25.07.14
22:10
Здравейте ! :)) След като се зачетох в няколко дневника и се вдъхнових - ето ме тук ! :D
Висока съм към 177-8см - нещо, което винаги ме е спасявало от излишните килца или поне от това да не си личат хаха :D
В момента теглото ми варира около 63-64 кг. Много хора ще кажат, че за височината ми е ок... да, но аз не се чувствам добре и усещам, че имам нужда да работя върху тялото си, главно за чистене на мазнини и стягане. Като тийнейджърка си бях кльощава, ядях всякакви боклуци, признавам си :D .. и си бях слаба. Нещата почнаха да се променят, когато бях към 17-18 годишна. Може би
метаболизмът ми се е забавил, освен това и на 19г рязко си смених средата, може и от стрес да е било, но започнах да качвам, което не беше най-големият проблем за мен, а по-скоро трупането на повечко мазнини в определени зони - най-вече корем, паласки и бедра.
Хранех се супер нередовно, в някакви случайни часове, случвало ми се е да забравям да ям, поради натоварен ден и после да си наваксвам с преяждане.. да, ужасно е. :D Сега съм на 21г. и от доста време осъзнах, че не се чувствам добре по този начин, не само физически, но и понякога психически и реших, че трябва да се погрижа малко по-добре за организма си. Като цяло обичам движението, тренирала съм танци и модерен балет за кратко, ходила съм редовно на фитнес, както и тичам. Правя упражнения за корем и дупе вкъщи, но имам чувството, че след като се наям все едно нищо не съм направила. Проблемът ми е най-вече свързан с храненето и организирането му преди и след тренировки. За себе си мога да кажа, че се чувствам най-комфортно и леко с тегло 55-56-57кг. Но тъй като кг-те не са ми чак толкова мания, а по-скоро начинът, по който изглеждам ми е ориентир очаквам всякакви съвети за чистене на мазнини и най-вече затова какво да ям преди и след тренировка. Знам, че за тази тема се е писало безкрайно много и няма единодушно мнение, но все пак...
Другият ми проблем е, че обожавам сладкото... понякога изпитвам адска нужда от сладко, но това е и на емоционално ниво хаха :D В последно време обаче успявам да се контролирам.
Менюто ми обикновено се състои от кисело мляко с плодове - банани, праскови или каквито имам за закуска, за обяд или вечеря ям някакво месо със салата - домати, краставици или ориз със зеленчуци, супи, яйца със сирене - общо взето това. Хлябът съм го изключила почти - ям го много рядко, сладкото също се опитвам, въпреки че си умирам за шоколад. (devil)
Темата беше редактирана от illy на 05.08.14 19:10.
Днес денят започна със тичане на гладно - 10 обиколки по около 300м. Щях да избягам още 2, но слънцето много се засили и спрях до 10. Сега ще хапна някакви плодове и после ще мисля обяда. Най-вероятно салата и месо. За вечеря мислмя да си направя варена царевица - не е най-здравословният избор, но ми се е прияло хаха :D
9:00 - 1 нектарина и 5-6 лъжици кисело мляко преди тичането
След това около 2км и половина джогинг.Знам, че е грешка, че е по-малко от вчера, но по едно време заваля супер брутално и нямаше как... оправдания :D
След тичането 3x20 странични наклона.
11:00 - още една нектарина и 250гр кисело мляко.
13:00 3 бъркани яйца с малко сирене и кашкавал и 1 домат, около 250г варена царевица
18:00 салата домати и краставици със сирене и 3 варени яйца; и изпих 1 таблетка калций+магнезий+цинк
Вода - 2 литра и малко отгоре
Не съм свикнала да ям толкова яйца и имам чувството, че съм прекалила. Утре май ще си карам на месце :D Лошото е, че заради царевицата и нектарините въглехидратите май са ми в повече... и все пак това меню определено е по-добре от типичните ми преяждания със сладко от миналите седмици хаха
Мнението беше редактирано от illy на 29.07.14 13:20.
Здравейте и добро утро на всички :)
Тази сутрин се претеглих и съм 63кг. Реших да пробвам да си измеря процент мазнини в домашни условия и според този сайт ( http://lubomirivanov.com/1322/ ) процентът е 19,58, което ми се вижда малко. Освен това пишеше, че ако този процент бъде умножен по теглото се получават мазнините в килограми. Получи се около 12, 500 кг, което не знам как да го тълкувам хаха. Едва ли на подобен тип изчисляване може да се вярва, но просто ми беше любопитно.
