11.12.05
01:34
Хайде сега докато си гледам из сайтовете пак ми хрумна идеята да си поръчаме взаимно от нета протеинче.Така сметката е проста намираме 20 души които ше се навият да дадае кинти и поръчваме 20 пакета от по 10 паунда 100% оптимум.Ако си ги купим от бг пакета е около 240 лева 20 пакета са 4800 лева .Обаче ако си ги вземем от bodybuilding.com 20 пакета излизат 1411 $ по курса 1.66 е равно на 2343 като разделим на 20 са около 117 лева .И по просто казано за 117 лева си купуваш 10 паунда или на български около 4 кила и половина за 117 лева и то 100% Whey Optimum Gold Standart.Е на тва и Луканов да завиди че то за 117 лева не можеш да си купиш в БГ дори и 5 кила нутрим суроватката изолат.Бил съм в САЩ и там казват да се пратят парите по Western Union .Ако има заинтересовани ше се обадя допълнително пак да питам хем да си преговоря малко и англииския .Така че сделка или не. Offtopic Момчил го харесвам като състезател но като бизнес мен неее.Той е аналог на Кирил Вълчев само дето продуктите които Момчил продава си струват за разлика от Киро който вече дори е уволнвен до колкото четох някъде.
Аз защо си взех за 112лв 5 кг на Нутрим??????? (не гледай цените в сайта, няма много общо с това директно в магазина, който по една щастлива случайност е на 5 крачки от нас :lol: )!
Принципно идеята е обсъждана, но беше по-трудна за осъществяване. Сигурен ли си в това, което казваш?
Премествам темата в Общи, защото не и е тук мястото! Освен това Сделка се пише със С, не със З, понеже звучи малко като зелка
11.12.05
02:21
за кое дали съм сигурен? погледнете тези линкове
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=232271
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=232267
Първия е да докажа че съм бил там в Лос Анджелис кадето е меката на културизма и Голдс Джим а Вторият линк е една малка част от супплементите които си поръчах от нета докато бях там .Съшо така бях се абонирал за адски много каталози с продукти които са на същите цени и съм говорил многократно с хора от www.bodybuilding.com защо няма Бг има Магадан но не и Бг .Казаха, че не е проблем и може да се поръча пак.
Темата наистина е широко обсъждана, но крайния извод беше, че нещо няма да се получи. Основните аргументи ‘’против’’ бяха свързани с мита, цени на доставки, липсата на БГ в списъка (казваш, че това не е проблем) и т.н.. Все пак най-разумно е първо да се поръча нещо на малка цена - да се провери канала, но кой ще иска пръв да рискува?!? Друга възможност е доставка чрез познат, живеещ в САЩ, но пак остава въпроса с мита, цена на доставка, взаимно доверие (да няма оправдания с мистериозен човек в САЩ, който изчезва) и т.н..
11.12.05
13:04
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=10701&highlight=bodybuilding+com
[quote author=“ivaivalito”]за кое дали съм сигурен? погледнете тези линкове
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=232271
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=232267
Първия е да докажа че съм бил там в Лос Анджелис кадето е меката на културизма и Голдс Джим а Вторият линк е една малка част от супплементите които си поръчах от нета докато бях там .Съшо така бях се абонирал за адски много каталози с продукти които са на същите цени и съм говорил многократно с хора от www.bodybuilding.com защо няма Бг има Магадан но не и Бг .Казаха, че не е проблем и може да се поръча пак.
И аз съм ги питал, казаха, че може да се смени ръчно за БГ, но остава въпроса с митата, които не знам дали няма да ни направят проблем?! :?
От скоро всичко от хранително-вкусовата промишленост се гледа под лупа и се изисква специален сертификат
11.12.05
14:13
Ето нещо като се връчах от тм на летището бях с 3 торби от по 10 паунда протеин една от която в ръчния багаж и с 3 кила креатин и 3 кила протеин.В БГ струват около1000 лева тия работи аз ги взех за 300$ мислеха че няма да ме пуснат амам нямах никакви проблеми ,и то минах през 3 летища.
