Моля за мнение, относно програмата ми с базови упражнения?

1. Нбирания с широк надхват, преди не можех и едно, сега направих 3 серии, първа 8 чисти набирания, втора, 7 чисти набирания и трета 5 чисти набирания!
2.Гребане с щанга с надхват 3х8!
3.Мъртва тяга 3х8!
Как ви се струва?

07.08.14
13:51

Махни гребането, сложи набиране с подхват/неутрален хват, сложи тежест на набиранията, сложи тягата като първо упражнение и намали бройките на нея до 2-5 и след 2-3 години ще стане масивен гърба :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.08.14 13:53.

07.08.14
14:09

Пак не е гаранция...да набляга на обем за гърба .

07.08.14
15:50

На мен много ми харесва програмата ти ,но не ме кефи идеята мускулите да се тренират отделно по една мускулна група на ден.Аз си ги разделям на горна/долна част  или бутащи/дърпащи. За мене тренировка под 60мин няма ефект. Опитвал съм кавко ли не.

puzimir

07.08.14
18:11

казано от Gergi_81 на 07.08.14, 15:50:

За мене тренировка под 60мин няма ефект. Опитвал съм кавко ли не.

Един от тубата казва: “Можеш или да тренираш дълго или интензивно, но не и двете.”
Според мен не е нужно да се минават 60 минути, не всички сме копия на Rich Froning.

казано от Васил Стефанов на 07.08.14, 13:42:

Как ви се струва?

Според мен тренировката ти е идеална.

07.08.14
18:21

На мен пък ми харесва подредбата.Ако измести тягата първа,ще падне бройката на набирането.
Гребането в подхват мисля,че е добра идея ,за латисимуса.

07.08.14
20:19

Казах ,че за мен тренировката под 60 мин не дава резултат. Иначе е ясно ,че има и хора с 15 мин трен на ден и изглеждат перфектно :) На мен обаче не действа

Много съм доволен от съветите на сайта, казвам го с ръка на сърцето, да искам масивен гръб, но правя широк надхват, защото перките са ми доста изоставащи! Иначе изглеждам широк, но когато съм с тениска, направих си една добра програма за рамо:
3х8 военна преса със щанга, разтваряне на дъмбели в страни 3х12, вертолет 3х8 и за финал разтваряне на дъмбели при наклон на пред, наблягам на базовите движения първите три бяха такива, но това лично за мен е изолиращо, правя го с цел да допридам, завършак на гърба, за това го правя 3х15. И рамото ми нарасна и се разшерих, което ме кефи, тениската придава визуална ширина! Но искам и без тениска да съм широк, за това правя набирания с широк надхват! Ето и снимка, да прецените в каква форма съм, гърбът от тягата и гребането ми се оплътни, но досега правех скрипец и опити за набирания, докато не добия нужната сила за бройка от рода на 8-5 чисти без чийтинг! Но ще послушам съветите ви! Ще променя гребането с подхват! Все още ми е рано за тежест за набиранията, когато започна да дигам бройката над 8 повторения, вече, ще направя и това! Иначе евала на сайта, много научих от него! :)

казано от Васил Стефанов на 07.08.14, 21:41:

Ето и снимка, да прецените в каква форма съм, гърбът от тягата и гребането ми се оплътни

Човек, как да преценя в каква форма е гърбът ти от снимка, на която показваш всичко, но не и него.. Личи, че имаш нужда от доста маса.. четох ти дневника - браво и продължавай напред!

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 07.08.14 22:54.

07.08.14
22:50

Като ти гледам снимката ,не мога да повярвам ,че не можеш да направиш поне 15-20 набирания. Явно само техниката ти куца и бързо ще наваксаш.
А относно надхвата и подхвата ,аз мисля ,че е по-добре да е с надхват ,ако искаш да наблегнеш на перките повече. Аз поне така ги усещам повече.  При тягата използвай по-широк хват ,което също натоварва и перките под малко по-странен ъгъл и дава ширина.

07.08.14
23:15

казано от Gergi_81 на 07.08.14, 22:50:

А относно надхвата и подхвата ,аз мисля ,че е по-добре да е с надхват ,ако искаш да наблегнеш на перките повече.

Принципно подхвата при гребането, натоварва перките повече от надхвата.

08.08.14
07:36

Спорен въпрос е.Зависи най-вече от ширината на хвата,както и от други фактори. Позиция на тялото и тн. Най-добре да ги опитва всички варианти. Не може да се каже ,кое е по-добро.

Знам, че не съм тежък, но не че ми липсва техника, напротив изпълнявам набиранията супер чисти, не си  помагам с крака и ръце и доказателството е, че днес имам голяма мускулна треска в перките и леко усещане в предмишниците и бицепсите! Иман и в средната част на гърба, но това предполагам, че ще е от гребането с щанга! Иначе това, което ми липсва е сила, карах на скрипец и всеки ден се набирах и праве по 1, 2, 3, 4 чисти набирания, но най-после стигнах до долу горе, прилична бройка. От 9 дена пия креатин монохидрат, мисля, че той е идеалната добавка за мен! Защото ми е нужна сила, както казах преди и 1 не можех, а сега мога по 8 първата серия! Когато креатина хубаво се понатрупа и постоянствам, може и да стигна по-голяма бройка! Иначе съм доволен от вчерашната си тренировка имам мускулна треска по целия гръб+ бицепсите и предмишниците! Иначе благодаря за съветите ви! :)

30.08.14
00:04

Мнението ми е, че ако беше хванал най-елементарната и проста програма за начинаещи и беше тренирал здраво и редовно по нея, вместо през седмица да мислиш “нови” програми и режими (които са абсолютно същите като старите), вече щеше да си качил прилично количество мускули.

