01.07.14
22:41
Започнах да тичам от седмица насам. Имам няколко проблема и въпроса обаче. Първо, по време и главно след тичане имам силно главоболие, болка в ушите и заглъхване. На какво е възможно да се дължи това и ако е защото сега започвам, какво да направя за да ги премахна по-бързо. Второ, относно самото тичане - понеже не съм във форма, започнах с бавно темпо колкото успея да издържа. Днес тичах 5км със средно темпо, накрая ми причерня и спрях. С ниско кръвно налягане съм, пия по 2-3 литра вода на ден, ям половин-един час преди да тичам. Утре ще пробвам да редувам тичане с ходене и се надявам да издържа повече. Моля давайте съвети и препоръки, защото наистина са ми нужни. :)
Сигурна ли си че дишаш правилно,има доста статии какво трябва да е темпото на дишане.
Също може да намалиш тези 5км,не е нужно да чакаш да ти причарнее.
По кое време на деня тичаш,горещото време също може да е проблем.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 02.07.14 13:06.
02.07.14
12:57
5 км. като за начало са твърде много.Дошли са ти в повече и вероятно от това си се почувствала зле.По време на физическо натоварване кръвната захар пада ниско,имай и това предвид.Аз когато бягах 10-15 км. винаги имах нещо сладко в мен.Направи 3х 1000 метра,като почиваш толкова,колкото бягаш.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 02.07.14 12:58.
Освен кръвното тука мисля че играе и гликогена . При аеробните продължителни упражнения тялото черпи най-много захари от себе си за разлика от другите видове упражнения . Така че клетките ти като не са свикнали да складират нужното количество захари и от първият път като ги изцедиш на максимум и тялото е в огромен нездравословен стрес и от там идва причерняването и т.н.. За това както ти препоръчаха недей отначало с 5 км та дори бавно . Предполагам тичаш с цел сваляне на килограми за това няма да ти препоръчвам храненето преди това да е с прилично съдържание на въглехидрати .