Да намаля ли протеините?

31.08.14
11:16

Здравейте, хора. На 17 години съм и скоро получих бъбречна криза. Отидох на доктор, взеха ми изследвания и казаха че нивата на креатинИН са ми високи заради голямото количество протеин. Не приемам протеин на прах, но пък за следствие ям 2-3 пъти на ден месо. Бях на НВД 4 месеца някаде (може би това е причината). Та въпроса ми е дали да намаля протеините?

31.08.14
11:28

А лекаря какво ти каза? :)

Най-вероятно това му е казал, ама понеже на него му се яде месце, решил е да пита тука, аз ще ти кажа, че това си е сериозно и ако лекар ти е казал нещо - послушай съвета му:)

31.08.14
13:51

казано от Redalex на 31.08.14, 11:28:

А лекаря какво ти каза? :)

Да спирам яйцата и да ям веднъж месо. 100 гр. протеин на ден е малко и не знам как да го заместя.

Мнението беше редактирано от Stoqn Ivanov на 31.08.14 13:52.

Тялото ти има нужда от определено количество протеин. Кажи по колко си приемал дневно. Ако си блъскал по 300 грама ще те удари в бъбреците.

01.09.14
10:37

казано от Антон Батбаянов на 01.09.14, 01:41:

Тялото ти има нужда от определено количество протеин. Кажи по колко си приемал дневно. Ако си блъскал по 300 грама ще те удари в бъбреците.

Да, там някъде. 250-300.

ПИ

01.09.14
11:36

Нисковъглехидартно не значи високопротеиново,а високомазнинно. Ти явно си се хранил като по Дюкяновата. Яйцата имат повече мазнини, а месо какво си ял? Мазно или сухо филе? Принципно имаш нужда от повече вода и мазнини най-вероятно, отколкото спиране на месо и яйца. Протеинът е добре да е около 25% от дневните калории, останалото е твое решение. Докторите не ги слушай, не са си актуализирали познанията от близките 20 години, а медицината не спира да се развива.

01.09.14
21:27

казано от Stoqn Ivanov на 31.08.14, 11:16:

и казаха че нивата на креатинИН са ми високи заради голямото количество протеин. Не приемам протеин на прах, но пък за следствие ям 2-3 пъти на ден месо.

Трябва да ти направят допълнителни изследвания за да се изясни какъв точно е проблема.
Кратининът може да се повиши както от заболяване, така и при добро здраве:

“Повишена серумна концентрация на креатинин при:
- гломерулонефрити;
- пиелонефрити;
- остра тубулна некроза;
- обструктивен синдром – нефролитиаза, простатен аденом и карцином;
- намален приток на кръв към бъбреците при: шок, дехидратация, застойна сърдечна недостатъчност, атеросклероза;
- мускулни травми;
- тежко физическо натоварване.”
http://www.arsmedica.bg/lab/non-protein-nitrogen/kreatinin

Обаче щом си имал и бъбречна криза, очевидно все пак има някакъв проблем с бъбреците. Трябва ти точна диагноза, Бъбречните проблеми и болести са един куп най-различни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1