Проблем! Идеи и мнения!

Стоев

10.08.14
23:33

Здравейте колеги!

Имам следното питане, понеже и аз съм малко в задъдена улица конкретно за това нещо.
Имам близък (братовчед), който е на 24год.
Винаги е бил едричък така да се каже, по-мазничък, но с добра структура като цяло.
Тренира от 3 години вече и придоби доста прилична форма с едно голямо “НО” .
В областта на раменния пояс , гърдите, краката, изобщо като цяло процента на мазнини е доста нисък и стои доста добре.
.. и тука идва голямото НО.. в областта на корема , става дума за долната част на корема..
Точно около пъпа му стои 1-2 пръста (образно казано,разбира се!) мазно и леко по-увиснало.
Знам, че принципно това е възможно да се получи от свалятно на телесна маса, но немога да си обясня
как само и единствено там му остава “мазничко ” ..
Прави кардио, тренира добре, храни се кажи-речи перфектно, но там си стои!
Поиска съвет от мен, но признавам си, не му помогнах много, много..
Посъветвах го да се маже с бадемово масло и с др подобни.. но незнам, наистина!
Ако някой може да даде съвет за нещо по-конкретно как да се справи момчето, ще бъде много добре!
Благодаря предварително! :)
Поздрави!

11.08.14
11:15

Случайно да сме братовчеди... все едно мене описваш :D . И аз съм малко така. Точно долната част на корема под пъпа ми е малко увиснала и с мазнинки, пък останалата част на тялото върви добре.
За сега съм свалил около 13 килограма от началото на пролетта насам- по здравословният начин естествено.
За сега имам напредък с коремната чрез.. лицевите опори. В момента съм на горна/ долна част, но в домашни условия почти всеки ден си правя лицеви опори- 3/ 4 серийки по 15- 20 повторения. Имам чувството, че от лицевите (не само от отслабването) долната част на корема ми се прибра доста. Както знаем, лицевите са си едно много хубаво базово упражнение.
Също така знам, че и вдигане на краката от вис помага доста. Също нека си прави клек и тяга, които също заздравяват коремната област.

Като цяло областта на корема е най-проблемната зона. Аз също влизам в семейството като братовчед, описанието съвпада :D

Но  не винаги е било така - когато съм целял 8 pack го имах.

Да пробва с по-тежки упражнения за корем - коремни преси с тежест, коремни преси на лежанка, както и вакуумки за прибиране на отпуснатата област. Нека третира мускула като всички останали. Може да прибави и функционалост в областта (например ако плува - там на всеки 50 метра трябва да се обръщаш коремно за нова дължина, а и по време на цялото движение коремните мускули поддържат задника и краката над водата).

При мен релефните коремни мускули се показаха точно така. Бях състезател по модерен петобой, правех корем с тежести, вакуумки и правилно хранене.

Но най-вече сила на корема + вакуумки. Дори сега, когато съм видимо по-едър от тогава (тогава съм бил 63 кг, сега 85), пресата не е лоша. Третирам я с тежести.

Стоев

11.08.14
19:25

казано от Иван Попов на 11.08.14, 17:51:

Като цяло областта на корема е най-проблемната зона. Аз също влизам в семейството като братовчед, описанието съвпада :D

Но  не винаги е било така - когато съм целял 8 pack го имах.

Да пробва с по-тежки упражнения за корем - коремни преси с тежест, коремни преси на лежанка, както и вакуумки за прибиране на отпуснатата област. Нека третира мускула като всички останали. Може да прибави и функционалост в областта (например ако плува - там на всеки 50 метра трябва да се обръщаш коремно за нова дължина, а и по време на цялото движение коремните мускули поддържат задника и краката над водата).

При мен релефните коремни мускули се показаха точно така. Бях състезател по модерен петобой, правех корем с тежести, вакуумки и правилно хранене.

Но най-вече сила на корема + вакуумки. Дори сега, когато съм видимо по-едър от тогава (тогава съм бил 63 кг, сега 85), пресата не е лоша. Третирам я с тежести.