А и аз го правя “за вас” това аз си имам доста супплементи в къщи поне за година напред .Просто искам да спрем да купуваме тия скъпотии.И да помислим практично.А за митото ше проверя и най късно утре ще ви кажа как стоят нещата .А и ти Астор не си прав че се гледало под лупа всичко я помисли нали все пак плащаш на UPS или Western Union те се оправят с това.
Досега не съм обръщал внимание на подобни теми, но ако се организирате ме пишете вътре.
[quote author=“ivaivalito”]Ето нещо като се връчах от тм на летището бях с 3 торби от по 10 паунда протеин една от която в ръчния багаж и с 3 кила креатин и 3 кила протеин.В БГ струват около1000 лева тия работи аз ги взех за 300$ мислеха че няма да ме пуснат амам нямах никакви проблеми ,и то минах през 3 летища.
А и аз го правя “за вас” това аз си имам доста супплементи в къщи поне за година напред .Просто искам да спрем да купуваме тия скъпотии.И да помислим практично.А за митото ше проверя и най късно утре ще ви кажа как стоят нещата .А и ти Астор не си прав че се гледало под лупа всичко я помисли нали все пак плащаш на UPS или Western Union те се оправят с това.
ОХ, дано си прав. Досега нищо не сме правили, точно поради причината, че може да ни порежат на митницата! Кажи като провериш!
според мен ще набият мито т.к. е нова стока над 100ЕУ и разни таквиа неща
Митото е 20%
+ санитарни такси т.к. се внася извън Европа
абе ще е дебела работата
11.12.05
18:25
Добре айде да не говорим на изуст а .И да има според мен тва според мен онова.Днес е неделя и всичко е затворено утре ще се свържа с агенция митници,и ще говоря с познати които са си купували компютри камери и такива неща .И ако трябва ще се обадя и в сайта да ги питам и тях но надали ше знаят нещо/.Повече ме интересува има ли хора ще се съберем ли толкова народ 20 тина души които да имат парички .
11.12.05
18:30
:) здравеите вижте и този саит за хранителни добавки поне България е в списъкът и може да се доставят добавките,един познат от залата в която тренирам си е поръ4вал доста работи от този саит но ми каза 4е си е поръ4вал дребни работи,за протеини от 10 либри и геинъри и да не си и помислям само дребни работи например колет до 5, 6 кила, става въпрос за Испания. .www.netrition.com
дано ви свърШи някъква работа
[quote author=“ivaivalito”]Добре айде да не говорим на изуст а .И да има според мен тва според мен онова.Днес е неделя и всичко е затворено утре ще се свържа с агенция митници,и ще говоря с познати които са си купували компютри камери и такива неща .И ако трябва ще се обадя и в сайта да ги питам и тях но надали ше знаят нещо/.Повече ме интересува има ли хора ще се съберем ли толкова народ 20 тина души които да имат парички .
Аз и още един friend ще поръчаме; със сигурност ще се съберат хора, но пък да видим.
11.12.05
19:25
[quote author=“ivaivalito”]Добре айде да не говорим на изуст а .И да има според мен тва според мен онова.Днес е неделя и всичко е затворено утре ще се свържа с агенция митници,и ще говоря с познати които са си купували компютри камери и такива неща .И ако трябва ще се обадя и в сайта да ги питам и тях но надали ше знаят нещо/.Повече ме интересува има ли хора ще се съберем ли толкова народ 20 тина души които да имат парички .
И аз по принцип съм навит ако се окаже че е сигурна работата.
а защо точно 20 човека ?
тогава ли е най ниска доставката?
пробва ли при 10-11-12-13?
аи кой поема отговорността ако не се наредят нещата??
вече няколко пъти съм правил масови поръчки на различни неща и ВИНАГИ съм се набутвал поне двойнои
11.12.05
22:00
Първо на въпрос едно защо 20.Защото за по голямо количество цената на пощенските разходи е по малка за разлика от БГ.Говоря на човек излиза по евтино .Ако сме 20 ще ни излезе около 120 -140 лева ако сме 10 отива към 150-170 зависи от курса на $ .По изказване 2 искам да кажа без да се засягаш ,че и аз в училище съм сабирал пари за сладкарница на края на учебната година но преди това ги изхарчвах и си имах проблеми.Значи аз не съм ви хванал и съм ви казал давайте пари ами това го правя за да има коректност а не някои хора да правят пари на бедните трениращи които отиват с 2 лева на училище.Иаз ходех с толкова и като си купих Нутрим за първи път беше ХИ Фит и си казах брех от сега само маркови протеини ше пия .До тогава гълтах соеви брашна Атлетик и говежди млека и суровини които си купувах от ветеринарната аптека.А сега пия български протеини само ако съм закъсал с парите а и вечер жуля про голд нутрим.И последно да кажа че 90% от протеини в Америка се правят от един завод а вече всеки си слага и му добавя витамини правени в друг завод ,и така на татък.