ЕДИТ: Днес с храната определено прекалих. Бях си запланувала долу-горе какво да ям, но една приятелка ме изведе навън иии..
10:30 - 1 варено яйце
12:30 - 1 нектарина, 2 парченца натурален шоколад, около 40гр. печени фъстъци
13:30 - таратор, варени картофи с пиле, кисели краставички и домат, запечени с кашкавал и сметана
15:00 - Нескафе Чокофредо (inlove)
19:00 - 1 наденица на скара, около 150гр салата зеле и моркови, 4 парченца натурален шоколад (devil)
Вода - 2 л
Към 12 без нещо направих една 45 минутна силова тренировка за корем и дупе.
5х20 коремни преси, https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 - тези упражнения + още някакви разновидности за корем, 3х20 наклона настрани с 3кг гирички, 30 повдигания за дупе, 20 клека, замахване на крака в изправено положение (нямам представа как се казва упражнението хаха) и май беше това, понеже ми се обадиха да излизам. Слабо беше днес и все пак не се чувствам виновна. Утре по-добре (sun)
Мнението беше редактирано от illy на 28.07.14 20:42.
9:00 200гр кисело мляко с 3 парченца натрошен натурален шоколад вътре
12:30 350мл прясно мляко 3 %
13:00 омлет със сирене и кашкавал (от 3 яйца) и 150 гр салата зеле и моркови
Сега следобед ми предстои над 4-часово пътуване с влак, по време на което ще ям малко печени фъстъци и няколко парченца натурален шоколад (дразни ме като седи неизяден хаха :D )
За вечеря предполагам пилешка супа.
Следващите две седмици ще съм на гости на нашите и храната ще бъде изключително проблемна :D Положителното е, че ще бъде домашна, но не знам как ще избягам от всичките вкусотии и манджи на майка ми. Най-вероятно ще се набляга на тренировките. Днес направих една кратка 15 минутна. (половината на това )https://www.youtube.com/watch?v=hyFIKDLmYyo
Мнението беше редактирано от illy на 29.07.14 13:19.
Бях забравила колко е яко да си спя в леглото в старата ми стая (nlove5) А тези 2 седмици ще са голяма забава.. в единия шкаф -бисквитки, в другия - пуканки, в третия - вафли, във фризера - сладолед ....... :x Нищо чудно от къде съм станала толкова пристрастена към сладкото :D Хубавото е, че нашите през деня са на работа и няма как да ми пробутват някакви неща да ям. Лесно ми беше в София, когато нямаше нищо в хладилника и си купувах само за определено ядене по нещо. :D Въпреки това, не ми се яде и кой знае колко от тези боклуци. Със сигурност ще има много прегрешения, но ще компенсирам с тренировки.
9:00 1 кафе и 250гр кисело мляко с овесени ядки.
Тренировка 1 час Pump It Up Beach Body, препоръчвам го, супер зареждащо и приятно
Към 11:30 след тренировката - половин банан
13:00 2 пилешки пържоли, салата домати и краставици с малко сирене и кашкавал
15:00 около 40гр печени фъстъци
17:30 половин пилешка пържола и малко салата домати и краставици
Сега излизам навън, сигурно ще пия нещо свежо, а храната ще е толкова за днес май.
Мнението беше редактирано от illy на 30.07.14 18:31.
Последните 2 дни храненето ми е ужасно. Въпреки това мисля да продължа да пиша, че така по някакъв начин поддържам контрол поне върху количеството и калориите долу-горе. :D
01.08
9:00 150гр кисело мляко 2,9% с около 30гр овесени ядки
12:30 малък дюнер, около 100г.
15:00 90гр обикновени мини вафлички (blush)
18:30 3 бъркани яйца, салата домати, краставици, лук, зелена чушка и бучка сирене, 1 малка филия хляб
20:00 3 бисквитки cookies с какао и парченца тъмен шоколад (h)
22:00 2 парчета диня
Калориите ми излязоха грубо около 1560
Вода - 2,5л
.. адски много въглехидрати и почти никакъв протеин.. въпреки това мисля да продължа да пиша, че така по някакъв начин поддържам контрол поне върху количеството на порциите и калориите долу-горе. :D
Тренировката беше 50 минути аеробика (Pump It Up)
8:30 - 200гр кисело мляко
12:00 2 наденички, към 80гр домашен хляб със сирене, 2-3 лъжици домашна лютеница :D
17:30 200 гр кисело мляко 2% с 1 натрошена обикновена бисквита вътре
19:00 1 домат, 1 малка свинска пържола и още 2-3 хапки от домашния хляб
Активност - около 12 км ходене и изкачване по пътека в планина. Според приложението на телефона ми съм изгорила около 1500 калории, което ми се вижда ненормално много. Пуснах го по-скоро, че ми беше интересно колко е разстоянието като километри. Горе в планината продават хляб, който е уникално вкусен.. затова и днес хапнах от него, но честно казано след цялата тази разходка се чувствам супер презаредена.
