Протеин заместител на късно вечерно хранене?

Здравейте, поради работното ми време тренирам вечерно време след работа. Разбирайте тренировката ми привършва към 22.30 часа и докато се прибера става 23 часа и въобще не ми се яде вече, пия глутамин и си лягам. Искам ако може да ми препоръчате някой протеин който да компенсира липсващото хранене след тренировка и да приемам заедно с глутамина примерно.Ще бъда много благодарен ако ме насочите към продукт който сте пробвали и има и минимален ефект даже. Не търся чудеса, а и нямам нужда от такива, просто да не остават мускулите “гладни” след тренировка.
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.08.14 11:27.

За мен оптималната, но и по-неудобна като цена идея е да вземеш суроватъчен протеин и казеин, които да приемаш в равни количества (1:1) след тренировка. Ако към нях добавиш 2-3 варени яйца или парче мръвка - още по-добре. По-изгодният вариант е да се насочиш към матричен протеин. Няма проблем да добавиш глутамин към тях, ако желаеш. Разумно е да осигуриш и подходящо количество въглехидрати в този шейк (от овес, например).

Във всички случаи не съществува суплемент, който да компенсира адекватно липсата на качествено хранене след тренировка.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.08.14 11:34.

От матричните протеини съм се загледал по BSN - Syntha 6 и  muscle pharm - combat. Дали някой от тях си струва?
Предложи продукти за комбинация от суроватка и казеин. Цената не е определящ фактор.

BSN -Syntha 6, е възможно най-лошият избор на протеин който може да направиш, има много въглехидрати в него (в частност захар) също така имаш СОЕВ протеин, и на белтъчини е беден. Единственото хубаво му е рекламата която му направи Рони Колман преди години. Моят съвет е, да си намериш Изолат за след тренировка (защото се усвоява за 10-15мин.) и докато се прибереш и не ти се яде нищо, си купи Казеин, това е доста добра комбинация..... Успех ! :)

12.08.14
17:55

Следтренировъчното хранене е едно от най-важните и само с протеин няма да е удачно, какъвто и да е той.

12.08.14
20:35

Веднага след тренировка изолат + бързи въглехидрати (може глюкоза течна/прах и/или някакви плодове, 2-3 банана примерно), като се прибереш във вас няколко дози казеин. Излиза скъпо, ама щом не можеш да вечеряш. По-добър вариант е като се прибереш във вас да вечеряш според режима ти и преди лягане пак казеин. Имай впредвид, че казеина е млечен протеин и не всеки го усвоява пълноценно!

12.08.14
22:05

:D Бисери, бисери ..... безкрай! Синтата съдържала соя и захар!!!! Казеина бил млечен протеин, и не се усвоявал пълноценно, а интересно суроватъчния изолат какво е? :D

12.08.14
23:26

Казеина бил млечен протеин, и не се усвоявал пълноценно, а интересно суроватъчния изолат какво е?

Критиката е хубаво нещо (в случая нагла подигравка), но нека бъде градивна. Явно имаш информация/знания, които аз нямам, ако е възможно да ми ги предадеш, за да не греша повече? Най-обобщено казано и двата вида протеин се извличат от мляко. За казеина съм чел, че при хора с лактазна недостатъчност не могат да усвоят добре и казеина, дори когато е отделен.

12.08.14
23:34

При прием на достатъчно макронутриенти през деня нямаш нужда да ядеш след тренировка. Можеш да пропуснеш това ядене преспокойно! Протеин няма смисъл да пиеш ако приемаш достатъчно от храната. Ако не приемаш, то тогава няма такова значение през коя част на деня го пиеш (стига да не е заедно с някое от храненията).

Храня се доста обилно и съобразено през деня, но все пак се усеща липсата на ядене след тренировка. За сега съм се спрял на КОМБАТ, моля някой който го е приема да препоръча кой вкус е най добър

13.08.14
00:27

казано от Янчо Караславов на 12.08.14, 23:43:

Храня се доста обилно и съобразено през деня, но все пак се усеща липсата на ядене след тренировка. За сега съм се спрял на КОМБАТ, моля някой който го е приема да препоръча кой вкус е най добър

Нормално е да си гладен след като не си приемал хранителни вещества за определено време. Но това не значи, че имаш нужда от още храна. Просто погълнатата храна е вече преработена и организма ти дава сигнал, че е готов за още храна. Чувството на глад е особено силно когато си свикнал да поемаш големи количества храна и изведнъж имаш промеждутък от няколко часа през, които не можеш да ядеш.
Сметни си приеманата храна и ако е достатъчна няма от какво да се притесняваш. И би ли обяснил как усещаш липсата на ядене.

