Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

21.06.14
22:02

Не съм писал от няколко дни, но не съм и тренирал :( Поне диетата е по-план и вероятно съм свалил още малко, но не се премерих тоя петък и остава за другата седмица. Тренировките ще се подновят от утре- идеята беше да е за днеска, ама снощи стана един фал на един рожден ден и днеска съм на резервни батерии :D

21.06.14
22:05

казано от Juls на 21.06.14, 22:01:

Абе,Бойко,защо ядеш толкова малко?

Щото иначе не свалям- явно просто не съм бил на минус, въпреки че 2000 калории не са много. Застояло ми е ежедневието и метаболизма ми е бавен, а 3-4 тренировки седмично не могат да компенсират седене на стол по 12-13 часа на ден.

Аз понеделник се натрових с едни домати, после 3 дена нито ядох, нито ми се ядеше... Ако я закъсаш със свалянето пиши да ти кажа откъде да си вземеш :D

21.06.14
22:58

казано от kaloyan на 15.06.14, 23:01:

казано от Петко К на 15.06.14, 14:49:

казано от kaloyan на 08.06.14, 15:51:

:) Скоро не са ме хейтвали та да се отбележа. Махнете ги тея трибои и тея напъвяния за лудо без никакъв смисъл. Тренирайте си спокойно и не напъвайте границите за нищо..

А какъв е смисъла да тренираш без да има ефект и да нямаш никакви постижения?

казано от kaloyan на 15.06.14, 13:26:

Докато какъв е смисъла да правиш нещата на макс за кратко време и после само да съзерцаваш миналото. ?

Аз го правя от 20 години и смятам да продължавам още няколко пъти по толкова. Може би не натискам на макс (затова и съм толкова слаб), но поне има някакъв ефект от цялата работа, а не само да се разхождам до залата. 
Относно ските - един приятел кара всяка година. Той ако не кара на макс и не вземе пистата за минимално време, значи все едно не е карал и само си е губил времето.  Т.е., за някои хора кефа е точно в това - да натискат на макс и да си гонят лимита.

При осъзнат риск това окей, но да ти кажа от моя опит не познавам човек който да е получил сериозна контузия и да не е съжалявал. Мисълта ми е че при подхождане с необходимото внимание и оценяване, човек може да си спести някои неща. И блъскането за лудо не е едно от тях :) но стига толкова спам.

Контузиите могат да се избегнат с периодизация на натоварването, което не е никога да не се стремиш да станеш по - силен, а да редуваш  дни с повече и по - малко интензитет и отделно да въртиш обема. Не всеки иска да е най - силният човек на света, но да спреш преди да си станал поне средно силен е безсмислено, всички здравни ползи идват след определено ниво на сила.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 21.06.14 22:58.

21.06.14
23:00

казано от Бойко на 21.06.14, 22:05:

казано от Juls на 21.06.14, 22:01:

Абе,Бойко,защо ядеш толкова малко?

Щото иначе не свалям- явно просто не съм бил на минус, въпреки че 2000 калории не са много. Застояло ми е ежедневието и метаболизма ми е бавен, а 3-4 тренировки седмично не могат да компенсират седене на стол по 12-13 часа на ден.

Този подход работи ли за някой толкова близко до изчистване като тебе? Мислех, че с приближаването до ниския процент мазнини става все по - трудно и хората залагат на повече трениране и повече ядене?

22.06.14
02:23

казано от Мартин Томов на 21.06.14, 22:10:

Аз понеделник се натрових с едни домати, после 3 дена нито ядох, нито ми се ядеше... Ако я закъсаш със свалянето пиши да ти кажа откъде да си вземеш :D

Жалко че не обичам домати, ама както се казваше “Карамане, за добра кауза го правим!”

казано от Lachezar Tomov на 21.06.14, 23:00:

Този подход работи ли за някой толкова близко до изчистване като тебе? Мислех, че с приближаването до ниския процент мазнини става все по - трудно и хората залагат на повече трениране и повече ядене?

Аз не съм близко до изчистване- по груби сметки, ако няма засечки след 12 седмици може би ще съм 10-11%. Взех да гледам на процеса, като просто уравнение и воала почнаха да се случват нещата. Иначе варианта с повече трениране е така, но въпросът е да можеш да го следваш.

