11.08.14
03:09
Лостове за набирания и за кофи.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.11.15 18:30.
Почти всички упражнения на лостовете, ако не и всички натоварват ръцете a.k.a бицСссипчШитуууу.
11.08.14
18:11
Всяко едно упражнение на лост в основата си е дърпащо, по тази логика бицепсът, заедно с латисимус дорзи са в основата на всяко едно.
Всяко едно упражнение на успоредка в основата си е бутащо, по тази логика трицепсът, заедно с пекторалис са в основата на всяко едно.
12.08.14
21:57
Ако питаш за изолиращо упражнение аз съм пробвал някои. По-принцип хоризонталните набирания в подхват са много добри за бицепса, но се получава много добра изолация ако изместиш ходилата си по далече от лоста и се опитваш да го дърпаш към главата си, дори и зад нея ако лоста е достатъчно нисък. Симулира се нещо подобно като бицепсово сгъване където напрежението е главно в най-стегнатата точка на мускула. Друго упражнение е и когато си обърнат с гръб към нисък лост, стараеш се краката ти да са стъпали сравнително зад лоста хващаш се за него и дърпаш с бицепса. Ако си играеш достатъчно ще можеш да измислиш начин да ги направиш по-трудни или дори да си измислиш твои. Ако целта ти е да имаш тяло само от Street трябва да си доста изобретателен.
22.11.15
18:30
Задал си леко тъп въпрос . При калистенията (Street Fitness) всеки едни мускул може да бъде трениран. Виж това видео:
=====> https://www.youtube.com/watch?v=FunlpbF5dJI .
Изгледай го и ще разбереш има или няма упражнения за бицепс :) . Ако има нещо неясно пиши ще отговарям с каквото мога .
Всъщност, няма упражнение на лост без бицепс и без гръб :) Просто няма как да се изолират изцяло. Същото се отнася и за “кофа за гърди” и “кофа за трицепс”. Затова в стриит фитнеса/калистениката, за горната половина на тялото, се говори повече за “бутащи” и “дърпащи” движения.
Мнението беше редактирано от Dymag на 03.12.15 20:08.
01.11.16
20:31
Съгласен съм с това, което казваш за дърпащите и бутащите упражнения.