Звучи доста добре! :) Ще бъде предадено!
Вакуумка , имаш предвид да се гълта корема, нали ? Или не ?
Благодаря!

11.08.14
19:42

Вакуумките дето са ги правили бате Арни и другите културисти по неговото време. В сайта имаше статия за тези упражнения :)

Точно!

http://www.bb-team.org/exercise/3577_vakuumki-za-pribirane-na-korema

ПИ

31.08.14
21:36

За прибиране на корема много клекове и тяга + планкове. Коремните са безполезни и доста вредни, освен ако не са на суис бол или кейбъл машина.

31.08.14
21:47

казано от Петьо Иванов на 31.08.14, 21:36:

За прибиране на корема много клекове и тяга + планкове. Коремните са безполезни и доста вредни, освен ако не са на суис бол или кейбъл машина.

Той може да си прави клекове, тяги и планкове до припадък, но коремът няма да му се прибере, ако не се досети да намали храната. ;)

Мнението беше редактирано от Ронката на 31.08.14 21:48.

ПИ

31.08.14
22:05

Ми ако не си стяга корема при упражненията може и да не може, а темата не мисля, че е за хранене!

31.08.14
22:11

Вярно, че темата не е за хранене, но щом става въпрос за сваляне на килограми, всичко опира до храната.

Мнението беше редактирано от Ронката на 31.08.14 22:12.

ПИ

31.08.14
22:24

Уж се хранел перфектно, няма да му броя калориите. АКо прави клек, тяга и лег в една тренировка и храната ще му се стори малко.

31.08.14
22:32

казано от Петьо Иванов на 31.08.14, 22:24:

Уж се хранел перфектно, няма да му броя калориите. АКо прави клек, тяга и лег в една тренировка и храната ще му се стори малко.

Аз ги правя в една тренировка. :) И към тях правя още раменни преси, високо изтегляне, гребане, кофички и набиране. За капак - всички тези упражнения ги тренирам тежко и интензивно. :) Е, аз имам корем... :( И това е така, защото ям каквото и колкото ми се яде. :D То ако ставаше толкова лесно работата, всички щяхме да сме цепеняци. ;)

Мнението беше редактирано от Ронката на 31.08.14 22:33.

ПИ

31.08.14
22:41

При теб явно тренировката продължва твърде дълго и става доста неефективна. Знаеш, че настъпват катаболните процеси по някое време след 50 60 мин, започва и трупането на мазнини, тялото складира....дълга тема. Една тренировка цяло тяло 3-4 упражнения с 80% от маск и 1мин почивка макс между сериите би трябвало да продължи между 25-40 минути.

31.08.14
22:50

Тренирам около час (без да броим загрявка и други работи) с около 90% от максималните тежести (на някои упражнения дори са много близо до максималните) и с минимални почивки. Досега обаче тренирах в двусети и затова отива един час. От утре почвам в кръгове (тоест около 30 минути).

Това неефективно ли ти се вижда?

...или твърде трудно?

Мнението беше редактирано от Ронката на 31.08.14 22:51.

ПИ

31.08.14
23:14

1 час, 8 упражнения, 7мин и половина на упражнения, двусетови с 90 95%...мисля че си почиваш доста, ако трябва да съм честен.
Мисля, че са много упражненията, по-добре е да се съсредоточиш към половината, другата половина на следващата....до 3 различни тренировки с различни упражнения за цяло тяло. Кръговите топят всичко, но са по-забавни с ластици, въжета, топки и собствено тегло. Но ти си шампион с 120% ще ги правиш без почивка 30 минути.

31.08.14
23:22

казано от Петьо Иванов на 31.08.14, 23:14:

1 час, 8 упражнения, 7мин и половина на упражнения, двусетови с 90 95%...мисля че си почиваш доста, ако трябва да съм честен.

Правя един двусет (например клек-тяга) един път и почивам около минута - клек-тяга-минута почивка и така 4 пъти. После втори двусет пак така. След това трети и четвърти. На тази тежест според мен почивката е нормална. Защо ти се вижда дълга?

Оф, изобщо няма смисъл да спорим/спамим. Все тая е така или иначе.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1