Медена вода

20.08.14
17:12

Здравейте.Извинявам се предварително,ако темата не е на правилното място.Искам да попитам по време на тренировка,ако в литър вода сложа 2-3 лъжици мед (пък може и да е малко 2-3 ) и като пия през почивките с цел по-бързо възтановяване ще подейства ли ? А имали вероятност за страничен ефект ? Ако някои е пробвал нека да сподели,ще се радвам :)

Личното ми мнение,че не си заслужава риска.Да възстановяването е божествено,ама рисковете, които крие са премного.Имам предвид шум в ушите,диария (ако водата е минерална),загуба на фокус и др.Все пак ти си решаваш,аз само отбелязвам фактите.

20.08.14
23:57

Преди съм пиел не веднъж преди около 5-6 години странични ефекти е нямало,мисля да пробвам по време на тренировка да видим как ще ми се отрази.

22.08.14
22:40

казано от Ивайло Валентинов на 20.08.14, 22:15:

Имам предвид шум в ушите,диария (ако водата е минерална),загуба на фокус и др.

... ти се базикаш нали ? :-))

казано от El_tiggeraso на 22.08.14, 22:40:

...въпроса ти е риторичен нали ? :-))

23.08.14
22:29

казано от Ивайло Валентинов на 23.08.14, 21:22:

казано от El_tiggeraso на 22.08.14, 22:40:

...въпроса ти е риторичен нали ? :-))

риторичен е разбира се ..,но това което казваш аз изобщо не съм съгласен с него.
Ако точно от меда(доказал се биопродукт и една от топ храните повишаващи функциите на имунната система) се получаваха описаните от теб странични ефект,то какво остава за всички други вредни неща,които консумиране.

Ако бавно схващам и ти точно това си имал в предвид,под формата на сарказъм ,моля да ме извиниш.

23.08.14
23:41

Не приемай въглехидрати по време на тренировка, а след нея.

25.08.14
10:41

Реших да пробвам от любопитство.Издържах повече ама не се чувствах много комфортно и затова няма да ги правя тези измислени работи...

Няколко пъти поглеждах темата и все се чудя как да коментирам...
Какви странични ефекти очакваш от 2-3 лъжици мед?
Защо смяташ, че ще подобриш възстановяването като приемаш захар по време на тренировка?

26.08.14
10:09

казано от Кольо Пияндето на 25.08.14, 11:22:

Няколко.пъти поглеждах темата и все се чудя как да коментирам...
Какви странични ефекти очакваш от 2-3 лъжици мед?
Защо смяташ, че ще подобриш възстановяването като приемаш захар по време на тренировка?

Чувствах се доста повече възстановен..Но от друга страна  не се чувствах много комфортно,мързеше ме да си правя сериите 100 на 100 е от меда...

26.08.14
10:33

казано от WD600 NEO на 26.08.14, 10:09:

Чувствах се доста повече възстановен..Но от друга страна  не се чувствах много комфортно,мързеше ме да си правя сериите 100 на 100 е от меда...

Как прецени че мързела се дължи на меда?

26.08.14
11:02

казано от Маргарита Манева на 26.08.14, 10:33:

Как бе, Марги, логиката е очевидна! Мъж, който яде мед = търтей, следователно няма как мързелът да не е от меда!

26.08.14
11:17

казано от Маргарита Манева на 26.08.14, 10:33:

Е направих нещо пробно и се почнаха подигравките :D
Много бързо разбрах ,че е от меда (за мен лично)
Преди си пиех само вода не ме мързеше,сложих мед и не се чувствах добре..Няма от кво друго да е ..

26.08.14
13:19

Нормално... да те кара да заспиваш по време на тренировка или ако си ял преди нея какъвто и да било бърз въглехидрат ефектът ще е този.
Цялата ти енергия отива да се занимава с него, и ти оставаш да си блъскаш, без дори и пулс да можеш да качиш :)

26.08.14
13:24

Принципно от бързите въглехидрати меда се усвоява най-бързо, защото утилизацията му в организма е различна от тази на захарта например. Процеса освен че е значително по-бърз, е и свързан с изразходването на незначително количество енергия, затова меда се препоръчва за употреба от болни и изтощени хора. Що се отнася до начина на приемане, има си дневна норма, защото меда съвсем не е безвреден, а това дали ще бъде приет с вода или не, зависи от индивидуалните особености на храносмилателната система. Поради това че съдържа голям спектър от съставки, той може и да влияе зле на стомаха при някои хора. Приемането с вода се смята че може да тушира този проблем, но не винаги. Вероятно при теб се получава нещо подобно, така че ако държиш да приемаш бързи въглехидрати, се насочи към нещо друго.

26.08.14
13:41

казано от summertime на 26.08.14, 13:24:

меда съвсем не е безвреден,

Това е една от най-големите глупости в интернет пространството!

казано от summertime на 26.08.14, 13:24:

Поради това че съдържа голям спектър от съставки, той може и да влияе зле на стомаха при някои хора.

Може да влияе зле единствено на хора с вече проблемни стомаси. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.14 13:45.

26.08.14
14:45

Най-добре ще е да си пия само вода ..а меда 1-2 лъжици след тренировка.

26.08.14
17:35

казано от Маргарита Манева на 26.08.14, 13:41:

По-голяма ли е от тези, които твориш постоянно във форума? ;)

26.08.14
17:42

казано от summertime на 26.08.14, 17:35:

казано от Маргарита Манева на 26.08.14, 13:41:

По-голяма ли е от тези, които твориш постоянно във форума? ;)

Щом не си съгласен с нещата, които пиша, коментирай ги в темите, в които ги публикувам, не тук, където всеки следващ коментар би бил излишен.

Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.14 17:42.

26.08.14
20:19

Въпроса не опира до това, дали съм съгласен с мнението ти, или не! Има достатъчно много източници, в които може да се прочете за меда, и за ефекта от неговото прилагане. Нещата които съм написал, не са просто чесане на езика и самоцелно застъпване за дадена теза, а са прочетени в достатъчно надеждна научна литература (не интернет). Смятам, че когато човек си позволява да дава мнение и съвети, той трябва да го прави отговорно, защото има достатъчно много хора, които просто изпълняват чуто/видяно, без да вложат грам мисъл в действията си. Що се отнася до теб, и твоето поведение - въпрос на личен избор! Но остави и другите хора, да преценят за себе си, към какво да се насочат. Това че си привърженик на био/мио/вегански и прочее екзотични думички, добре. Но нали се сещаш, че твойте убеждения са само едната страна на медала? И да ги навираш в очите на хората при всеки удобен случай, е малко проява на лош вкус.

26.08.14
21:18

казано от summertime на 26.08.14, 20:19:

Това че си привърженик на био/мио/вегански и прочее екзотични думички, добре. Но нали се сещаш, че твойте убеждения са само едната страна на медала?

Това ти изказване показва колко малко разбираш от това, което аз правя. Не си спомням да съм употребявала точно тези думички в препоръките си към някого.
Не мисля да коментирам повече по темата, защото разговорът стана абсолютно безпредметен. Много пъти съм казвала - не коментирайте неща, които не са ви ясни. Нямам намерение да убеждавам никого в нищо. Тук всеки е специалист и знае всичко. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.14 21:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1