Как да си направим ...

IV

11.12.05
22:58

Как да си направим гейнър.Първо купуваме си кило Малтодекстрин който струва около 2 $ килото .После взимаме си малко глюкоза която е около 99стотинки половин кило.Малко суроватка и малко млечно яйчен и сме готови.Така това е “рецепта” за ABB Extreme XXL който струва 30 $ а в бг 80 лева .Вътре съдържа предимно малтодекстрин от царевица каквато е и глюкозата в САЩ не от грозде а от царевица.Тука хората продават гейнъри пълни с евтин малтодекстрин който е бавен въглехидрат и е супер за преди тренировка .Колко по лесно е да изпиеш 80 грама прах а не да ядеш 100 гр ориз.Аз имам за около 2 месеца още ама ше свърше та въпроса ми е знае ли някой каде продават Малтодекстрин.

SP

11.12.05
23:07

IV

12.12.05
00:19

мерси много

12.12.05
10:12

това е фирма във Варна. в магазина на snc дали ще има.

AN

12.12.05
13:35

[quote author=“ivaivalito”]Как да си направим гейнър.Първо купуваме си кило Малтодекстрин който струва около 2 $ килото .После взимаме си малко глюкоза която е около 99стотинки половин кило.Малко суроватка и малко млечно яйчен и сме готови.Така това е “рецепта” за ABB Extreme XXL който струва 30 $ а в бг 80 лева .Вътре съдържа предимно малтодекстрин от царевица каквато е и глюкозата в САЩ не от грозде а от царевица.Тука хората продават гейнъри пълни с евтин малтодекстрин който е бавен въглехидрат и е супер за преди тренировка .Колко по лесно е да изпиеш 80 грама прах а не да ядеш 100 гр ориз.Аз имам за около 2 месеца още ама ше свърше та въпроса ми е знае ли някой каде продават Малтодекстрин.

Бате мноо си изобретателен и инициативен. А тва малтодекстрин гадно ли е?

12.12.05
23:21

[quote author=“Sportex”]http://www.primarynutrition.net/Maltodekstrin.htm!
:wink:

Хубаво си го намерил тоя сайт, ама да ти кажа честно, взимал съм си от там продукти и си мисля(даже съм почти сигурен), че са ментета. Става дума за някакви нишестета дето ги пробутват било то за суроватъчен протеин, било то за млечно-яйчен или нещо от сорта. Личният ми съвет е да не им се доверявате много много и като имате предвид цените и това, че продуктите са правени във Варна на същия адрес, на който е и магазина, да си имате едно на ум.
По-здрави!

IV

13.12.05
00:03

Знам че продават скъпо и фалшиви работи ама то по принцим Малтодекстрина си е евтин аз от Америка си взех около 4 кила за 7$ ся ще пробвам и тяхния давидя как е.А и отидете в някой магазин за суплементи вземете да разгледате някой ГЕЙнър и попитайте консултант продавача въгехидратите в него от какво са той ше ви каже от малтодекстрин.Но за сметка на това ше истъкне че има специални едва ли не секретен витамино солев или аминокиселинен и така на татък състав.
Тва са пълни глупости да говорят на хората сложно и колкото по сложно се говори толкова продукта е “по хубав” като една реклама на Биогейм дето един със сини очила вика как той си там някви моликулиарни пепотиди и една мацка дето не може да каже възтановявяне а вика възвъзтановявяне.Та ако по добре си купете някой евтин протейн а ГЕЙнър се прави лесно дори и да нямате малтодекстрин “протеин 2 морени и си номер 1 или кит кат с фъстъчено масло.Това последното е шега.

13.12.05
14:03

А в София отде може да се намери малтодекстрин ?

22.11.08
08:21

Как да си направим Яйчен прах

Домашно приготвяне на яйчен прах

* Разбивате яйцата и прибавяте брашно.
* Бъркате с миксер или ръчна бъркалка, докато се получи жилаво тесто.
* По желание тестото може да се приготви само от жълтъци и брашно.
* Тестото се разточва на съвсем тънки кори, които се изсушават в слаба фурна и се смилат или стриват на прах след като изстинат.
* В добре затворени съдове яйчният прах може да бъде съхраняван няколко години.
* Употребява се за приготвяне на различни тестени и сладкарски изделия.

Яйчен прах Белтъчини 49.9 Мазнини 34.2 Въглехидрати—Калории 522.7

BO

22.11.08
12:37

Ти хубаво даваш рецепта ама тия показатели-белтъчини , мазнини и т.н. как ги изчисли, че са толкова като не си дал нито колко яйца нито нищо ?

22.11.08
21:46

10 яица

dan4o колко са въглехидратите в тази рецепта.Изобщо рецептата не е описана от теб.Колко гр. кг. прах се получава с 10 яйца.Това за съхранението няколко години сигурен ли си.Защото все пак говорим за яйца и то сурови пък били те и с брашно и сушени после.

DE

23.11.08
18:27

dan4o според мен трябва да бъде съден от BioGame за използване на патентованата от тях технология :D разкрихме ги...
но иначе би ми било интересно да си направя и да видя какво ще се получи.. скиптичен съм все пак де..

Мнението беше редактирано от death на 23.11.08 18:27.

23.11.08
19:17

казано от dan4o на 22.11.08, 08:21:

Как да си направим Яйчен прах

Домашно приготвяне на яйчен прах

* Разбивате яйцата и прибавяте брашно.
* Бъркате с миксер или ръчна бъркалка, докато се получи жилаво тесто.
* По желание тестото може да се приготви само от жълтъци и брашно.
* Тестото се разточва на съвсем тънки кори, които се изсушават в слаба фурна и се смилат или стриват на прах след като изстинат.
* В добре затворени съдове яйчният прах може да бъде съхраняван няколко години.
* Употребява се за приготвяне на различни тестени и сладкарски изделия.

Яйчен прах Белтъчини 49.9 Мазнини 34.2 Въглехидрати—Калории 522.7

Ще може ли да дадеш цялата рецепта? (колко яйца, колко брашно -> колко прах излиза) И ако си го пробвал, да кажеш как е :)
По-здрави

24.11.08
10:33

пичове това е цялата рецепата не сам го пробвал ако някои го пробва да пи6е яица та са от 10 до 15 това е друго няма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1