22.06.14
20:49

10-11% изобщо не е далеч от изчистване, даже напротив. ;) Всичко зависи от гледната точка.

22.06.14
22:53

***”Тренировка”:
лег- 10х3х60кг
кофички- 12,12,10,10
пек дек- 2х12х50кг //бавно

сгъване за бицепс на машина- 8х40кг 2х10х35кг
разгъване на въже- 16х20кг 2х12х25кг //две макари
чуково сгъване за бицепс с дъмбели- 12х16кг 10х16

корем

Днеска ден за ремонтни дейности цял ден- в общи линии само греди. Убих си телефона- сега работи- ужким, ама да видим. А докато чоплех телефона и лаптопа ми сдаде багажа и почна да забива. Сега се разправям и с това. Към 10 обаче се надигнах до залата, просто за да се раздвижа. Явно съм олекнал кофичките добре.

22.06.14
22:56

казано от Boby_ на 22.06.14, 20:49:

10-11% изобщо не е далеч от изчистване, даже напротив. ;) Всичко зависи от гледната точка.

Боби, не си ме разбрал- 10-11% за моите стандарти е повече от перфектно. Аз имах предвид, че аз съм далеч от тия стойности.

25.06.14
23:44

Не съм имал толкова стрес и задължения никога през живота си до сега. Трябва да мисля за хиляда неща едновременно и да жонглирам със “свободното” ми време. За зала нямам време/ а и сили честно казано/- излизам сутрин между 7 и 30 и 9 и 30 и се прибирам след 9. Псевдосоциалиня живот и той куца- правя по някой суинг и гледам да ходя пеша до колкото ми е възможно, колокото да не се обездвижа напълно. Началото на юли трябва да се оправят нещата и да ми остане само ходенето на работа. Много мрънкане малко трениране, ама това е положението в момента ям малко да компенсирам и тва е.

26.06.14
11:14

***”Тренировка”:
набирания- 10,8,8,7,7- 40 общо
гребане с щанга- 3х10х60кг
придърпване на хоризонтален скрипец- 15х50 3х12х60
хиперекстензии +10кг 3х

кардио- скачане на въже

Днеска взех, че имах късмет да не повярваш и приключихме в болницата бързо, та успях да ида до залата. В кавички е тренировката щото не заслужава по-висок статут дори с моите ниски стандарти. Много трудно- на набиранията не си тежа, ама след 3-4 повторение се уморявам- трудно ми става. Нещо и свят ми се виеше, ама снощи не съм спал много, а и не съм ял още. Абе бива нали се разкърших.

27.06.14
08:37

Щом е бавен,работи да го оправиш.Яж повече,тренирай повече,бъди по-активен.Ще си прецакаш метаболизма още повече с толкова малко храна за такъв продължителен период. С тоя алкохол,каране на резервни батерии след недоспиване и т.н. няма да постигнеш това,което искаш.

27.06.14
14:34

казано от Juls на 27.06.14, 08:37:

Щом е бавен,работи да го оправиш.Яж повече,тренирай повече,бъди по-активен.Ще си прецакаш метаболизма още повече с толкова малко храна за такъв продължителен период. С тоя алкохол,каране на резервни батерии след недоспиване и т.н. няма да постигнеш това,което искаш.

По принцип е така- да права си и съм съгласен. Активноста ми към момента е толкова, колкото може- каквото мога правя. В лоша серия съм просто и нещата не зависят само от мен. Дори като се върна към нормалният за мен активен живот 3-4 тренировки седмично, това няма да е достатъчно да компенсира заседяването, което е свързано с работата и интересите ми в тая насока. За храненето- не мисля че ям толкова малко- съобразено е с ежедневието ми към момента. Базалния метаболик рейт ми е 1600-1800 според калкулатора калории към които трябва да добавя коефициент на активност- сиреч почти нищо отгоре в момента. Като се вземе предвид, че искам да свалям излиза, че съм нацелил калориите точно, а и като се има предвид, че 5 седмици не мръднах от 80кг, а сега 4/5 поредни седмици свалям с константно темпо. Така написано за алкохола излиза, че пия всеки ден :) а недоспиването е функция на стреса който е повече от нормалното дори за мен. Позитивното е, че едно от нещата причинител отпадна и мина благополучно, ако всичко е точно второ нещо ще се отметне в понеделник и хоризонта ще се поразчисти.
Благодаря за включването :)

ПП Миналата седмица не мерих, ама още над 500гр надолу съм от днеска.

