придърпване на скрипец пред гърди -  1x15 с 15 кг, 2x13 с 20кг, 2x8 с 25 кг
придърпване на долен скрипец- 1x15 с 15 кг, 2x13 с 20кг, 2x8 с 25 кг
гребане на машина - 2x17 с 10кг, 2x15 с 15 кг, 3х11 с 20 и 2х10 с 25 кг
хиперекстензии  с 10 кг диск 3х 20
дълго и старателно разтягане... минах без кардио за финал тоя път ;д

04.07.14
00:23

Ооо художничка, ще те следя ^^ :)

04.07.14
10:12

Съветвам те плодовете да са ти като предястие 30 мин преди основното, а не като десерт след това. Така ще благоприятстват храносмилането. ;)

Здравейте от мен! След кратко затихване се завръщам и аз. На кратко как ми протекоха изминалите дни : имах огромното удоволствие да участвам активно във ваденето на мед с баща ми! Запасите за зимата са подсигурени :D ! По същата причина и последните дни си похапнах повечко медец /осовено в комбинацията с восък! /. Три дни не съм тренирала и ми е малко гузничко, но поне с храненето гледах да не се изхвърлям. Поне се възползвах и направих малко тен! От днес се връщам към обичайния режим и по-късно ще разкажа подробно за днес  :)

Днес беше не особено пълноценен ден, не съм доволна от себе си...
Закуската ми беше 1 пържена филийка с мед /нямаше как да откажа на такава закуска в леглото ;Д/ и чаша мляко с кафе
Обяд- малка пълнена чушка с ориз и лозова сърмичка, извара около 4-5 супени лъжици
междинно хапнах 3 фурми
/тренировка/
Вечеря- тъй като ми прилоша към края на тренировката и не ми се ядеше особено много, хапнах  малко пъпеш,малко череши и 4-5 лъжици извара.

Тренировка:
15 мин.велоаргометър
5 мин. разгрявка
затваряне на аддуктор- 2х30 с 10 кг, 2х25 с 11кг, 2х25 с 12кг, 1х20 с 13 и още 15 с 14кг /след последното повторение на всяка серия правя пулсиращо движение около 10 пътии/
отваряне на аддуктор- 2х30 с 10 кг, 2х25 с 11кг, 2х25 с 12кг, 1х20 с 13 и още 15 с 14кг
глтеус мост повдигания с изпънат крак във въздуха- 2х20 /на крак/ с тежест 5 кг
избутване на хоризонтална лег преса- 2х25 с30 кг, 2х20 с 40 кг и 1х20 с 50 кг
глутеус машина/ритник/-2х18 с 5 кг /на крак/
коремни на римско столче с медицинска топка 2х25
повдигане на крака от стенд - 3х20
извивки в страни /на стенд за гръбни екстензии/ 2х17 с 10 кг /на всяка страна/
нямах сили за нищо друго и реших да спра преди да съм прекалила съвсем. не знам дали се дължи на жегата, на липсата на тренировки през последните дни, дали защото съм в МЦ, или всичко заедно, но към края ми прилоша и се наложи да спра. надявам се утре нещата да се развият по-добре :)

08.07.14
10:09

Йоанка, да не би да имаш ниско кръвно, и оттам да е станало прилошаването? Защото при мен е падало рязко когато стане доста топло, а ти казваш, че е било голяма жега.

Иначе тоя МЦ верно си е голям трън в з@дника... :D

Мнението беше редактирано от Love на 08.07.14 10:10.

казано от Love на 08.07.14, 10:09:

Йоанка, да не би да имаш ниско кръвно, и оттам да е станало прилошаването? Защото при мен е падало рязко когато стане доста топло, а ти казваш, че е било голяма жега.

