29.08.14
23:37
Здравейте! :)
Понеже не можах да намеря тема относно моят проблем и реших да напиша една, надявам се да ми помогнете. :)
Тренирам във фитнеса и съм на хранителен режим от месец и половина - заел съм се много сериозно. В залата всичко е наред, правих кръгови тренировки няколко седмици и фитнес инструктор ми направи програма миналата седмица, ходя през ден на фитнес :) Когато започнах да тренирам бях 52кг а сега съм 64кг Висок съм 1.78см на 17 години.
Проблема ми е, че от няколко дена забелязвам, че имам нещо като подут корем и направо се отчаях :(
Хранителния ми режим е следния:
Закуска - 100гр овесени ядки+ 400гр кисело мляко (обезмаслено) и 3 белтъка + 1 жълтък
Втора закуска - гейнър с мляко, шепа ядки, 1 банан, 300гр грах
Обяд - една пържола (пилешка, свинска), 100гр сирене, 100гр кашкавал, 200гр картофи, 4 филийки пълнозърнест хляб и салата домати и краставици.
Следобяд - гейнър с мляко, шепа ядки, 1 банан, 1л боза
Вечеря - Една консерва риба (тон, скумрия), 100гр сирене и 100гр кашкавал, 200гр ориз, 4 филийки хляб и салата домати и краставици.
Късна вечеря - 120гр извара намазана върху 4 филийки хляб + 3 белтъка и 1 жълтък
Това е хранителния ми режим от месец и половина го спазвам.
Не пия газирано и не ям сладко, чипсове, снаксове и други такива глупости.
Водата ми е 3-4 литра на ден
Тренировката ми е доста изтощителна и винаги си тръгвам труп :D
Проблема ми е, че имам корем и направо ужас :X Не би трябвало да имам... Него го тренирам през почивните дни с едни упражнения от нета - http://vbox7.com/play:9a5c284ac5 ето тези и няма резултат :(
Ще ми кажете ли какво трябва да променя, за да не ми е подут корема, наистина е ужасно. Притеснявам се да не стана дебел :X
Благодаря предварително! :) :)
30.08.14
11:28
http://www.bb-team.org/articles/3250_kak-da-se-spravim-s-poduvaneto-na-korema
Отделно 12 кг за месец и половина... са МНОГО. Ако аз обядвам и вечерям като теб.. и моят корем ще е подут :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 30.08.14 11:29.
Стигнах до реда с обяда: картофи, мръвки, сирене и хляб и направо се отказах да чета нататък. Просто не може да комбинираш така храните безразборно. Почети малко инфо за това!
Аз ако ям за деня по 200 гр. сирене и 200 гр. кашкавал и извара ще съм издута постоянно, а и това в комбинация с хляб .. на 100% ми е гарантирано подуването.
Един хляб, кило грах/ориз/картофи/овес, 2 банана, кило и половина млечни, литър боза, куп ядки... В добавка имаме яйца, месо, консерви и салати...
Едва ли проблемът е в гореизброените продукти и количества, според мен е от жълтъците - много са. :D
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 30.08.14 13:59.
30.08.14
14:54
С тоя хранителен режим очаквам да си удвоуш стартовите килограми до края на годината, велико. :D
30.08.14
17:21
Аз пия един час преди да си легна 1ч.л. индийски живовляк (хуск) с около 300мл вода. Ефектът е убийствен, благодаря на Кирил Танев, от който научих за продукта.
30.08.14
19:09
Когато започнах да тренирам реших, че трябва да ям много, за да постигна това, което искам. Не се оказа проблем, защото по принцип имам зверски апетит и определено имам напредък :) Така се радвах, че съм постигнал такива резултати..., ама от няколко дена се отчаях заради подутия корем :( а и приятелите ми викат, че съм заякнал :) Мисля, че проблема дойде от там, че на морето тази година попрекалих с хапването макар, че и там тренирах...
Ще се опитам да си променя хранителния режим и ще ви пиша дали има резултат :)
Добре де,как комбинираш протеин,мляко,банан и грах накрая?
И защо ти е грах в тази комбинация изобщо.
На хранене си избери или хляб,или картофи/ориз,не всичко на веднъж.
На късната вечера хлябът е излишен.
Бозата я резпредели равномерно през деня,като добавим и 3-4 л вода,ти не подут,ами трябва да се пръснеш по някое време :)
64кг за твоят ръст са даже малко,но не е нужно да качваш килограми толкова бърз,голяма част тях са мазнини и отиват точно на корема.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 30.08.14 21:54.
С това ядене и с този гейнър, как няма да ти е подута пупата?
Проблема ми е, че имам корем и направо ужас :X Не би трябвало да имам... Него го тренирам през почивните дни с едни упражнения от нета - http://vbox7.com/play:9a5c284ac5 ето тези и няма резултат
Ще ми кажете ли какво трябва да променя, за да не ми е подут корема, наистина е ужасно. Притеснявам се да не стана дебел :X
Защо не тренираш корема в тренировъчните ти дни, накрая на тренировката, 2 пъти в седмицата? Защо го тренираш през почивните дни?
Нямаше какво да правя, и ти сметнах калориите от храна, на мен ми излезнаха 4800, без гейнъра.
Момче, ще се пръснеш!
Мнението беше редактирано от fighteR на 30.08.14 23:52.
31.08.14
01:10
Бахго, човеко, това не мога да си го представя къде го слагаш! Аз съм 1.87 висок и съм 100 - 102 кг, но пак не ям толкова колкото теб. Събират ми се към 4200 калории дневно, а ти ме караш да изглеждам все едно гладувам...:);)
Под подут корем какво имаш впредвид - че изглежда подут, че си натрупал мазнини там или, че имаш газове....или и трите?
Така не си ли се замислял и да си кажеш - “Абе аз май ям множко?”
31.08.14
22:04
Еми и аз не знам къде го слагам... :D
Просто се наяждам и след 2-3 часа огладнявам и мога да изям още толкова. Не ми е минавало през ума, че ям прекалено много, защото преди бях много слаб и основната ми цел беше да кача малко килограми за кратък интервал от време и всяка седмица добавях на кантара по няколко, дори и продължавам да добавям. По принцип много трудно качвам мазнини и мускулна маса, но откакто се занимавам с фитнес ми се отвори апетита и имам напредък. :) Преди не ядях чак толкова много.
Мисля, че не съм натрупал мазнини там, но определено ми е подут. Днес ми е по-добре, не съм комбинирал хляб и картофи, но количеството е същото като цяло. Качих снимка в профила ми, за да видите за какво говоря :)
Извинявай, ама... си си мазен.
И няма как да е иначе, с такова хранене и с 12 кг за месец. Масово решавате, че като качвате кг, това означава да изядете всичко налично в магазина. Еми, то, че се качва така, качва се, ама от какво...
01.09.14
14:50
Защото ядеш по 20 пъти на ден и си все гладен. Сигурно посещаваш и тоалетната по няколко пъти на ден. Намали храненията до 3-4 пъти дневно, през минимум 3 часа и половина, макс. 6. Имай предвид, че ако се наяждаш нормално с хубава храна не би трябвало да си гладен по-рано от тези 3 часа и половина. Разкарай бозите, хляба, гейнъри, мейнъри, обезмаслени неща, консервите. Папкай яйцата цели. Вместо да се пълниш като циганска торба си хапни за закуска примерно 6 яйца с буца масло и сиренце. Плодовете ги хапвай 2 часа след ядене или 1 час преди ядене. Същото се отнася и за водата