Време за още една промяна!

Темата е заключена.
MP

09.08.14
15:29

Здравейте! Аз съм момиче на 17години и реших да споделя моята история както и да изслушам нечие по- опитно мнение.
Преди година и половина се “залових” със свалянето на килограми. Висока съм 171см и бях 60-64кг и не исках да спазвам супер строги диети и прочие, затова просто ограничих мазните и вредни храни, както и сладките и тестени изделия. Дотук добре, резултати имаше..Малко по малко започнах да свалям, да спортувам..Бягах в парка, известно време ходих и на фитнес, след това си правих и упражнения вкъщи. Никога не съм искала да ставам клечка или да бъда с тяло като на модел, но ето, че след време това “просто ограничаване” се превърна в моя мания и сега тежа по- малко от 50кг.
Храната ми включва плодове, зеленчуци, овесени ядки и млечни продукти. Месо, яйца и варива ям много рядко (Пределно ясно ми е, че това е грешно.)
Сега съм решила да се взема в ръце, да започна да тренирам отново и да се храня поне малко по- разнообразно и здравословно. Моля всеки, който има опит да сподели своето мнение относно това с какви тренировки да се заема във фитнеса и какви мерки да предприема с храненето..Благодаря предварително на отзовалите се и моля, не ме съдете за избора ми и начина ми на живот. Желая да го променя и се нуждая от съвет!

09.08.14
15:46

Ще те следя :)
Успех!

MP

09.08.14
15:49

Благодаря ти! Точно от малко подкрепа имам нужда (blush)

09.08.14
16:10

В днешно време всичко е вредно и е отрова, важното е да не се прекалява. Хапвай си от всичко по малко, тренирай и елиминирай стреса. Така ще се чувстваш и ще изглеждаш добре.
Успех

MP

09.08.14
16:14

Благодаря!

puzimir

09.08.14
19:02

Нагъвай въглехидрати и яко клек за яко дупе!

Ая Палачинкова

09.08.14
22:58

Здравей и добре дошла :) Разбирам те много добре,защото и аз преминах през това ... Започни да вкарваш яйца,тахан,ядки . Имаш нужда от протеин и не се ограничавай от полезните мазнини от опит ти ги казвам тези неща :))

MP

09.08.14
23:14

Здравей и на теб! Решила съм утре сутрин след кафето да потичам в парка и се чудих каква закуска след това да си направя и дали има проблем, че наистина пия по мнооого вода (wasntme) ..А и вече ми омръзнаха овесените ядки с кисело мляко, иска ми се да импровизирам с нещо :D

09.08.14
23:34

Яйца или тахан + ядки са чудесна закуска :)
Също, много ми харесва да си правя плодова салата, според сезона, поръсена с кокосови стърготини
Кисело мляко (но истинско, или ако е от магазина - пълномаслено) с чиа и ленено семе също е вариант
Фъстъчено масло, но пак внимавай за съдържанието
Докато правех въглехидратни закуски, си правех и следното:
Оризовки, намазани със смес от извара и овесени ядки + домат и варено яйце, това на парти грила - ставаше чудесно :)

Изобщо, варианти за закуска много. Може и пържоли да ядеш, това е все пак просто едно хранене - не виждам причина да не може да се закусва с нещо, което може и за обяд и вечеря :)

Ая Палачинкова

09.08.14
23:38

казано от Mariyana Petrova на 09.08.14, 23:14:

Здравей и на теб! Решила съм утре сутрин след кафето да потичам в парка и се чудих каква закуска след това да си направя и дали има проблем, че наистина пия по мнооого вода (wasntme) ..А и вече ми омръзнаха овесените ядки с кисело мляко, иска ми се да импровизирам с нещо :D

Според мен имаш нужда от силови тренировки за покачване на ММ а не от кардио ,но това ще го кажат спортистите от форума :) Яйцата са добър вариант за закуска - може като омлет или варени . За след тренировка може лъжица мед с тахан или банан . Протеин пиеш ли ?
Ииии това на аватара твоя корем ли е ? изглежда като на анорексичка ... :x

MP

10.08.14
14:01

Добър ден от мееееен! (sun)
Днес се събудих силно мотивирана и много заредена с положителна енергия! (Отдавна не ми се беше случвало) Досега денят ми горе-долу протече така:
7.30- Кафе+канела и лъжичка мед
Към 8 правих 30тина минути кардио
9.30- Закуска (Овесени ядки с кис.мляко, лъжичка мед, 1с.л.смлени семена и 2-3сушени сливи)
12.30- Обяда, с чието приготвяне импровизирах, тъй като ми хрумна и предположих, че може и да е вкусно (Настъргана тиквичка, 2яйца, малко извара и копър запечено във фурната). Получи се доста добре +2оризовки
По- късно ще хапна малко малини, а за вечерта- печена пържола.
Поствам и снимка на манджичката :D

Мнението беше редактирано от Mariyana Petrova на 10.08.14 16:26.

10.08.14
14:07

А силово?
Храната ми харесва :)

MP

11.08.14
09:47

По- късно през деня правих клекове, коремни преси, plank.
Днес, около час след като си изпих кафето с канела и закусих (3-4оризовки с паста от извара, малини и 1лъжица мед) се поразрових в Интернет и се сетих за Руми и тренировките й. Намерих програма и направих 1вия й ден, който главно натовари бедрата ми и  областта на талията.
За обяд най- вероятно ще ям 2варени яйца с някакъв зеленчук, с вечерята не съм много наясно, но до края на деня ще я сътворя :D

11.08.14
11:45

1. Зехтин към зеленчука
2. Доста... беден обяд. Добави още 2 яйца

MP

12.08.14
22:33

Днес беше много активен ден, не се застоях вкъщи и общо взето нямах много време за ядене, но горе-долу така протече:
Сутринта кафе +оризовки с извара и домат за закуска, обяда беше почти същия, а за вечеря банан+извара.
Правих 2рият ден от програмата на Руми (само силовата част).
Утре за закуска ще си направя плодова салата или овесени ядки с кисело мляко +някакъв плод.

Ая Палачинкова

12.08.14
22:52

Голяма активност и малко калории ... колко познато (tmi)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1