Иначе тоя МЦ верно си е голям трън в з@дника... :D

Попринцип съм с ниско кръвно, преди години доста страдах от това и ми прилошаваше всеки ден, но в последно време се нормализираха нещата. Сигурно  нещо моментно ми е станало, надявам се :D

Здравейте и от мен! На кратко за днешния ден:

Започнах денят си с 40 Мин Йога и през целия ден се чувствах отпусната и спокойна. Мисля всеки ден да започва с йога! :)
Закуска- ов. ядки с канела, малко пр. мляко и ч.л. мед
обяд- малка пълнена чушка и малка лозова сърма с 2 лъжици кисело мляко, 1 фурма
/тренировка/
вечеря- купа зелена салата с риба тон подправена с лимон, 1 яйце, извара около 5-6 лъжици, 3 лъжици кисело мляко, 2 фурми, шепа пуканки :D

тренировка:
15 мин. кростренажор
разгрявка
разгряваща серия за бицепс рамо и трицепс с 2 кг
бицепсово сгъване- 3х13 /на ръка/ с 3 кг, 4х12 с 4кг
бицепсово сгъване на долен скрипец- 2х12 с 20кг
скотово сгъване- 3х11 с 5кг
трицепсово разгъване на скрипец-  1х17 с 15 кг, 2х15 с 20 кг, 2х13 с 25кг
трицепсово разгъване зад глава- 2х15 с 2 кг /на ръка/ 2х12 с 3 кг
кик-бек - 2х16 с 4 кг, 1х14 с 5 кг
раменно повдигане напред-  3х13 /на ръка/ с 3 кг, 4х12 с 4кг
раменно повдигане в страни-  3х13 с 3 кг, 5х12 с 4кг
лицеви опори- 3х10 /със задържане на опора по 10 сек. в края на серията/
V-преси- 2х25
повдигане на крака от вис- 3х25
crunch-ове- 3x50
side toe touch- 2x50
15 мин пътека- редуване спринтове с ходене 1:1, последните 3 мин. бързо ходене под наклон

Опитах се да правя кофички, но уви само се опитах :D Следващият път ще се постарая повече!

Добър вечер! Ето как протече днешният ден:

закуска- ов. ядки с кисело млако, канела и лъжичка ябълков пектин
обяд- 1 средно голяма варена царевица, 2 белтъка, 2 фурми
междинно- още 3 фурми (blush)
вечеря- 200 гр салата, включваща марула, лъжичка елда, морков и няколко брокола на пара
*тренировка*
следтренировъчно- 1 белтък, 1 кайсия

*тренировка- 50 мин бягаща пътека- ХИИТ + бързо ходене под наклон за финал /около 8 мин/
Изминати км. - 6,3 ... Даде ми енергоразход 480 cal.
До колко мога да се доверя на това число?

Не се доверявай :) 5 различни пътеки 5 различни неща ще ти покажат

10.07.14
07:22

Отделно, че на тези пътеки е зададено - Х скорост и Х наклон за Х време, горят Х калории. А е невъзможно двама души да горят еднакво количество :)

Да речем,че тия, които те питат за години, ръст и килограми (а те не са много като цяло) са една идея по-близо до истината от другите, но нито една не може с пълна точност да изчисли..

казано от Графиня фон Дачева на 10.07.14, 19:45:

Да речем,че тия, които те питат за години, ръст и килограми (а те не са много като цяло) са една идея по-близо до истината от другите, но нито една не може с пълна точност да изчисли..

в моят фитнес има такива, но всеки път като тръгна да въвеждам каквото и да било, нещо става и уреда не иска да стартира :D може би аз не правя нещо като хората

Днес станах по-рано и отидох на пазар, първо дрехи после и хранителни стоки и от толкова движение и мъкнене на торби наляво-надясно ръцете ми се схванаха :D Мисля че си беше кардио и силова едновременно..

Закуска- ов. ядки, кисело мляко, канела и ябълковв пектин + 1 фурма
обяд- салата от домат,краставица,маслини и извара+ 1 маалка пълнена чушка + 6 кайсии
/тренировка/
/късна/ вечеря- к. чаша извара, 2 белтъка, 40 гр пушени пилешки гърди, малък банан и лъжичка пчелен восък с мед

тренировка-
20 мин велоаргометър
придърпване на горен скрипец зад врат- 1x15 с 15 кг, 2x13 с 20кг, 2x10 с 25 кг
придърпване на скрипец пред гърди -  1x15 с 15 кг, 2x13 с 20кг, 2x8 с 25 кг
придърпване на долен скрипец- 1x15 с 15 кг, 2x13 с 20кг, 2x8 с 25 кг
гребане на машина - 2x17 с 10кг, 2x15 с 15 кг
хиперекстензии  с 10 кг диск 3х 20
Корем:
суперсерия- 4х50 crunch-ове + 4х25 повдигане на крака от лег, без почивка.
За първи път правя суперсерия за корем и останах доволна, макар че ми беше малко тегаво в последната серия :D

Мнението беше редактирано от Йоана Кръстева на 11.07.14 00:45.

