11.08.14
11:37
Здравейте пичове! Имам нужда от съвети по този въпрос защото материалите в интернет са доста противоречиви, а именно възможно ли е да се постигнат добри резултати без употреба на добавки. В момента живея в чужбина и нямам никакви излишни пари за добавки. Това е хранителния ми режим:
Закуска в 8 - 100 грама извара и 1-2 яйца
Към 10 10:30 сушени плодове и орехи около 100 грама общо
В 1 обядвам 100 грама пилешко с около 150 грама ориз или картофи с един домат и краставица
Към 4 без 15 изпивам един домашен шейк от 250 грама мляко, фъстъчено масло и 50 гр мед
4:30 тренирам след което отново ям 100 грама пилешко с въглехидрати 100 гр и зеленчуци и яйце
Към 18:30 вечерям салата с малко пилешко около 50 грам
В 10 ми е последното хранене което се състои от извара и яйце или кисело мляко и яйце
(Понякога след тренировка между хранения тя ям сандвич с фъстъчено масло и мармалад)
В кардио или почивните дни намалял ввъглехидратите и не пия шейк.
Ще се радвам ако някой може да ме посъветва как да го оптимизирам
11.08.14
11:55
Човешкото тяло се състои от “строителен материал”, образно казано, още му е необходим “материал”, който помага, допринася за пълното усвояване на “стр.мат.” и енергия, която му е необходима да строи и живее. Това е най примитивно обяснено.
Хората са изчислили колко от всичките микронутриенти (Белтъчини, Мазнини и Въглехидрати) ни трябват при ( нормална работа, покой, тежка работа и т.н.).
И сега следва най-важното, а то е: каква “работа” изпълняваш и какво очакваш от тялото, вследствие на тази работа.
След като си го определил, си съставяш хранителен режим. Има голямо значение каква работа изпълняваш и какво целиш, защото при една работа се набляга на едни мкрн., а при друга работа- на други. Така, ако правиш силова тренировка, то не трябва да си с недостатък на въглехидрат, иначе няма да имаш прогрес. А ако си следиш килограмите и желаеш да запазиш и изградиш хармонично тяло, то същите въглехидрати ще трябва да ги ограничиш до разхода им изцяло като енергия( в смисъл да не остават излишни кал. от него). Всичко това се установява ПРАКТИЧЕСКИ, като се корегират предварителните стойности, които си ги изчислил. А това, какво ядеш, домат или пепер, не е от такова значение на този етап. Успех!
11.08.14
12:00
Честно казано искам да раста и да градя мускулна маса като в същото време минимално се омазнявам.
Благодаря за отговора
11.08.14
12:14
казано от Ivaylo Ivanov на 11.08.14, 12:00:
Честно казано искам да раста и да градя мускулна маса като в същото време минимално се омазнявам.
Благодаря за отговора
При натурално трениращите е невъзможно покачване на ММ без да се покачат мазнините, но не е болка за умиране )). Оптималното покачване на ММ включва и покачване на мазнина. После следва период на чистене. Това е по-бързият вариант за покачване на ММ. Можеш и да режеш, да вървиш “по ръба”, но в случая е трудно да се прецени къде е точната граница т.к. твоя живот не е само спане и трениране, нали така?!
11.08.14
12:27
Мерси братле! А хранителния режим добър ли е?
11.08.14
12:39
казано от Ivaylo Ivanov на 11.08.14, 12:27:
Мерси братле! А хранителния режим добър ли е?
Честно, мързи ме да анализирам хранителния режим. Има минимално необходими условия, които трябва да се спазват, а от там нататък според всеки отделно...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.08.14 12:47.