13.08.14
08:47

Symtrax Matrix 5.0 е добър вариант. След тренировката взимай 2 дози и си лягай да спиш. Щом ти е такъв режима ,това е положението.

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 13.08.14 08:48.

казано от K0m3r на 13.08.14, 00:27:

казано от Янчо Караславов на 12.08.14, 23:43:

Нормално е да си гладен след като не си приемал хранителни вещества за определено време. Но това не значи, че имаш нужда от още храна. Просто погълнатата храна е вече преработена и организма ти дава сигнал, че е готов за още храна. Чувството на глад е особено силно когато си свикнал да поемаш големи количества храна и изведнъж имаш промеждутък от няколко часа през, които не можеш да ядеш.
Сметни си приеманата храна и ако е достатъчна няма от какво да се притесняваш. И би ли обяснил как усещаш липсата на ядене.

Храната съм я смятал и мисля че е достатъчно за моите нужди, но имам чувството че губя мускулна маса, а и се събуждам през нощта и съм зверски гладен.

13.08.14
10:11

През ноща удари чаша-две мляко. Така и снят ти ще е по-добър. А на сутринта се наяж ,както си знаеш :) Успех

13.08.14
12:01

Вариант е и 200-300гр извара или аз предпочитам Cottage cheese,недей прекалява с количеството,за да не ти пречи на съня.

13.08.14
13:43

казано от aleks на 12.08.14, 23:26:

Казеина бил млечен протеин, и не се усвоявал пълноценно, а интересно суроватъчния изолат какво е?

Критиката е хубаво нещо (в случая нагла подигравка), но нека бъде градивна. Явно имаш информация/знания, които аз нямам, ако е възможно да ми ги предадеш, за да не греша повече? Най-обобщено казано и двата вида протеин се извличат от мляко. За казеина съм чел, че при хора с лактазна недостатъчност не могат да усвоят добре и казеина, дори когато е отделен.

Ми да ти кажа, патоса с който си се изказал и съответно даваш съвети, не говори за това да съзнаваш че ти липсва информираност .... макар че, това е очевидно. Освен това, когато даваш съвети и не се чустваш подготвен за това, по-добрия вариант е да се почетеш, тъй като в крайна сметка информация има навсякъде. Казеина просто е по-високомолекулен от глобулините на суроватката, и съответно времето за разкъсването на пептидните връзки и освобождаването на аминокиселините е по-дълго. Поради тази причина, у някои хора се получава стомашен дискомфорт, особено при комбинация с някои храни, но това няма връзка с лактозата, и не е толкова често срещано.

13.08.14
20:09

казано от Васил Мутафчиев на 12.08.14, 17:22:

BSN -Syntha 6, е възможно най-лошият избор на протеин който може да направиш, има много въглехидрати в него (в частност захар) също така имаш СОЕВ протеин, и на белтъчини е беден. Единственото хубаво му е рекламата която му направи Рони Колман преди години. Моят съвет е, да си намериш Изолат за след тренировка (защото се усвоява за 10-15мин.) и докато се прибереш и не ти се яде нищо, си купи Казеин, това е доста добра комбинация..... Успех ! :)

Да, съгласен съм с Васко, че опцията Изолат за след тренировка и Казеин преди лягане, е най-добрата.

Иначе, ако искаш всичко това да ти е на едно място, вземи си протеинова матрица и я консумирай след тренировка (това в случай, защото скоро след тренировката си лягаш).
Аз лично от доста време насам пия протеинова матрица веднага след тренировка, в която има достатъчка BCAA и амоникиселини, които да ме възстановят, достатъчно протеин за 1 сервиране, фибри, витамини и минерали. Дори ще бъда конкретен, защото кутията е пред мен - 5гр. BCAA + 15гр. аминокиселини (от които 4гр. Глутамин), 5гр. фибри, задоволително количество Витамин C, Витамин B6 и Витамин B12 + Калций и най-вече - 23гр. протеин, а захарта за една сервиране (една мерителна лъжичка) е само 1гр..
Тоест - по мое мнение или изпълни препоръките на Васко, или си вземи протеинова матрица. Аз лично ти препоръчвам тази на Dymatize, доволен съм от нея и е една от най-добрите в жанра.
Ако има още нещо, с което мога да съм полезен или ако искаш повече информацията за протеиновата матрица (да не правя реклама тук), пиши ми лично съобщение.
Успех и поздрави. :) :)

Мнението беше редактирано от THAIS на 13.08.14 20:10.

Чудих се, чудих се и накрая си взех MP Combat, за сега мога да кажа че вкусът е уникален. Да попитам взех си и витамини BioTech USA - Vitabolic и урината ми се оцвети в електриково жълто, това нормално ли е?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1