12.12.05
13:16
Е все пак не ми стана ясно с въпрос 2 какво става?
и на мен
ако се прецакат нещата или ни сложат някакви такси, които не сме говорили за тях, кой ги поема ??
в смисъл ако аз дам 1хх лв искам за тях да си получа протеина без да давам допълнителни пари.
ако пратката ни я спрат примерно на митницата или нещо такова, кой поема отговорността и допълнителните раходи?
12.12.05
18:12
нека всеки ми пише на лс какво точно иска да си поръча,а аз ще му кажа цени-като в нея включвам мито,ддс и всички необходими документи и такси,за да нямате грижи,направо ще ви кажа крайната цена на която всеки от вас ще си получи добавките.Гарантирам за доставката.работя със фирма посредник.няма ограничение в количествата.ако се съберете хора пишете та да изчисля всичко и да ви дам цени.
12.12.05
18:53
Вчера писах на на boddybuilding.com и какво ми казаха те
Hello,
We can ship to Bulgaria! Simply call us at 208-377-9002 so we can place the order for you!
А за митото и такситев в които се съмнявам въобще дали ше има не съм питал шото агенция митници цял ден не вдигат .Номера е 02 9859 4504
02 9859 4496
056 87 62 07 РМД Бургас
ако има мераклии да се обадят да питат лично
едно допълнение:
До БГ доставят само ако платиш по Уестърн Юнион, за да няма измами с кредитни карти (а те взимат 15% за превода) :)
12.12.05
21:58
Това го Знам отдавна че става с Уестърн Юнион .Ако не искате аз като ми свърше протеина края на януари ше си поръчам сам и ше кажа какво е станало.Макар че бях по навит сега ама.
13.12.05
18:50
Предлагам ви Протейн на Оптимум Нутришън така:
абсолютно крайни цени.
2 либри на оптимум струват 37 долара или по курса на долара 1.65 - 61 лв.
5 либри на оптимум струват 60 долара или 100 лв.
10 либри на оптимум струват 114 долара или 188 лв.
Цените са крайни и са с включени всички такси и мита и разрешителни за внасяне на хранителни добавки.
За мен от тези пари са 5лв. не искам да ви товаря щото и без това не са ниски,искам да кажа че в тези цени са включени и мойте 5 лв.
Най-много сметка има да си вземеш най-голямата разфасофка.аз имам от нея преди 1 седмица ми пристигнаха добавките и мога да кажа само,че са чисто нови и срока им на годност е до 07/07.Принципно плащането става като преди това поръчката се капарира и след като си получиш добавките доплащаш.получаваш и документ,че си капарирал поръчката.
Само искам да ти кажа,че ако решиш да си поръчаш директно от някой сайт,когато добавките ти престигнат на митницата в България оттук изискват документ за внасяне на хранителни добавки.Трябва да имаш регистрирана фирма и т.н. абе много сложна и скъпа история.и аз мислех да си поръчам директно от сайта,но като разбрах за тоя документ разбрах,че колкото и да ми излиза евтино няма да стане работата.И още нещо,оригиналните хранителни добавки на Оптимум са с прозрачна запечатка а не с черна и с надпис ОН,това предполагам ти говори нещо - дали пък тук не се презапечатват като се измешват,ти си отговори.аз си поръчвам от САЩ защото ми излиза малко по-евтино и най-вече защото ми гарантират американското оригинално качество.
За други продукти пишете на лс.използвам фирма посредник затова няма да има проблем с нищо.гарантирам за доставката.
