за начинаещи

17.08.14
14:53

Аз съм 55 кг и съм висока 170 см. Скоро започнах да тренирам, ходя на фитнес 3 пъти седмично. Тренировката ми включва упражнения за всички мускулни групи - предимно базови упражнения. Така ли да продължавам или да си направя тренировъчна програма и да тренирам всеки ден отделна мускулна група  и събота и неделя да почивам? А относно храненето нищо не знам, ограничавам се от вредните храни, но все си мисля че не е достатъчно... 
Благодаря предварително! :)

Ами то тренирането и храненето се нагласят според целите. Каква е твоята цел? ( вероятно ще ти е трудно да я формулираш но опитай ). Килограмите ти за ръста мисля, че са нормални, което би трябвало да изключва баналното отслабване. Като редуцираш мазнините и покачваш мускулната маса би могло да стоиш на еднакви килограми но да изглеждаш по-добре. Отностно тренирането не си написала програмата си...има много варианти на ‘’базовото’’ трениране и някои от тях да са неправилни, докато други да са правилно написани. Отностно храненето... дълго е за обяснение... и пак зависи от целта ти.. колкото е по-висока толкова по-задълбочено трябва да познаваш принципите му. Ако целите ти не са високи можеш да минеш и с ‘’добре изградени хранителни навици’’ което изключва мерене на грамаж и следене на часовника.

17.08.14
17:26

Ами трудно ми е да кажа каква точно ми е целта, просто искам да сваля излишните мазнини и да имам хубаво тяло. Искам да имам мускули, но не прекалено много. Надявам се да разбираш какво имам в предвид .. Естествено искам да имам и плочки, но съвсем леко изразени, това е. А относно тренировките , когато отидох на фитнес инструкторката там ми показа какви упражнения да правя и за сега се придържам към тях. Започвам с кардио 10 мин , след това упражнения с гири за рамо, на една машина за гръб и гърди (не знам как точно се казва машината), клекове, коремни преси и завършвам с кардио. Мисля, че изпуснах няколко упражнения, но общо взето е това.

Ем да опишеш програмата си означава да напишеш последователността на упражненията, сериите и повторенията ( това е минимума не говоря за време на почивка и интензивност... вероятно не са ти обяснени тези неща от инструктурката но както и да е ). Големи мускули трудно ще направиш като се има в предвид, че хората тренират с години тежко за да имат ‘’нещо’‘. Вероятно щом тренираш с интструкторка или имаш контакт може да я попиташ и за храненето си. Опиши храната си която си яла днес или вчера примерно... да видим как стоят нещата.

fire.is.my.nature

20.08.14
10:53

Добрата новина е, че големи мускули трудно се правят.

Лошата новина е, че повечето момичета реагират различно на понятието “големи”.

Другата добра новина е, че каквато и да е програмата, ако е постоянна (поне 6 месеца-година), ще се постигне задоволяващ външен вид. Този ще продължи да е задоволяващ, докато се поддържа тренировката.

Ако не постигнеш задоволяващи резултати с която и да е програма от сайта или стандартна от списание, бодибилдинг.ком, просто модифицирай според целите си. Ще се случи селективно задълбочаване по определени проблеми, което или ще резултира в пълното ти отказване от фитнеса като “скучен” спорт, или в истинска страст и страхотно тяло :)

Просто започни и не го мисли много в първите 6 месеца поне. Изпринтирай си някоя програма от сайта според нивото ти или от бодибилдинг.ком (има много добри с клипове, обяснени упр.) и я следвай.

Другият вариант е да се запишеш на интензивна аеробика като тае бо или спининг, но там няма да постигнеш толкова силна дефиниция и плътност на мускулите, а по-скоро слабо и “жилаво” (ъм, не ми дойде по-добра дума) тяло, което аз също смятам за супер атрактивно.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.08.14 10:56.

30.08.14
16:07

Тей като гледам че господата от горе са малко ограничени от към тези знания (Да но не се засегнете приятели).
Ще ти препоръчам не повече от 40 гр захар на ден и да избягваш бели храни.

Какви са видовете бели храни:
Висок ГИ
По принцип това е всяка храна, която съдържа захар. Трябва да бъде избягвана на всяка цена.
Тези храни имат тенденцията да се превръщат в мазнини и не трябва да са включени в диетата.
Примери:
− бял хляб
− бял ориз
− бяла захар
− храна от заведения за бързо хранене
− безалкохолно
− бонбони и сладки изделия.

И яко кардио като тичане поне 3 километра и разбира се да правиш почивка като усетиш че имаш затруднение :)

Закуска (7 ч.) : 100 гр овесени ядки , 250 мл мляко , 2 яйца (ВАРЕНИ)!

Закуска (11 ч.) : 50 гр фъстъци!

Обяд (13 ч.) : 100 гр пилешко (Гърди , бут) ....

Преди трен или към (15 ч.):100 гр овесени ядки , 250 мл мляко 2 яйца

След трен (16 ч.): 5 банана. 1 час след трен никакво тесто!

След 16 ч. си направи сама храната!

30.08.14
17:04

http://www.bb-team.org/articles/4882_mitove-v-bodibildinga-kafqv-sreshtu-byal-oriz защото не си ограничен от към тези знания ... И защо са тези 5 банана ?

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 30.08.14 17:05.

30.08.14
19:55

Щом съм драснал този коментар вероятно съм видял всички теми и статии в форума.
Но всеки си има негово мнение  и преценка! СОЛ БРАТ!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1