27.06.14
14:36

А бе аз все се чудя ти какво точно имаш да сваляш и защо, ама все забравям да те питам ;)

27.06.14
14:41

казано от James Hinks на 27.06.14, 14:36:

А бе аз все се чудя ти какво точно имаш да сваляш и защо, ама все забравям да те питам ;)

Ще ме карате да се излагам и да качвам снимков материал :) Заблуждава ви тънката ми скелетна рамка- в дрехи си изглеждам добре. Имам шкембе и мазни краци- не не са плод на болна фантазия.

ЕДИТ Ронка, какво лайкваш, като никога не си ме виждал :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 27.06.14 14:41.

27.06.14
16:20

казано от Бойко на 27.06.14, 14:41:

ЕДИТ Ронка, какво лайкваш, като никога не си ме виждал :D

#daimabe #zavsekisluchai :D

28.06.14
13:01

***Тренировка:
набирания- 8,8,8,8,8- 40

раменна преса- 8х40кг 3х8х45кг
раменна преса с дъмбели- 3х10х14,5кг //бавно
изометрии за рамо

кофички- 10,10,10,10

корем

кардио- пътека

Мисля всяка тренировка да почвам с 40 набирания и да завършвам основната част с 40 кофички- не е много, ама е нещо. На раменната преса по новия начин я правя- няма да бързам за по-тежко. На дъмбелите прекалено леко- спестих се, но пък компенсирах с много бавно изпълнение. Иначе доволен бива- с Николай потренирах и си припомнихме доборото старо време- бях и секундант на 3ма човека, та между моите серии имаше какво да правя. Много яко беше- без да бързам за никъде, без хиляда неща на главата- идилия. Сега ще пробвам да ям ципура да видим  ще ми хареса ли.

29.06.14
16:57

***Тренировка:
набирания- 8,8,8,8,8- 40

преден клек- 5х70 5х80 5х75 5х70
сгъване+разгъване за бедро- 3х 15х25+15х10 //акцент вътрешна част

кофички- 10,10,10,10- 40

корем

кардио- пътека

Днеска набиранията подхват, че по-лесно. Нищо особено не е тренировката, ама пак е стъпка към това да се движа по-често. НЕщо последните дни не съм пил достатъчно вода, като се замисля. Утре пак в матрицата.

ПП Не е фитнес насочено, ама някой, ако има опит с ГИ за атмосферни мотори и може да препоръча марка от личен опит ще се радвам да сподели мнение. Може и на ЛС. 5 години карам на бензин, ама май ще превключа на газ...

02.07.14
12:40

Надъхал съм се да им ида на концерта, а съм се и надъхал тая вечер след работа да ида да пораздвижа лойта.
Идните дни трябва да се събера и концентрирам, за да си изчистя 2та изпита, на които сумарно съм късан над 10 пъти (dull). На моменти се чувствам рядко тъп, може би щото съм. Ако някога завърша ТУ не знам какъв банкет ще трябва да вдигна.

02.07.14
22:16

***Тренировка:
набирания- 8,8,8,8,8- 40 общо

лег- 10х3х62.5кг
пек дек- 2х12х60кг //бавно

кофички- 10,10,10,10- 40 общо

сгъване за бицепс- 10х30кг 2х10х35кг
чуково сгъване за бицепс с дъмбели- 2х10х16

разгъване на дъмбел зад врат- 10х25кг 10х27,5кг 10х30кг
тесен лег- 2х10х50кг

кардио- пътека.

Сутринта плановете ми да стана се провалиха колосално- просто едвам се надигнах от леглото, което си има позитива, защото щях да претупам. Доволен съм добре се раздвижих. Кофичките стават все по-лесни, малко раменете се обаждат, но нищо непоносимо. Лега е много лек за момента, но ще си продължавам с линейната прогресия. Сега ще направя едни яйца и ще зачитам малко.