Здравейте! Ето и протичането на днешния ден:

З. - ов. ядки,1/3 кофичка кисело мляко, ч.л. пектин и канела, зелен чай, половин чаша мляко с нес /без захар!/
О. -  1 домат, шепа зелени маслини, чаша извара с червен пипер, 1 белтък, пушени пилешки гърди /ето и снимка/, 2 кайсии
преди тренировка- половин банан
*тренировка*
В.- купичка салата айсберг с риба тон и лимон, 1 белтък, 1 оризовка намазана с извара и 1 кайсия

тренировка:
разгряване 5 мин.
бицепсово сгъване- 3х13 /на ръка/ с 3 кг, 3х12 с 4кг
скотово сгъване на скрипец- 2х11 с 5кг, 3х9 с 6кг
трицепсово разгъване на скрипец-  1х17 с 15 кг, 3х11 с 20 кг
трицепсово разгъване зад глава- 2х15 с 2 кг /на ръка/ 2х12 с 3 кг
раменно повдигане напред-  3х13 /на ръка/ с 3 кг, 4х12 с 4кг
раменно повдигане в страни-  3х13 с 3 кг, 3х12 с 4кг
избутване на дъмбели от лег- 1х15 с 3 кг/в ръка/, 2х13 с 4кг
затваряне на ръце на машина- 4х15 с 15 кг, 2х10 с 20 кг
избутване на ръце напред на машина/не й знам почното наименование/ - 3х 13 с 15кг

crunnch-ове - 2х50
коремни на р. столче - 3х25 с медицинска топка
наклон встрани с ротация на наклонен стенд- 3х20 /на всяка страна/
25 мин. велоаргометър

Днес ще е нетренировъчен ден, отивам да помързелувам на вилата (giggle)
З.- ов ядки с кисело мляко и пектин, зелен чай
О.- салата /не знам още каква/ и белтъци
м.- плод/евентуално/
В.- не се знае още :D

утре ще дописвам!

Последните дни бяха пълна скръб|-), хапнах си малко домашен кекс, 4 бонбона мерси, нямаше как за финала на световното да не хапна малко чипс с бира :D Вчера пък си хапнах повечко сушени плодове и развалих савсем нещата...
Вчерашната тренировка беше за ръце, няма да я описвам, защото си е почти същата, с леки изменения. Едвам добутах до края, защото още преди да започна ми падна кръвното и ми се разтрепериха ръцете, реших да изчахам да ми мине и да си направя тренировката и успях де :) Само дето не правих никакво кардио, ама не е фатално. Като се прибрах ми болеше главата и си мислех, че е от промяната в кръвното но се оказа, че съм била с температура (sweat) Надявам се днес всичко да е ок и да си направя всичко както трябва :)

З. - Овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко
О. - половин домат, 4 с.л. кафяв ориз, 3 белтъка
/тренировка/
следтренировъчно- ч.л. мед, 2 ч.л. от овесените ядки с мляко
В. - 2 белтъка, 1 краставица, 1/2 домат и около 100-150 гр извара

тренировка- крака+корем

кардио- 20 мин. велоаргометър

усилено разгряване на стави и мускули
клякане- 3х15,17,20 с 20 кг /лоста/, 2х11 с 30 кг**
напади** - 2х20/ 10 на крак/ с 20кг
лег преса - 3х25 с 30кг
глутеус мост- 2х 30, 2х30 с 5кг диск
wall sit- 1 мин. - това беше веднага след нападите и цялата се тресях :D
затваряне на аддуктор- 2х 25 с 12 кг, 2х20 с 13 кг
разтваряне на абдуктор- 2х25 с 11, 3х25 с 12 кг
бедрено сгъване - 1х 15 с 15 кг, 3х10 с 20кг
лег преса с акцент върху прасците - 3х20 с 30 кг, 2х20 с 40кг

crunches- 3х50
коремни на римско столче с мед. топка- 2х30
извивания встрани от стенд- 4х20
екстензии от стенд с акцент в/у корема- 3х20
коремни лакът-коляно 2х20+ още 40 обикновени
повдигане на крака от лег - 2х30

20 мин. пътека- 10 мин интервално - 1:1 спринт-ходене, още 5 мин тичане и 5 мин ходене под максимален наклон

усещам утрешната мускулна треска, от сега ми е трудно да ставам :D
** днес за първи път кляках с повече от 20, до сега не можех + за първи път правих напади с лост! още съм леко нестабилна, но ще свикна (sun) :) радвам се когато правя нови неща в залата !