13.12.05
19:26
Брато все пак аз тоя протеин дето си го пия ся са ми е от САЩ.Та днес говорих с UPS и митническия контрол ми каза че всички такси излизат около 26 %на фактурна стойност за частни лица . Тая декларация дето Як бик Говори е за Фирми само.Но още не се знае въобще дали ще има някаква такса.А и нещо друго поради големия брой продукти които съм поръчвал от там сайта сега прочетох ми дава 10 % отстъпка.И ме питат дали съм доволен и дали още тренирам супер любезни.Не искам да спирам далаверата на Бика но само искам да акжа че аз не си взимам нищо за себе си а и нямам право защото няма аз да ги поръчвам а всички общо .И целта ми е не да събера пари а да помогна малко със съвет защото повярвайте ми има и други момчета от форума които са били или са Там в САЩ но не и в L.A а там гъмжи от здрави работяги и магзини и брошури за продукти.
13.12.05
19:35
пич питай vanisher дали декларацията е само за фирми,щото една негова поръчка я върнаха още на незнам си коя митница,та аз съм говорил с човек от митницата на летището във София и каза,че някой път тия неща минават без проблем,но в повечето случаи се проверяват щателно и се изисква документ, и плюс това ми казаха,че може да ти дадат добавките на експертизи и лаборатории и ще чакаш 2-3 месеца докато мине експертизата и тогава да си ти дадат добавките.щото всеки се сеща че това може да не е протейн а кокаин и тия хора са длъжни да проверят.който не вярва да се обади и да пита.аз не бих рискувал,който е напред с парите нека пробва да мине в тези,които не са имали проблеми с експертизи и документация.сега в момента положението с внасянето на храни е много строго и контрола е затегнат доста.успех на давещите се.
Разликата е 40лв, но работата е сигурна...
Ivaivalito, сигурен ли си сега, че няма да има проблеми? По мои сметки 130-140лв ще е протеина с всички такси, но ако ни прецакат с някакви още такси или ни забавят преклено много май няма смисъл.
Убедете ни за кого да гласуваме. :D
13.12.05
19:57
Първо не съм политик въпреки че много искам .Няма кой да убеждавам по мая вариант вероятноста да изгубите пари няма при бика също .Но смятам първо аз да си поръчам нещо да видим какво ше стане макар че моята доставка ще е по малка.ако е само за мен .Така че препоръчвам ви на бика вариянта защото при моя вариянт пари няма да се загубят защото western union гарантира за тях но могат да излезнат непридвидени разходи.Затова бика да ви купува наи добре.Аз смятам да си поръчам нещо което го няма в БГ това е Nitrix Cellmass X pload тези три продукта са на BSN фирмата която спонсорира Рони.Това са супер продукти като единия е CREATIN ETIL ESTER .
Аз точно същото искам, само че не е ли Creatin etil ester malate? Поне така пишеше преди в бодибилдинг.ком
13.12.05
20:39
да май е така не споря но е наистина добър чета във Флекс .Има цели около 3 страници за тия продукти.
Хе, хе, ти самият ме насочи към този продукт. Не помниш ли? :lol: :wink:
13.12.05
21:13
може ама съм забравил според мен обаче наистина си струва това.Тва не е реклама щото никой не печели от това по простата причина че никой не го внася .Тва го казвам за да не кажат нещо модераторите.
13.12.05
21:43
ivaivalito, а твоят протеин от САЩ с прозрачна запечатка ли е или не?
Тогава ще поръчаш ли и за нас от креатина, пък ако го доставят безпроблемно ще поръчаме и протеин. Колко пари е? Ти съгласен ли си да поръчаме с теб?
13.12.05
23:37
не помня за запечатката защото го сложих забележете в торби и как така около 10 кг протеин забележете пак в торби минаха митницата на Лос Анджелис митницата на Лондон и митницата на България.И имах около 3 кила малтодекстрин и кило глутамин .Направо незнам .Затова не ми се вярва в това забавяне за проверка защото UPS за това им плащаш да ти доставят и то навреме.Няма чак толкова строг контрол колкото си мислите .За протеини говоря .А по добре които иска всеки сам да си поръча за да си е сам той отговорен .трите струват около 100$ говоря за Нитрикс Селлмасс и Нксплод.