Водих интересен разговор с един другар преди малко- леко философски. Въобще аз няма от какво да се оплача в живота освен дреболии, но без тях не може- станал съм егати оптимиста- това не съм аз. Така де уж реалист, ама реалноста не е лоша на тоя етап :)

04.07.14
10:35

Вдъхновен от Боби и неуморимото ми желание да правя разни сметки, прогнози и статисктики да направя едно резюме на последните 30 дни. Свалени са точно 3кг за тоя период при дневни калории между 1700-1900, един 36 часов фаст седмично и всяка неделя all in много калории- предимно въглехидрати без оглед източника. Тези килограми, ако идеализираме разглеждания случай и приемем, че са само мазнини означава, че съм бил на минус 23 100 калории за периода. Това прави средно на ден -770 калории по сметки- види ми се малко много, но сме близо до истината. Всъщност до преди тия 30 дни не мръднах и грам, което означава че не съм бил на отрицателни калории. нека сега направя една прогноза въз основа на тия наблюдения и приемайки, че прогресът ми ще бъде линеен. Ако взема предвид моментния ми процент мазнини- 19 и направя сметките за 11 излиза, че трябва да сваля още 7кг, то тогава вземайки предвид горния осреднен минимум за дневен минус това означава, че ще достигна целта след 70 дни или 10 седмици или около средата на септември. Прогнозата ми от преди 2 седмици за 12 седмици явно е била доста на място- от математическа гледна точка. Разбира се истината не винаги е, като на хартия- каквото стане. При всички случаи тая година докато не съм доволен няма да спирам пък после трудната част поддържането ще я мисля.

Искам да направя една вметка- не вземам тия изчисления за чиста монета- смятам си ги така нещата, защото обичам да правя планове и ми е интересно дали реалноста се доближава до тия сметки. Пробвам кое работи и кое не за мен. Довечера ще се тренира.

04.07.14
22:21

В крайна сметка не тренирах, а социализирах- не съжалявам :) За утре съм 100%

05.07.14
20:58

***Тренировка:
набирания- 8,8,8,8,8- 40 общо
трап бар тяга- 5х120кг 5х130кг 5х140кг
хамърмашина за гръб- 2х12х25кг 2х10х30кг //на страна
придърпване на хоризонтален скрипец широк надхват- 2х10х60
хиперекстензии 3х

кардио

Наспах се днес доста добре и следобедна дрямка мушнах даже, но като изключим това ми е криво от сутринта. Трябва да чета, ама не ми се получава- такава сухарщина е това, а съм го минавал толкова пъти. Тъпото е че трябва да наизустявам, а това не е моя метод.. как да е- замъкнах се до залата да раздвижа кръвта, че цял ден блея пред компютъра впоследствие киндъла, че не се разсейвам толкова. Реших да пробвам трапбара, че си имаме в залата, ама не съм се напъвал, че кръста не го знам дали няма да каже пляк, че тъкмо се е укротил. Не са ми особено тежки тия 140 до 160-170 за 5ци сигурно ще мога, ама да не изпреварвам събитията. Сега сьомга и ще се облъчвам още малко с глупости. Утре пак ще направя едно раздвижване по някое време.

06.07.14
22:12

***Тренировка:
набирания- 10,10,10,10- 40

раменна преса- 2х10х45кг 7х45кг
разтваряне встрани- 3х10х7,5кг //бавна негативна

кофички- 10,10,10,10- 40

Затапих и днешното ми обездвижване с една скромна тренировка в залата. Раменете са ми зле, а от 2 дни ме боли едното коляно и не знам защо. Пазихме 3ма човека на някакъв тип, който правеше френско зад врат с лост на 110кг, като сега правил с леко, ге боляли лактите... Как да е- кофичките ми бяха трудни щото рамената ми бяха много размазани- то те и от кофичките го отнасят. Сега се очертава няколко дни да няма време за зала, ама поне пудовката ще гледам да мятам. Аре дано звездите се наредят как трябва и кармичните проекции да са в сихнрон с 4тия кръг на ада за утре сутрин.