Мнението беше редактирано от illy на 03.08.14 20:30.
9:00 - 200гр кисело мляко 3,6%, 3 обикновени бисквити
11:30 - 1 домат и около 50гр. кашкавал
16:30 - студен чай Nestea праскова
19:30 - сандвич с кашкавал и луканка, 250 гр. кисело мляко
Вода- 2л.
Тренировката беше сутрешна - комбинирани упражнения за корем.
Храната ми е малко днес, но бях на басейн и не ми се ядеше нищо от там, само студения чай си взех, който беше излишен де.. :D
9:00 2 малки препечени филийки с кашкавал и луканка
12:00 пълнена зелена чушка със сирене и кашкавал
Следобед - 1 парче от домашен сладкиш с какао (devil)
18:30 3 бъркани яйца, салата - домати, краставици, зелена чушка, лук и сирене
Вода - 3л
Пак много въглехидрати, но тези дни менютата не зависят от мен и ми е малко трудно да избягвам определени храни.
Тренировката ще бъде след малко - упражнения за дупе и крака, че имам малко мускулна треска на краката от вървенето в планината онзи ден и да ги пораздвижа.
Мнението беше редактирано от illy на 05.08.14 19:07.
Вече ме е срам да си пиша менютата...
Закуска 9:00 - 300гр. кисело мляко и 1 малко парче домашен сладкиш
Тренировка - 15 мин кардио и към 20 минути упражнения за корем
Обяд - 14:00 -1 варено яйце, малко шунка, малко кашкавал, половин краставица, 2 малки препечени филии
Вечеря 20:00 - салата домати и краставици със сирене, манджа пиле с картофи (inlove) и 1 филия хляб
Вода - 3л
Ще ме уморят тук с този хляб. По принцип като съм сама не си купувам, но вкъщи готвят всичко с разни сосчета и постоянно се изкушавам. След всичкото това тесто днес мисля и сега да направя една вечерна тренировка. Поствам и 1 снимка да си гледам неоформения корем, за да се надъхам. (punch)
Храна:
Закуска - 200гр кисело мляко с 3с.л. овесени ядки и 1 праскова
Обяд - Пиле с картофи - към 250гр, около 250мл таратор
Междинно - 200гр кисело мляко, 2 шоколадови бонбона
Вечеря - 300мл таратор
Тренировка: 20 мин HIIT, 15мин различни упражнения за корем
Вода - 2л
Струва ми се, че много прекалявам с млечните продукти и като се прибера в София може да пробвам известен период без тях или поне да ги намаля малко, за да видя как ще ми се отрази.
Мнението беше редактирано от illy на 07.08.14 22:30.
Днес и следващите дни до сряда няма да описвам, понеже заминавам на моренце и няма да имам време. Ще се постарая да не прекалявам с храната, то че ще са боклуци е ясно... поне количеството да е окей и да са донякъде подбрани боклуци :D “Тренировките” ще са ми лежене на плажа, плуване, танци иии ще ходя на едно ненормално яко парти, където сигурно 5 часа ще се денси. (party) Като се върна продължавам сериозно.
След 5 страхотни дни на морето вече съм готова да влизам във форма :D Като цяло на морето не съм прекалявала много с храната, даже открихме едно много готино местенце с готвени български ястия и хапвахме предимно оттам. Лошото е, че през всички дни бях недоспала, по цял ден на плажа, адски много обикаляне, което се отрази на имунната ми система и на първия ден след като се прибрах съм с настинка. (blush) Днес няма да тренирам, надявам се в близките 2-3 дни вече да съм окей, тъй като се прибирам в София и искам пак да си направя карта във фитнеса.
Днес храната ми е:
Закуска - 1 препечена филийка с масло, 1 праскова
Обяд - Скумрия на скара, малко картофена салата, салата зеле и моркови
Вечерята - Патладжан на скара, салата зеле и моркови
И излизах и пих някакъв измислен айс нектар :Д
И поздрав с една страхотна песен (h)
Мнението беше редактирано от illy на 15.08.14 22:19.