27.08.14
19:27
Здравейте, понякога, когато тренирам гърди ме боли доста лявото рамо, като болка е, не като натоварване. Този продукт как ви се струва? Поръчах го вече. http://shop.bb-team.org/controlled-labs-orange-triad
Рамото ме боли повече пъти, когато правя лежанка, затова не правя от доста време. Искам да ми се възстанови рамото и да почна с лег-а ( боли ме от година и половина горе - долу, когато правя лежанка, понякога когато тренирам гърди )
С витамини няма да си оправиш рамото.
Засилваш раменния пояс и минаваш на тесен лег.
Рибено масло повече ще помогне, но не очаквай чудеса.
Пише, че има добавен комплекс за стави и хрущяли.. от тесен лег, пак ме боли.
27.08.14
20:06
Раменна преса правиш ли?
Лежанка само с лост или и от дъмбели те боли?
27.08.14
20:37
За добавката вече ти казаха. Иначе при мен как се развиха нещата:
1. по-дълга почивка от всякакви тренировки, 2 или 3 седмици;
2. при подновяване на тренировките никакви движения, при които се усеща болка - лег, кофи - упражнения, при които има хиперекстензия на рамото;
3. включване на упражнения с ластици, кубински преси, външни ротации, упражнения за мобилност;
4. постепенно почваш да опипваш почвата за болки - лицеви опори, флор преси, а по-нататък и лег с по-лека щанга.
Лег не бях правил няколко месеца сигурно, кофи само от гледане и ме боли. Бутам си военна над глава без никакви оплаквания. И се пазя от претоварване.
пс. обърни внимание на стойката, при по-прегърбени хора (като мен) с приведени напред рамене предпоставките за контузия са по-големи.
казано от Херцог Трън на 27.08.14, 20:06:
Раменна преса правиш ли?
Лежанка само с лост или и от дъмбели те боли?
Раменна преса правя, нямам никакви проблеми с нея.
От дъмбели не ме боли, само с лост, но наскоро правих 3 по тежки серии бенч преси, след това се пробвах да правя дъмбели от полулег и ме заболя рамото.
Да, то се е видяло, че трябва да правя изолирани упражнения..
28.08.14
11:57
Добре, де...
...случайно да ти минава през главата мисълта, че можеш да потърсиш квалифицирана помощ от лекар или кинезитерапевт?
Що за начин на мислене?