Ултрафейспалм- оказа се, че последните 4 дни чета теорията и решавам задачи за изпита ми на 10ти, като съм мислил, че e на 7ми. Казано иначе сънят е мираж :D и за утрешния изпит тая календарна година не съм чел.

Мнението беше редактирано от Бойко на 06.07.14 23:42.

09.07.14
22:28

Движението последните дни по 30 минути пеша сутринта по задачите преди работа- после разлагане по цял ден на работа и после у дома продължава. В обедната почивка гледам да разтъпча малко ама... Следва идните дни да се подобрят нещата и малко да се успокои топката покрай мен, че почвам да изпушвам сериозно. Иначе в неделя вечерта, след като открих че съм чел друго а не това дето трябва, за да ми е по-лесно ми изгоря лаптопа :D съответно в 12 вечерта няма как да се докопам до служебния... Забава! Позитивното от вчера е. че нямаме нищо пострадало от бурята, колата ми и тя мина метър че беше в сервиз да монтират ГИ. Аз вчера разбрах 2 часа по-късно какво е станало в София- така се бях забил в матрицата :D Еми тва е- навик да пша и да се обяснявам в нькакъв виртуален тефтер... дразни ме че 300гр кайма ми го дава 900 калории ава тва е превиших днеска дажбата не знам какво ще правя :D

11.07.14
12:37

Официално е- интелектуалният капацитет ми е отрицателен и вече от “средно интелигентен с някакви амбиции” минавам в “посредствен и тъп”. ТУ апрувд.

Фитнес тематика- минимална редукция на теглото за последните 7 дни- сиреч под 0,5кг, така че не го вписвам в таблицата. От утре почвам да тренирам по-сериозно и най-вече по-често, па дори тренировката да е съвсем лека/кратка и тн. Храната не пипам и остава по същата схема, като може би 36 часови фаст ще го свия малко. Сега някой ако тръгне се хваща за думите, защо от утре, ами не от днес- защото сутринта прекарвах на ново кабели, които некадърни майстори са прекъснали и имха работа по институциите, до 9 вечерта съм на работа и после пътувам към Пазарджик защото брат ми става на 18. целта за следващите 3 седмици е -3кг- да видим дали е възможно.

12.07.14
12:01

***Тренировка:
набирания- 10,10,10,10- 40

преден клек- 2х5х70 5х80 2х90
сгъване+разгъване за бедро- 3х 15х25+15х25 //акцент вътрешна част

кофички- 10,10,10,10- 40

корем

кардио- пътека

Много тегаво днеска- вчера фейл с храната- ядох в 4 часа за пръв път и после вечерта в 11 стигнах в пазарджик уж да ям  и заспах. Сега това беше на гладно и определено едвам избутах, то не че е кой знае какво тая тренировка. Кофите и набиранията да едни широки ръкохватки дето щяха да ми изскочат раменете.

13.07.14
20:24

Вчера и днеска се разправям с колата, но до никъде ама как да е. Няма зала ама бях на плаж и поплувах. Поочти перфектен ден. Утре към Мордор. Казаха ми, че са ми дебели краката- рекох че ся са нищо :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 13.07.14 20:25.

15.07.14
22:10

***Тренировка:
набирания- 10,10,10,10- 40 общо

лег- 10х3х65кг
горен лег- 10х50кг 10х55кг 7х55кг

сгъване за бицепс- 10х35кг 7х40кг 10х35кг
чуково сгъване за бицепс с дъмбели- 2х10х16

тесен лег- 2х10х50кг 7х50кг
разгъване на скрипец- 12х35кг 12х40кг //една макара

корем

Всеки ден ще мятам пудовката по 1 или 2 пъти- ако тренирам веднъж, ако не 2 пъти- респективно сутрин или вечер. Днеска беше сутринта- няма да го пиша тренировка щото не е ама е раздвижване някакво. От днеска почнах така. Иначе добре- набиранията почват да ми олекват лека полека, а и лежанката не ми тежеше- то не че 65 има какво да тежат- другия път + 2.5 Нищо повече за отбелязване, освен че днеска ми се прецака И служебния комп, ама него поне го оправих.