Приемам съвети относно менюто и тренировката! :)

Мнението беше редактирано от Йоана Кръстева на 16.07.14 00:03.

Днес станах рано /трудно ми е да ставам в 9 :D / и отидох на фитнес. Мускулната треска е на лице, даже мисля че става все по-зле :D
Преди тренировката хапнах малко Чия желе с мляко и мед /цялото количество беше 1/3 ч. чаша/ и много вода и чай.
Правих само кардио- 50 мин* - 5 мин. тичане и 4 мин ходене под макс. наклон - изминати 6 км (sun)
по късно ще дописвам храната!

Така, ето и за вчера хранаата:
Обяд- салата от домат и краставица, 1 пържено яйце, 3 лъжици яхния от зелен фасул
междинно- 4 кайсии и чай с мед, 3 бисквити с канела
Вечеря- зелена салата, скумрия на скара 1 варен картоф, чаша бира (wasntme)

днес:
З. - овесени ядки с обезмас. кисело мляко и шепа прясно набран касис (sun), половин филийка пълнозърнест хляб с ч.л. домашно сладко от ягодки!
о. - 2 бъркани яйца с извара, салата с краставица и айрян
междинно- най-вкусният домашен крем карамел (inlove)
/тренировка/
В. - 3 белтъка, ч. чаша извара, 1 домат, 4 лъжици кафяв ориз

тренировката-- гръб
15 мин. кростренажор
скрипец зад врат- 1х17 с 15 кг, 2х15 с 20кг, 2х12 с 25
скрипец пред гърди- 2х16 с 20 кг, 2х12 с 25
гребане на машина- 1х17 с 15 кг, 2х 15 с 20кг, 2х13 с 25 кг
хоризонтален скрипец от седеж- 2х15 с 15 кг, 3х13 с 20 кг
хиперекстензии- 3х20 с 10 кг
35 мин. велоаргометър

26.07.14
00:15

Йони, къде изчезна?

казано от Love на 26.07.14, 00:15:

Йони, къде изчезна?

Завръщам се с повече сила и мотивация :)  (sun)

Накратко зя изминалото време: Не съм спирала да тренирам, но се отпуснах и си хапвах едно извесно време повечко “забранени храни” и ми беше съвестно да ги описвам тук, но сега вече 6-ти ден съм на нов режим с хранене и гледам и тренировките да ги спазвам както са в режима . За първи път ми е толкова лесно да следвам такъв режим, може би защото е близък до начина ми на хранене попринцип. Целта ми си остава същата- да поизчистя до колкото е възможно. Онзи ден се премерих и от 46,5 бях 45,1 кг /а бях яла преди това/ (party) и това допълнително ме мотивира!

дннес беше почивен ден, но обикалях цял ден пеша, та пак не беше съвсем почивен :D
З. - чаша обезмаслено мляко с нес, малко обезмаслено кисело мляко
о. - 3 бъркани яйца с извара, половин краставица и40 гр пушено пилешко филе
В.- 2 домата с извара, останалата от киселото мляко с канела и малко мед и 6 бадема

днес по програма трябваше да ми е високо въглехидратен ден, но тъй като вчера беше същото и си позволих повечко, а и днес ми е нетренировъчен ден, реших да си спестя малко :D

тъй като незнайно защо не мога да добавя линк към режима- става въпрос за Ултимативната диета, може да я намерите в сайта. :)

утре по програма ми е РБД

10.08.14
00:18

Ултимативната диета е нещо сериозно за човек с неголям опит в храненето и тренировките. Самият аз смятах да я пробвам, но прецених, че няма да се получи. Като цяло не бих я препоръчал за първи режим, но пък ако наистина ти пасва е супер. Описвай подробно тук храната и грамажите, калориите и тн. Ще ми е интересно да следя, а и ако има някакви грешки да се изгладят, защото това е супер точна и изчислена диета и на пръв поглед малки неща могат да преобърнат каруцата. Успех, пък ще ти пиша и в другите социални мрежи, както установихме, че те имам хаха :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1