30.08.14
06:16

Ако ще тренираш цяло тяло в един ден ,го рпави с 1 упржнение на мускулна група. Наблегни на базовите. И всяка тренировка прави различни упражнения. Освен ако по 1.2.3.4.5.6 нямаш предвид отделните дни от седмицата. В такъв случай не чакай ефект.

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 30.08.14 06:17.

11.09.14
17:30

Пак ли? :@ (whew)

1.Гребане с щанга 4х8
2.Гребане с дъмбел 4х8
3.Пуловър с акцент върху широките гръбни мускули 3х15
4.Мъртва тяга 4х8

1.Гърди-3х8-6 повдигане на дъмбели от хоризонтална лежанка, 3х8-6 повдигане на дъмбели от наклонен лег, 3х12-10 флайс с дъмбели от хоризонтален лег, 3х12-10 пуловър с акцент върху гърдите, лицеви опори с акцент върху гърдите с една педя по-широки от класическите 1 до пълен отказ, за пълна хипертрофия на гърдите
2.Гръб-3х12-10 пуловър с акцент върху широките гръбни мускули, 3х8-6 гребане с щанга с надхват, 3х8-6 гребане с дъмбел, 3х8-6 мечка
3.Раменен пояс-3х8-6 военна преса, 3х8-6 разтваряне на дъмбели в страни, 3х8-6 вертолет с щанга, разтваряне на дъмбели в страни при наклон напред 3х8-6, трапецовидно повдигане с щанга 3х12-10
4.Трицепс-3х8-6, френска преса с щанга, 3х8-6 едностранно разгъване с дъмбел зад глава с пълна амплитуда, 3х12-10 кик-бак, трицепсови лицеви опори 1 серия до отказ, за пълна хипертрофия на трицепса
5.Бицепс-3х6 бицепсово сгъване с дъмбели, 3х8-6 бицепсово сгъване с щанга, 3х8-6 концентрирано сгъване.
6.Крака-Клекове с дъмбели 5х8-6, мъртва тяга с щанга с изправени крака 3х8-6, повдигане на пръсти от праг 3х12-10
7-Почивка
Храненето ми е добро, ще дам пример с днешното:
Закуска:150 гр фини овесени ядки с настъргано върху тях 85гр сирене+240 гр банани (без кората)
Обяд:200 гр пилешки гърди на скара+100 гр ориз в сурово състояние (сварен не съм го теглил)+400 гр кисело мляко 2%
Вечеря: Омлет от 5 яйца и 60 гр кашкавал (приготвен на керамичен тиган, само 10 гр растителна мазнина)+345 гр ръжено-пшеничен хляб бонус (без брашно с цели ръжени и пшеничени зърна)+400 гр кисело мляко 2%
Общо-175 гр протеини, въглехидрати 400 гр, мазнини 101 гр
Общо калории:3210
Вода пия между 5-7 литъра на ден и приемам след тренировка 5 гр креатин монохидрат!
Моля за мнения! :)

От месец тренирам 5 дена с 2 дена почивка и с базови упражнения в домашни условия, храня се добре и за месец, качих 3 кг, какво е вашето мнение за програмата ми?
1.Гърди-Повдигане на дъмбели от хоризонтален лег 4х8-6, Повдигане на дъмбели от повдигната лежанка 4х8-6, флайс от хоризонтален лег с дъмбели 4х8-6, лицеви опори една серия до отказ
2.Гръб-Гребане с щанга 4х8-6, гребане с дъмбел 4х8-6, пуловър с акцент върху широките гръбни мускули 3х15-12, мъртва тяга 4х8-6
3.Крака-Клекове с дъмбели 4х15-12, мъртва тяга с изправени крака 4х12-10
4.Раменен пояс-Военна преса с щанга 4х8-6, разтваряне на дъмбели в страни 3х8-6, вертолет 3х8-6
5.Ръце-Френска преса 3х8-6, полукофички за трицепс на стол 3х8-6, бицепсово сгъване с щанга 3х8-6, бицепсово сгъване с дъмбели 3х8-6
Храна:Пример от вчера:
Въглехидрати:450 гр многозърнест хляб, 150 гр овесени ядки. Протеини:540 гр пилешки гърди на скара, 300 гр кисело мляко, 70 гр краве сирене. Мазнини: Каквото има в източниците на протеини и въглехидрати. Вода 4 литъра. Добавки 5 гр креатин монохидрат.
Моля за мнения и забележки, благодаря ви предварително, сега отивам да тренирам! :) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1