16.07.14
15:46

Това с безсънието ме достигна и мен- снощи се събудих в 2 и това беше. Спал съм малко повече от 1 час. Доста работи свърших през нощта- мятах пудовка, тренирах корем, ролер, дрехи подреждах, подстригах се, разходих се в квартала, четох книга, гледах филм :D Около 6 и нещо позадрямах, за да ми звънне алармата в 7 да ставам, че баба ми имаше контролен преглед в болницата, а после в сервиза да си оправят бакиите майсторите. Е оказа се дефектен щуцер- сиреч не бяха те виновни, въпреки че в началото се опитаха да ме убеят в други неща и да си пеят заучените песни. Сега едвам гледам...

17.07.14
22:02

***Тренировка:
набирания- 10,10,10,10- 40 общо
тяга- 3х100кг 3х120кг 3х130кг 3х100кг
пулоувър- 3х10х20кг
хамърмашина за гръб- 10х25кг 2х10х30кг //на страна

хват

кардио

Днеска подхват- раднообразие да има. Тягата добре- “позабравил” съм моториката малко, но не ми тежеше и нищо не ме заболя- надхват не ги усещам тия 130 въобще, което е добре. Планирам да стигна до 140-150 и да задържа там за 3ки 5ци и може би 8ци по някое време само надхват и по възможност без колан- това далечни планове разбира се. Сетих се за пулоувъра и направих няколко серии. На кофите не ми е тежко ама всичко ми е сковано от тях, което участва. Днеска всъщност не планирах да тренирам, ама ми се освободи вечерта и си викам що пък не :D

18.07.14
11:22

Голямата кошница да направя -3кг до края на месеца май няма да стане :D Последните 7 дни не съм мръднал на килограми само -0,5см на талия. В събота ще направя голям пазар да съм подготвен с добри хранителбни продукти, че последните дни ям на обед не домашна храна и контрола е по-труден. Всекидневно имам по поне 500гр месо и 5 яйца- туй е основата, ама салатите са намалели. Ако не друго поне постоянство не ми липсва.

19.07.14
22:16

Болен съм... 40 градуса температура имам и всичко ми е като на филм. арменскипоп.ком

24.07.14
21:27

Ще впиша няколко неща. Преживях 5 наистина ужасни дни, като стигнах и до болница. Лека полека се съвземам, но все още се чувствам като парцал. Толкова зле не съм бил никога. Приемам че от тук само нагоре следва. Може би съм свалил 2-3кг, ама това сваляне не е като онова сваляне.

Точка две- спирам редовното водене на онлайн дневника. Като се сетя ще споделям по нещо интересно.

Точка три- бъдете здрави.

24.07.14
21:28

И всичко това от вирус?
Остави ги свалените кила - наваксват се. Важното е да се оправиш напълно и да няма усложнения! Стискам палци!

24.07.14
21:42

казано от Boby_ на 24.07.14, 21:28:

И всичко това от вирус?
Остави ги свалените кила - наваксват се. Важното е да се оправиш напълно и да няма усложнения! Стискам палци!

Боби, въпреки че ме надупчиха, снимаха, мачкаха, сукаха никой не можа да ми каже от какво е- всичко ми било 6. Не ми се анализира честно казано- до тук бях с приказките колко съм кален и не се разболявам и как цяла зима спя на отворен прозорец...

31.07.14
21:03

Официално съм в отпуска вече. УТре сутрин заминавам за морето и ще поседя около 1 седмица а може и малко повече- както дойде. Не съм тренирал от последния път, като съм писал тук за това, а като гледам и идните дни няма да тренирам. Все още кашлям доста злокобно, ама ще ми мине като на куче. От 11ти се връщам в залата- трябва да се откажа окончателно от тренировките май :D и без това само износвам железата напразно :D КАто има нещо съществено ще пиша пак.

10.08.14
20:12

Тая отпуска не свърши ли  :D

11.08.14
11:22

казано от Стоян на 10.08.14, 20:12:

Тая отпуска не свърши ли  :D

Според фб още пие бири на морето :D

Прибрал се е в София вече и страда :D :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1